Annons

WE-hästar säljes  

/   Antal: 157
Premium 4 2

Framtida dressyrkompis? *NY FILM & BILD*

 • Jönköping
 • Avel + 4
 • PRE
70 000 kr

"Dea" är ett renrasigt PRE-sto på 11 år och ca.160 i mkh. En framåt, pigg och vaken häst som alltid är positiv till arbete. Hon är otroligt känslig och kvick för hjälperna, inte minst vikthjälperna. Hon en väldigt schysst och förlåtande häst. Gör aldrig något dumt. Går att rida ut på själv och i grupp. Pigg ute. Kan både vara första ekipage och efter andra hästar. Går genom vatten osv. utan problem. Kan vara själv i stall och i ridhus, men är lugnast med sällskap inne. Är inte hoppad i Sverige, oklart om det gjordes i Spanien. Har dock hoppat småstockar i skogen och verkar tycka det är roligt! En oslipad diamant som skulle passa otroligt bra på dressyrbanorna med lite träning, och en ryttare som kan förvalta henne väl! Men hon skulle självklart även passa som en trevlig hobbyhäst med. Hon är dock ingen nybörjarhäst! Behöver en trygg människa som kan vägleda henne både från ryggen och marken då hon ibland(!) blir lite stressad. Hon kan testa gränserna lite försiktigt/bli lite tossig. Detta händer dock inte ofta, känns mer som hon är en pigg häst - men aldrig svår att hålla/stark. Fullstammad. Registrerad i ANCCE. Haft två föl när hon stod i Spanien. Besiktigad UA (2021-05) i Spanien innan resan till Sverige, även röntgad! För kontakt med nuvarande ryttare, PMa! Säljes på uppdrag av ägaren. I sista videon är det en 17-årig tjej som rider henne för första gången.

 • attr160cm
 • Sto
 • 11 år
Premium 2

Fin ponny för WE

 • Gotlands län, Sverige
 • Dressyr + 1
 • Svensk Ridponny
85 000 kr

Vi letar nu efter en ny bästa vän och ryttare till vår d-ponny Slim Shady. Hemmet är viktigare än priset då han betyder mycket för oss. Slim är född 2005, har fina gångarter och drar blickarna till sig då han har en snygg sida och söt uppsyn. Slim vill gärna aktiveras regelbundet och älskar att komma ut i skogen. Vi har börjat träna WE på Slim och det tycker han är väldigt roligt, även om han ibland kan tycka att en del grejer i teknikmomentet kan vara lite läskiga i början. Enligt WE-tränaren har han kvalitéer för att gå på hög nivå i WE, upp till Msv/Svår-klass. Slim är kvalad till Riksmästerskapen i WE på nivå LA. Slim är säker på galoppombyten och gör rena och fina byten. Slim rids ut både själv och med andra utan problem, kan dock vara lite busig i skogen med bock och skutt, för att han tycker det är roligt. Slim är en riktig läromästare inom dressyren men är ändå en vaken och lite känslig ponny som stundtals kräver sin ryttare. Slim är rolig att rida varje dag, han kan dressyrrörelser upp till Msv och hoppar gärna något mindre hinder ibland, men gillar inte när det blir högre än 60cm. Han är snäll i all hantering så som promenad vid hand, hämta i hagen, tömkörning, skoning, vaccinering och lastning. Kan vara lite spänd vid klippning och då speciellt upp mot öronen, vi har klippt honom utan att ge lugnande. Står på box idag, men funkar absolut även på lösdrift. Vill gärna ha en snäll hagkompis som vill ha hjälp att bli kliad på ryggen ibland. Låg i rang. Kan bli stressad i början om han blir ensam kvar i stallet när de andra hästarna går ut, men lugnar sig efter en stund. Tar man in honom så han blir ensam i stallet är han lugn. Kan lämnas själv i hagen. Trivs bäst i ett litet och lugnt stall. Även om han är en smäcker ponny känns han inte liten att rida och han bär upp ryttare bra, upp till ca 170 cm, dock inte viktbärande. Skulle absolut passa bra till liten vuxenryttare som vill rida varierat och då gärna med intresse av WE.

