WE-hästar till salu  /   Antal: 101

WE-hästar till salu  Antal: 101

5

D-ponnysto med utstrålning

 • Götene
 • Akademiskt + 4
 • Övriga
19 000 kr
2 dagar sedan

D-ponny sto med härlig utstrålning. Säljes fördelaktigt till nh/akademisk/alternativ ridning eller ev. som projekt/till noga utvald ryttare. Jag är mycket noggrann med vart hon hamnar. Cream är född 2010 och kom till mig för ett år sedan från ungdom som hade problem med att hon bockade. Vi började om från början och har stärkt och byggt upp henne från grunden igen. Denna ponnyn behöver, om hon ska fungera som ridponny, tid som jag inte har när det inte finns garantier på hur mycket träning alt tävling (som är mitt intresse) hon kommer kunna gå. Cream är 2018 utredd i Husaby och röntgad hals och rygg, visad på ridprov, varpå det hittades pålagringar i ryggen, något som veterinärerna dock inte tyckte skulle ligga som grund för hennes problem. Second opinion från Axvall säger att hon har fin rygg i övrigt och borde sättas igång igen. Utöver detta helt skadefri enligt uppgift. Cream har hos mig bockat en gång vid uppsittning, vid ett hopptillfälle och vid en uteritt med mycket galopp, samt en barbackauppsittning. Riden mycket varierat i ridhus, paddock, dressyr/markarbete, skog, vatten, ängar, barbacka m.m. Tömkörd, löshoppad och mycket hanterad. För oss har hon med andra ord inte varit speciellt problematisk, men förmodligen är största anledningen den anpassade ridningen och kraven utefter hennes förmåga/fysik. Cream har gått pay and jump hos tidigare ägare, men inte hoppad mer hos oss. Skulle bortsett från ovannämd problemtik bedöma henne utbildad LA/LC. Jag är mycket öppen med Creams nuläge och historik och vill att ev. köpare är likaså för ett så bra utgångsläge för Cream som möjligt. Hon är en riktig personlig pärla när man kommer nära henne. Kan hanteras av alla, snäll att sko med trygg hovslagare, lasta, klippa, duscha m.m. Har haft ett föl på Irland. Cream har pausats från ryttare två månader under sommaren och tanken är att hon nu ska ridas igång, men då jag skadade mig på annan häst är jag nu väldigt osäker för optimal igångridning. För att förtydliga så säljes Cream inte som renodlad tränings/tävlingshäst (men inga garantier finns heller på hur hon skulle eller inte skulle kunna bli det i framtiden). För att Cream ska vara ridbar över huvud taget krävs rätt förutsättningar från början, gedigen kunskap och vilja att ha en sån här typ av häst. Föredrar mailkontakt i första hand där du vid intresse berättar lite om vad du har att erbjuda och där jag gärna skickar filmer!

 • 146cm
 • Sto
 • 9 år
2 4

Läcker och välriden B-ponny!

 • Uppsala
 • Dressyr + 3
 • Welsh
28 000 kr
12 aug

Nu letar vi en ny något större ponny till dottern och därför säljer vi vår vackra Santos. Dessutom vill 9-åriga dottern satsa på ponnygalopp och detta har vi försökt med i över ett års tid men han blir alldeles för stressad när han kommer in till galoppbanan för tävling. Santos är en mycket välriden och välbevarad 20-åring som mer känns som en 8-åring -både i kropp och själ. Han rör sig mycket lätt och energiskt och hoppar med enorm spänst. Dock är han lite tittig på nya hinder men med tuff ryttare hoppar han. Till oss kom han i dec 2017-då som hingst-och dottern-då 7 1/2 -har utvecklats enormt i sin ridning tack vare honom. Vi kastrerade honom i november 2018 och nu blir han mer och mer valack för var dag. Santos är i dagsläget i full kondition-tävlade galopp i våras och vann men nu rids han enbart dressyr och hoppning. Han har provat på WE vilket han gjorde perfekt (testat både broar,lansar,slalom mm), varit på terrängträning där han hoppat gravar och vatten och även varit med och gått lektioner på ridskola (då han fortfarande var hingst..). Mycket fin att transportera och oftast mycket lätt att lasta om han bara åker regelbundet. Fina hovar och mycket lätt att sko-kan gå barfota men vill nog helst ha skor. Dottern rider ut både ensam och med andra, älskar att vara ute och mysa barbacka på honom och hoppar även ofta utan sadel. Santos är på det hela taget en otroligt fin ponny som kommer att kunna glädja sin nya ryttare många år till. Otroligt fin att hantera såsom att leda till och från hage och går idag ihop med en shettis. Säljes med utrustning såsom träns,täcken och enklare hoppsadel. Säljes ej till nybörjare utan som läromästare till någon som kommit en liten bit i sin ridning och endast till ett hästvant och kunnigt hem. Pris 28 000:-

 • 130cm
 • Valack
 • 20 år
6

Fantastiskt snällt och godhjärtat halvblod.

 • Våxtorp
 • Allround + 4
 • Varmblod (Halvblod)
65 000 kr
31 jul

*Skambud och 'time wasters' undanbedes!* Jag måste tyvärr sälja min älskade häst, som jag haft sen hon var 1år. Hon är ett registrerat polskt halvblod född -14, med hoppstam, men rör sig trevligt i markarbete. Så hon är en allroundhäst. Hon är inriden som 4åring, av den fantastiskt duktiga beridaren Johanna Ryberg. Johanna har tävlar dressyr många meriter och har även varit beridare i Tyskland och är beridare här i Sverige. Pga att jag skadade mig så var jag tvungen att lämna ut henne på foder. Så hon står nu hos en superduktig tjej som utbildar unghästar på fritiden. Hon är på en 4årings nivå i utbildningen eftersom vi påbörjade inridningen sent. Men hon gör alltid sitt bästa och älskar att lära sig nya saker. Supersnäll i hantering och kan ridas ensam eller i grupp Jag vet inte om jag kommer kunna rida nånsin efter min skada. Så pga och andra personliga omständigheter så har jag tvingats ta det tunga beslutet att sälja henne till nån som kan ge henne det hon förtjänar. Hon är ca 168 cm. Hon är extremt lättlärd, nyfiken, glad och snäll. Hon kommer alltid i hagen när man ropar, ofta springande. Älskar uppmärksamhet och att göra saker. Hon är uppvuxen på både lösdrift och box men trivs bäst på lösdrift. Har aldrig varit sjuk eller skadad förutom en hovböld för 2 år sen. Kanon-hovkvalitet annars. Hennes nackdelar är att hon har kort man och svans pga appaloosafärgen och behöver därför flugtäcke när det blir mycket flugor och bitande insekter. Gillar inte att bli sprejad med sprejflaska. Vi gör det, men hon tycker att det är väldigt obehagligt. Detta är verkligen en vän för livet och jag tror att hon skulle passa i vilken gren inom hästsporten man önskar.

 • 167cm
 • Sto
 • 5 år