Skriva köpekontrakt

En tryggare affär med Hästnets digitala köpekontrakt

* Häst
* Utrustning
* Sadel

När du köper och säljer hästar och begagnade saker hos oss, framförallt med höga värden, vill vi erbjuda dig att använda Hästnets digitala köpekontrakt för att bidra till en tryggare affär.

Genom ett köpekontrakt kan både köpare och säljare säkerställa att de är överens om hästen, varans skick, pris och vad som ingick i köpet. Ett kontrakt som signeras digitalt är säkrare än ett papperskontrakt, och när det gäller en så stor affär som att köpa eller sälja din häst, hästlastbil eller sadel, är det extra viktigt att allt går rätt till. 

Vårt juridiskt giltiga köpekontrakt hämtar information från annonsen och fylls i direkt via mobilen eller datorn, i appen eller på hemsidan. Kontraktet signeras av båda parter med Mobilt BankID. Det är enkelt, tryggt och givetvis helt gratis - i samarbete med Swiftcourt. Du kan även ladda ner köpekontraktet som pdf-mall för utskrift.

 

Så här kommer du igång:

2. Hur man skapar ett kontrakt

Börja hela processen med att skapa ett digitalt kontrakt på Swiftcourt och bjud in din motpart i kontraktet. Kontraktet hittar du i annonsen. Både du och din motpart kan båda redigera kontraktet på samma gång, så du behöver inte fylla i alla fält för motparten. 


2. Signera kontraktet

Är du redo att signera kontraktet? Det görs säkert via Mobilt BankID. Om någon av parterna skulle göra ändringar i avtalet efter signeringen, går detta självklart jättebra. Då är det bara för båda parter att signera igen.


3. Glöm inte försäkring

- Försäkra din häst

När du köper en häst och använder Hästnets digitala köpekontrakt får du 10% på din försäkring hos IF. Du väljer själv om du vill ta del av erbjudandet. IF kommer att kontakta dig för mer information.


- Försäkra din sadel

När du köper en sadel och använder Hästnets digitala köpekontrakt kan du registrera den gratis hos Sellamigo - en global tjänst som förhindrar stölder av sadlar över hela världen. Genom att registrera din sadels befintliga ID-nummer på Sellamigo står du som ägare på din sadel och den är sökbar i hela världen. Du får dessutom en 3 månaders sadelförsäkring som gäller för ett obegränsat antal sadlar - helt gratis.

 

5. Betalning

Som säljare och köpare bestämmer ni själva hur betalningen för köpet ska gå till. Köparen bör vara säker på att de får det de betalar för innan pengarna överförs. Och säljaren bör vara säker på att de får pengarna innan hästen eller varan överlämnas.

 

6. Juridisk rådgivning

Hästnets digitala köpekontrakt är framtagen tillsammans med hästjuristerna på Juridika. Skulle något gå fel med din affär längre fram kan Juridikas jurister hjälpa dig med hur du går vidare.

Annons
First ad
Second ad
Third ad
Fourth ad