Sökresultat/   Antal: 155

SökresultatAntal: 155

Premium 2 4

Fuxsto med stort hjärta

 • Dalarnas län, Sverige
 • Hoppning + 2
 • Varmblod (Halvblod)
70 000 kr

Då vi tagit ett beslut som inte är lätt men förhoppningvis rätt för våran älskade Molly. Pga bristande intresse av träning och fortsatt högre utbildning och en tid i livet där häst inte är rätt, så förtjänar Molly mer än vad vi kan ge. Kamanga som till vardags kallas Molly är ett underbart fullstammat sto, som trivs bra i ett större stall, där det finns många hästkompisar och en mysig box att komma in i helst året om om hon får välja själv då hon är en riktig inneråtta. Hon fungerar superbra i flock, oavsett kön, varken hög eller låg i rang, blir dock väldigt orolig när hon lämnas helt själv ute som inne. Men funkar fint på gången ensam och heller inget problem att ridas ut själv eller i grupp. Hon köptes 2017 som nybliven 3åring och sedan dess ridits regelbundet för tränare med fina lovord både inom dressyren för hennes fina gångarter och hoppningen för hennes vilja! Tränad och startad upp till LB dressyr både som 4 och 5åring och tar tävlingsplatser lugnt och coolt. Startad hoppning upp till 80cm felfritt och 90cm samma dag men med två pet då energin inte riktigt fanns kvar, annars felfri på klubbtävling. Tränad till vardags 90-100cm banor och 110 enstaka hinder utan tvekan, inte högre pga hopprädsla hos mig. Senaste halvåret har träningen legat på is pga bristande intresse och tid, men är i full kondition och rids 5-6 dagar i veckan. I övrigt är hon jättesnäll i hantering, lätt att lasta och köra. Kan ridas av alla och är alltid snäll, alla kan ”åka häst” på Molly men när det väl kommer till högre krav så kräver hon sin ryttare! Det är mycket blod och nerv/stress i henne som ibland kan lysa igenom, men när du väl funnit hennes tillit är hon är underbar bästavän! Hon är en känslig häst som väljer sin ryttare och är du den så gör hon allt för dig♡ Har inte bråttom att sälja Molly då hon har en stor plats i mitt hjärta, så väldigt mån om vart hon hamnar. All utrusning kan ingå så som hoppsadel, dressyrsadel, ps of sweden/micklem träns, täcken och alla henne övriga saker. Första kontakt via sms eller mail då jag har svårt att svara i telefon! Mollys vardag hittar ni på @stallwallberg Och fler videos på mina andra annonser pga maxantal per annons😅

 • 164cm
 • Sto
 • 6 år
Premium 4

PRICKIGT Litet Sto till Avel

 • Lessebo
 • Avel
 • Shetlandsponny
13 500 kr

Våran fina lilla ponny LILLY är till salu då hon tyvärr inte trivs i våran rid-verksamhet. LILLY är ett litet PRICKIGT Appaloosa-sto på ca 1 meter. Hennes färg är Röd-tigrerad.... Alltså : Vit botten med Röda stora fina Prickar på hela kroppen. Hon set ut som en shettis till typen , men hon är registrerad i den Holländska Appaloosa Stamboken. LILLY har blivit mycket ompysslad av barn och hon ÄLSKAR att bli ompysslad. LILLY kan stå snällt hur länge som helst i gången medans barnen borstar , flätar , lindar ben och målar hovarna rosa. Barnen har varit ute och lett henne mycket, men bara ridit lite grann - då barnens intresset för ridning inte varit så stort . Det var tänkt att LILLY nu under våren skulle gå med i våran ponny-verksamhet. Hon har haft sadel och barn på ryggen och blivit ledd av vuxen ledare när hon har följt med ut på tur-ridning. Ridturerna har gått bra, förutom vid perioder då hon brunstar. Då vill LILLY inte bli riden. LILLY är inte körd. LILLY har INGEN exem eller fång. Hon är ingen hag-rymmare. Lilly är lätt att hämta i hagen, även för ett litet barn. Hon är lätt att lasta. Hon trivs lika bra på lösdrift som på box. Idag går LILLY i en skogshage tillsammans med en blandad flock med flera ponnyer. Hon kan även gå i gräshage med lagom mycket gräs. Hon kan lämnas ensam i hagen eller boxen utan problem, om man behöver. Men hon föredrar såklart sällskap som alla andra hästar. LILLY har fått föl tidigare. Hon blir lätt dräktig och är en mycket fin mamma. Vi har inte betäckt Lilly i år. LILLY är en jättetrevlig, barnvänlig och söt ponny som längtar efter ett eget föl igen. LILLY har Pass och chip. Hon är vaccinerad, avmaskad och Ny-verkad. Fullt frisk. LILLY saknar sitt högra öga som har opererats bort för ca 1/2 - år sedan ( efter att fått en skada där, som inte ville läka.) Hon ser bra och klarar sig galant med bara ett öga. Detta är endast ett skönhetsfel - därav det billiga priset på LILLY. LILLY är A1- Försäkrad i Agria. PRIS : 13 500 kronor, där köparen får öppet köp i 14 dagar, som skrivs in i Köpekontraktet. Vid intresse ring : 070 - 498 09 13. Karen. ( Jag svarar ej på mail.)

