Annons

WE-hästar säljes  

/   Antal: 134
Premium 3 2

Lyxig hobbyhäst

 • Kalix
 • Övrigt + 4
 • New Forest
60 000 kr

Efter drygt tre år tillsammans måste jag tyvärr sälja min fina Ragge, detta på grund av studier på annan ort. Svalans Raket eller Ragge som vi kallar honom till vardags är en ponny med otroligt stor och underbar personlighet! Han är snäll, glad och arbetsvillig. Okomplicerad i all hantering så som att klippa, sko och bada. Ragge är den perfekta allround ponnyn, speciellt eftersom att han är väldigt lättlärd och positivt inställd till att testa nya saker. Han skulle nog vara en riktigt bra läromästare till den som vill utvecklas i sin ridning eller bara vill ha roligt med sin häst. Men han kan i vissa tillfällen vara lite bekväm och testar ibland sin ryttare för att se om han slipper undan jobb.. men inte för att vara elak. När man väl har vunnit hans förtroende har men en bästa vän för livet. Här hemma har vi ridit mycket dressyr, hoppning och en del western inspirerat. Vi har även påbörjat inkörning, som går bra hittils. Men det absolut bästa som finns enligt Ragge är att fara ut oh galoppera i skogen med kompisar. Ragge är min allra bästa vän och därför är det viktigt för mig att han får komma till ett bra hem! Viss utrustning medföljer i priset. Tveka inte att höra av dig vid frågor, i första hand på hästnet. Fler bilder och filmer finns att se, bland annat på min instagram: @fannyfredriksson_ Vid intresse skicka en kort beskrivning om er och vad ni har att erbjuda Ragge, så kan vi utgå från det.

 • attr148cm
 • Valack
 • 15 år
4 1

Oreggad Kallblodstravare

 • Sala
 • Working Equitation + 4
 • Kallblodstravare
28 000 kr
28 nov

Hej, jag har efter många om och men bestämt mig för att sälja min unghäst. Tromb är en 3 årig oreggad kbl-travare som står med okänd härstamning i passet. Han är mörkbrun men ser svart ut nu vintertid. Vacker behåring och relativt kraftigt byggd. Jag köpte honom som ettåring med tanke att han skulle bli min framtidshäst och planen var att börja med honom på allvar nu i höst men jag har helt enkelt inte haft tiden o kanske inte heller orken. Tromb är en förnöjsam o ganska valpig unghäst som gått i blandflock på lösdrift hela sitt liv. Han har stått någon timme då o då på box, som träning. Jag önskar innerligt att han får fortsätta gå på lösdrift! Han var utlånad nu i sommar till en kompis som sällskap, där fick han träning i att gå med/vid kor, diverse gårdsdjur (höns, hundar, katter osv) och haft hage vid relativt trafikerad väg. Har aldrig haft någon särskild reaktion på fordon, inte något som är tränat på så men de gånger man stött på har det alltid varit lugnt. Är en ganska lugn häst i miljön överlag, inte hoppig, också rätt okej med det mesta man gör, som slående plast, höga ljud, små läskiga saker. Han är rätt van vid att åkt transport och för det mesta lätt lastad. Har också gått som handhäst, varit med på promenader, blivit sutten på en del, löshoppat och tömkört, men det blir alldeles för lite och för sällan, tyvärr, träning två gånger i månaden duger inte! Han är barfota och har kanonhovar och är regelbundet verkad. Vi har enbart haft honom på bettlöst, så han har aldrig haft ett bett i munnen. Pass, vaccinationer o avmaskning i sin ordning. Han är kort sagt en välskött unghäst som skulle behöva en bra engagerad människa som verkligen vill börja med honom. Skulle kunna se att han blir en jättebra häst, framförallt till skogsridning, långturer, dressyr men skulle säkert funka för det mesta, kanske inte höga klasser hoppning. Hör av er vid intresse så kan jag berätta mer om denna lilla kille. Hemmet viktigare än priset och vill gärna känna att allting känns rätt, då jag inte vill att han ska bli en vandringspokal.

 • attr153cm
 • Valack
 • 3 år
2 1

Appendix-look, 4-åring

 • Jämtlands län, Sverige
 • Working Equitation + 2
 • Fullblod
40 000 kr
27 nov

På grund av min axelskada måste jag hitta ny människa åt mitt fantastiska fullblodssto. Hon är 4 år och uppskattningsvis ca 155 cm i mankhöjd. Hon är en sund och trevlig häst, vilket visar sig exempelvis genom att hon fungerar bra ihop med andra hästar. Min avsikt har varit att ha henne som avelssto till ponnyavel och som hobbyhäst. Hon betäcktes i somras men är tyvärr inte dräktig, med stor sannolikhet beroende på hingsten (även andra ston är tomma) och det finns ingen misstanke om att felet skulle ligga hos henne. Jag köpte henne från galoppbanan sommaren 2020 där hon gått i full träning men aldrig startad. En sparkskada med efterföljande operation av framknä gjorde att ägaren till sist tröttnade på att vänta. Prognosen var dock god och tränare och veterinärer förväntade sig att hon skulle kunna bli tävlingshäst. Hon är idag fullt återställd och har så varit under hela tiden i min ägo, men jag skulle pågrund av denna historik inte sälja henne som hopphäst. Under juni, augusti och september har hon varit i träning hos otroligt duktig tränare för att omskolas till ridhäst. Tränaren har ridit henne både traditionellt och NH-inspirerat. Tränaren tycker att hon skulle lämpa sig till westernridning, då hon har steg och form som lämpar sig för det. Hennes typ är kompakt men fantastisk bakdel och hon påminner om en appendix quarter och skulle troligen lämpa sig till den typen av avel. Hon skulle även lämpa sig som allround hobbyhäst, till working equitation, eller liberty. Den människa jag söker för henne är du som söker en bästa hästvän. För hon är verkligen en häst att komma nära. Du bör ha erfarenhet av fullblod och unghästvana. Hon är en häst som behöver regelbunden aktivering, vilket jag nu inte kan ge henne på grund av min egen axelskada. Hon är till salu till rätt hem men fodervärd kan vara aktuellt till rätt person då jag gärna skulle ta henne i avel längre fram. Vid en fodervärdsöverkommelse kommer den vara tidsbegränsad och att hon därefter kommer åter - EJ för senare köp, för annars säljer jag henne hellre direkt. Öppen för byte mot ponnypensionär/läromästare (B/C/D-ponny). Nu ej riden sedan början av oktober och behöver sättas igång - därav priset. Priset är inkl moms.

 • attr155cm
 • Sto
 • 4 år