 • attr148cm
 • Valack
 • 17 år
3 1

Nordsvensk/kallblodstravare

 • Sorunda
 • Working Equitation + 3
 • Kallblodstravare
35 000 kr
15 maj

Det är med tungt hjärta som vi tyvärr måste sälja Butrix Y.R eller Butte som han kallas. Butte är en nordsvensk travare (född 2010) som aldrig har startat i travet. Butte är en en stabil herre som är lugn i nästan alla situationer (han är inte så förtjust i åskan eller skottljuden under jaktsäsongen). Han är snäll i hanteringen, trafikvan, van vid hundar och barn. Det går fint att rida ut på Butte både själv och med andra, i början kan han testa att vända hem men säger man till så är det inga problem. På ridbanan blir han lätt uttråkad om man bara rider samma vägar, han gillar att hoppa låga hinder och tränar med bommar. Han kan även lite dressyr så som skänkelvikning. Men som sagt så föredrar han skogsturer. Idag står Butte på lösdrift med fri tillgång, vilket han gärna fortsätter med. Han går i blandad flock med både ston, valacker, ponnysar och hästar. Vi har haft skor på honom året runt då det funkat bäst i och med underlaget och han kan bli lite öm om han går barfota Butte är otroligt snäll häst som nästan alla kan rida. Han kan bli stark när han är ute och tycker om att få springa fort men han har en tydlig stopp och man känner sig aldrig otrygg på honom. Det enda är att han inte tycker om att stå still längre stunder men han gör aldrig något dumt Ingen känd skadehistorik. Pass finns Säljs i första hand tillsammans med Bella Gamble (se separat annons) då de fungerar bra tillsammans. I priset ingår en del utrustning bland annat sadel, träns och täcken.

 • attr155cm
 • Valack
 • 12 år
Premium 2

Mycket trevlig allroundhäst

 • Östra Ämtervik
 • Dressyr + 4
 • Övriga
80 000 kr

Nu söker affe sitt för alltid hem som erbjuder mycket kärlek. Affe är en valack född 2010. Angloarab e: Business AA u: Royal Charisma ue: Shaftesbury. Han är runt 160. Affe kom till mig i dec-21 från LS som hade omhändertagit honom pga vanvård. Därav har jag dåligt med info om vad han har gjort tidigare i livet. Troligtvis endast gått i hage utan kontakt med människor. Han är en mycket snäll, trevlig och klok häst som alltid vill göra sitt bästa. Men kan lätt bli osäker och kräver en lugn och rutinerad ny ägare. Han skulle aldrig göra något för att vara dum utan fryser till eller backar om han blir osäker på något. Troligtvis inte inriden innan han kom till mig. Men har nu blivit riden i ca 2 månader. Han är som en 3 åring utbildningsmässigt. Riden i alla gångarter både på banan och i skogen. Ridits ut ensam och i grupp. Kan bli lite osäker när han inte har sällskap som yttrar sig i att han kan bli ståendes. Han är pigg och framåt i ridningen men blir inte het. Snäll i all hantering och vid skoning men viktigt även här att han får en trygg hovslagare som ger han tid och inte stressar. Går just nu barfota och funkar bra med de. Står just nu på lösdrift och trivs bra med de. Men även stått på box under några nätter utan problem. Affe söker nu sitt för alltid hem med massa kärlek, stora hagar och kompisar. Väldigt noga vart han hamnar, hemmet är de absolut viktigaste. Han har påbörjat sin vaccination hos mig då han aldrig varit de innan och ska få den sista sprutan inom de närmaste för att vara full vaccinerad. Tänder kollade i jan-2022 utan anmärkning. Fått Behandlad av kiropraktor två gånger under tiden han stått hos mig. Köpare står för besiktning. Lånas ej ut. Filmer finns att få För mer info 0702158489 80’ ink moms

 • attr160cm
 • Valack
 • 12 år