Annons

WE-hästar säljes  

/   Antal: 139
Premium 3 3

En riktigt fin allroundponny

 • Stockholms län, Sverige
 • Working Equitation + 4
 • New Forest
140 000 kr

Jevis Prince Charming är en New Forest född 2012 med ett hjärta av guld. Far Mr Malthe RNF 151 NFHR-E 108 Mor Remontes Little Lady NF2033 Morfar Pedro RNF 213 NFHR-E 104 Rids regelbundet för B-hopptränare och dressyrtränare. Under denna sommar har vi även deltagit i Sugar cup och terrängtränat vilket han tycker är jätte roligt. Även fin i hoppningen men då han är tittig krävs en ryttare med bra balans. Har tränats på högre höjder men ej startat tävling. Gurkan som han kallas, älskar variation och vi gör regelbundet miljöträningar, uteritter, tömkör och promenerar. I somras deltog han även i New Forest SM där han placerade sig 2:a i LB:1. Där deltog han även i utställningen och hoppningen. Vi har haft en medryttare som hållit igång hans LA:1 nivå i dressyren. Kan nog gå högre klass i dressyren med en ryttare som vill fokusera på det. Han är väldigt snäll att ha med sig på nya platser. För att komma till sin rätt i ridningen kräver han sin ryttare. Han är en lugnare ponny med stort steg. En ponny som du kan rida i halsring, bada med, rida barbacka och tolka efter. Älskar att bli ompysslad. Går att rida ut själv eller i grupp, fungerar även i ridskolegrupper och är trafiksäker. Helt enkelt en allroundponny du kan göra allt med. Lätt i all hantering såsom att sko, duscha, klippa och lasta på transporten. Går idag i valackflock och är lätt att hämta in från hagen. Är medelhög i rang. Han är vetcheckad årligen, senast i juni. Har fin hovkvalite och päls. Vaccinerad regelbundet och tänder kollade varje år senast 12/9-23. Löst tävlingslicens för 2023. Skodd var 6:e vecka, senast 25/8-23. Det är väldigt viktigt för oss att han hamnar i rätt hem. Skriv gärna och berätta lite om er och vad ni kan erbjuda Gurkan. Vi har koll på hans tidigare hem och historik, alla hans tidigare ägare fortsätter följa denna fina ponnys resa. Fler filmer kan fås vid visat intresse. En del utrustning medföljer. Finns även utprovade sadlar massa annan utrustning att köpa till. Har förstått att alla inte fått mina svar i hästnet och att det ibland är fördröjningar. Skicka sms om du väntar på svar.

 • attr148cm
 • Valack
 • 11 år
Premium 2 2

Trygg, utbildad AR /frihetsdressyr

 • Tibro
 • Akademiskt + 4
 • Övriga
80 000 kr

Egen uppfödning, jag har ägt båda föräldrarna. Alice är en helt fantastisk individ med stor personlighet. Hon är mer som en hund än en häst. Som föl spände jag fast henne i vagnen som hennes mor drog och Alice var med ut på varje tur, genom trafik och gårdar. När hon blev 2 år började vi träna frihetsdressyr. Vi har varit på utbildningar, vi har rest ihop och hon är van att följa med till nya platser och miljöer. Sedan hon var 4 så har vi tränat Akademisk ridkonst, mest från marken. Hon gör förvänd sluta och piruette i skritt, vi började med halvseg för 2år sedan men efter det har hon varit hos fodervärd och bara blivit riden i skogen, vilket hon älskar. Hon tar gärna täten och rida utan sällskap är hon van vid men blir piggare då. Hon älskar frihetsdressyr och är duktig på det. Förstår en del ord också som stanna, backa, kom. Hon går att gå på promenader utan grimma och för 2-3år sedan red vi helt utan träns/rep under en period, hon är duktig och gillar när man lär henne nya saker. Hon är inte mycket utbildad från ryggen. Mest skogsriden. Lite tricktränad, kan buga och lyfta frambenen på kommando. Hon är trygg, snäll och enkel att ta in i stallet själv, enkel i all hantering. Och ÄLSKAR att kela. Fungerar bra i flock, lösdrift eller box, går oskodd men kan även skos. Lättfödd och kan inte gå på fri tillgång. Frisk, vaccinerad och aldrig varit skadad. Jag söker ett långvarigt hem där man antingen bara vill rida ut i skogen eller där man vill vidareutveckla henne inom AR/frihetsdressyr. Ej till ryttare under 23år, ej till nybörjare eller verksamhet. Skriv vad du har att erbjuda så kan vi höras på telefon efter det. Vill inte skiljas från denna underbara individ men tiden räcker inte till.

 • attr150cm
 • Sto
 • 9 år
5 1

Mysig lipizzanerkorsning

 • Norrtälje
 • Allround + 3
 • Lipizzaner
60 000 kr
23 sep

Carmen (e: Pluto XV-21, ue: Toborzo-ii) är en väldigt snäll och charmig häst. Skulle passa dig som vill ta mysiga promenader i skogen och träna varierat på ridvolten, kanske klickerträna också(då hon gillar att träna från marken). Hon är smart och har stark integritet vilket gör att hon behöver en rutinerad ägare, gärna med erfarenhet av positiv förstärkning, belöningsbaserad träning eller R+. Helt underbar att jobba med när hon väl börjat lita på en och känner sig trygg. Hon älskar att få komma ut i skogen men gillar inte alltid att gå ifrån stallet/flocken, väl ute går hon dock på med glatt humör. Trafiksäker, van vid lösspringande hundar, barn, gårdsmaskiner, tåg m.m. Hon tränas sedan fyra år tillbaka enligt akademisk ridkonst, hon har kommit långt i utbildningen men kan komma mycket längre om man vill satsa där. Vi har provat mycket annat också under åren: frihetsdressyr, klassisk dressyr, WE, klickerträning, hoppning, tömkörning m.m. Hon är nöjd med det mesta så länge hon får jobba med kropp och knopp! Hon rids med olika bett, sidepull och bosal, allt funkar utmärkt både på volten och ute! Även riden helt lös på ridvolt/ridhus, skulle säkert funka ute också med lite träning. Carmen står på lösdrift och trivs med det bäst. Box går också bra med lång utevistelse och många hästkompisar. Barfota runt om, verkas var 4:e-6:e vecka. Regelbundet kollad av tandläkare och equiterapeut. Hon behöver träna på att åka hästtransport, av tidsbrist har jag inte hunnit ta tag i träningen med det ordentligt, men det går i alla fall bra att åka hästlastbil. Säljer henne på grund av att tiden inte räcker till både familj och häst längre. Hon är väldigt social och behöver ett hem där hon får mycket uppmärksamhet.

 • attr165cm
 • Sto
 • 11 år
6

Fantastisk läromästare säljes!

 • Vårgårda
 • Working Equitation + 3
 • Connemara
35 000 kr
22 sep

Morran är ett 14-årigt connemara-sto ca 149 cm (ej slutmätt). Hon är otroligt välutbildad och en mycket trevlig häst! Tränat och tävlat i de flesta westernklasser mer SM-sliver i team penning (valla kor) och SM-placeringar i ranchriding. Hon är utbildad MSV dressyr och även mycket hopptränad men på "lagom nivå" typ 90 cm. Hon är tränad i bågskytte, WE och extremetrail. Går att rida helt utan utrustning och är en väldigt rolig träningskompis. Uppskattar varierad träning och tycker allra bäst om uteritter i skogen eller träning ute i naturen. Kräver en lugn ryttare då hon inte uppskattar osäkra männiksor och blir lite stressad av folk som inte kan hästhantering. Är du bara vettig med hästar är hon väldigt okomplicerad. Lugn själv men kan tagga till ute speciellt på kalla vinterdagar. Gör inget dumt men blir lite mer på tårna. Jag letar efter ett hem där hon inte behöver säljas vidare. Morran uppskattar inte stora stall med mycket folk utan gillar små stall med kunnig hantering. Väldigt väluppfostrad och lätthanterad i allt. Speglar människan så vill ha en lugn köpare då hon gillar det bäst. Morran har aldrig varit skadad men haft fång 2018 när det var så varmt och vi fick torka dvs stressat gräs med hög sockerhalt. Vilade då en veckan, behandlades med metacam och tävlade sedan intensivt hela sommaren. För övrigt aldrig varit halt eller skadad. Fångkänningen gjorde dock att hon INTE TÅL GRÄS vår och sommar. Vi har henne i liten grushage direkt sammankopplad till boxen och det gillar hon bäst. Trivs bra själv i hagen och kan lämnas ensam. Säljes till vuxen hästvan människa. Inga problem för kunniga barn/ungdomar att rida henne men hon säljes inte till en familj där de vuxna ej kan häst. Säljer henne gärna till vuxen ryttare/tanthäst/mamman-barnhäst. Obs! Säjes inte som ren barnponny då jag inte vill att hon säljs vidare om barnen ska över på storhäst. Jag önskar att köparen har god kunskap gällande fång och förstår att hon INTE kan gå i gräshage vår och sommar. Säljes ej till verksamhet och lånas inte ut på foder eller prov! Jag har inte alls bråttom med att sälja och är väldigt noga med vart hon hamnar! Säljes bara då jag inte har tid med två hästar. Säljes inkl. utrustning (hoppsadel, träns, täcke osv)

 • attr149cm
 • Sto
 • 14 år
Premium 5 1

Snygg & välutbildad Lipizzaner säljes

 • Vetlanda
 • Working Equitation + 4
 • Lipizzaner
90 000 kr

Efter 10 år tillsammans har jag kommit fram till det svåra beslutet att sälja Dilko. Jag har haft honom utlånad under drygt 1,5 år medan jag pluggade och han kom hem igen i somras. Jag funderade på framtiden redan när han var utlånad och nu när han kommit hem igen känner jag att jag inte har tiden att lägga på Dilko som han förtjänar. Jag letar därför efter nytt hem till honom där han får den tid och uppmärksamhet som han är värd. Dilko är en trevlig häst med stor personlighet. Han är okomplicerad i all hantering och har miljötränats regelbundet. Utöver det är han är van vid att hundar, ankor, höns och får springer runt honom. Snäll att klippa, lasta och sko. Går ensam både i hage och box, kan gå med både ston och valacker. Trivs bäst med mycket utevistelse, helst på lösdrift men funkar även på box. Han har tre bra gångarter med plus för traven, utbildad LA i dressyr (+ skolorna i trav), hoppar bana på 80 cm. Vi har främst tränat och tävlat i WE (något som han tycker är väldigt roligt) med start i LA på Pay & WE och vinster i LC. Utöver att träna WE tycker han om en tur i skogen både ensam och i grupp. Han har dock en liten räv bakom örat ibland och kan hitta på lite bus när han är understimulerad. Han har lätt för samling och har påbörjat att trampas. Tränade innan han lånades ut regelbundet för Malin Hellstedt. Dilko är lite av en allroundhäst som blir det man gör honom till och även om han passar till WE likväl som akademiskt/ barockt/ klassisk dressyr så vill han främst ha en ryttare som lägger sin tid på enbart honom och tränar honom varierat. Tävlade i WE på RM/ SM i Vetlanda i september där han vann sin klass. Ring för mer information, fler filmer finns vid seriöst intresse.

 • attr155cm
 • Valack
 • 13 år