 • 100cm
 • Sto
 • 16 år
Premium 4

Dräktigt sto med spännande stam

 • Lindome
 • Fälttävlan + 3
 • Varmblod (Halvblod)
50 000 kr

Comma är ett nätt litet sto med intressant stam från främst Tyskland och Danmark. Hennes mor vann 3-årstest i Danmark och blev sen placerad i avelsboxen, har sedan dess fått flera föl med fina meriter, de går bland annat GP-hoppning och svår dressyr. Morfar gick GP dressyr och även mormors far. På hennes fars sida finns flera internationella hopphingstar, upp till 160-meriter. Comma själv har både ett fint steg och god hoppteknik! Har dock inte visats och de senaste åren endast gått pay and jumps, upp till 120 cm, pga ryttaren. Hon har en stor personlighet och kan vara tuff i ridningen. Orädd och mkt enkel i hanteringen samt aldrig vart skadad. Beroende på hingst kan hon få topphästar i de flesta discipliner. 2018 fick hon ett hingstföl efter Fetcher N 1134 som blev så perfekt att hon nu är dräktig med Fetcher igen. Fetcher vann bruksprovet 2007 med 9-10 på hoppningen, fick även dubbeldiplom på treårstest. Han har tävlat svår hoppning och lämnat fina avkommor, flera diplomhästar. Han är mycket stabil i psyket och en trevlig hingst! Comma är nu dräktig på ca 70 dygn, fostret är försäkrat i agria. Fölet född 2018 kommer att bli runt 175 så hon har lämnat stort. Enkel att få dräktig, mycket bra mamma, enkel att ha i flock, bra exteriör och hovkvalitet. Hon står just kvar nu på seminstation i Nybro. Hon säljs med alla avgifter betalda och priset är inkl moms. Sista bilden är på hennes föl som 1-åring.

 • 160cm
 • Sto
 • 12 år
Premium 4 1

Fantastiskt avelssto (dräktigt)

 • Björkvik
 • Avel
 • KWPN
60 000 kr

www.horsetelex.com/horses/pedigree/582093/carabel-vdl Fantastiskt avelssto säljes! E. Emilion - athlet z - capitol I. Dräktig med Crown Z. (Fölar mitten på maj 2020) tog sig på fölbrunsten. Carabel är fullt ridbar, men har endast använts i avel pga sitt avelsvärde. Hon är PROK, STER och EPTM-testad i hoppning med godkänt resultat. Inga kända skador. Uppfödd på VDL i Holland och importerandes av mig. (Tilläggsreggad i swb) jag har själv fått två fantastiskt fina avkommor som jag tänker behålla, och det är enbart därför hon säljs. Carabel kommer ur ett mycket prestationsstarkt möderne. Hon har bl a en helsyster (VDL Nantes) som tävlat 160 hoppning och även gått världscupfinal i Las vegas. Även carabels mormor var lämnat 160-avkomma. Kommer från samma möderne som bl a Dakar vdl, Acacio och Boss. Nästan alla ston ur den närmsta stostammen har lämnat svårklassavkommor, och en syster till carabels mamma har lämnat godkänd hingst. Carabel själv har ännu ganska unga avkommor, men den äldsta gick felfri 130 som 6åring (förra året). Carabel själv trivs bra på lösdrift, men är även van att stå i box. Går barfota och har bra hovar. Enkla fölningar och är en bra mamma. Filmen är på en av hennes avkommor (e. Indoctro) och sen är det blandade bilder på hennes avkommor från iår och tidigare år. (Carabel själv är skimmeln på bild) Säljes med alla avgifter betalda. Kan hämtas i november, eller stå kvar över vintern till bra pris. Försäkrad i agria. Kan tingas nu mot handpenning. Ev fosterförsäkring betalas av köparen själv. Resterande del av köpesumman betalas vid 90 dygn. Ring för mer info! 0733873925

 • 170cm
 • Sto
 • 12 år
Premium 2 4

Charmigt nätt sto

 • Fårarp
 • Allround + 1
 • New Forest
89 000 kr

Söker du en bästa kompis att utvecklas ihop med och komma ut med på tävlingsbanorna? Disa är ett renrasigt New Foreststo, född 2011 e: Stackarps Diplomat RNF 196, u: Tomacs Pion RNF 2557 eu: Sörbys O´Boy RNF 133. Hon är slutmätt 134 cm och väldigt nätt i typen. Disa har varit i vår ägo sedan april 2018. Hon är tävlad en del dressyr, mest hoppning men även fälttävlan. Hos oss har hon startat upp till LB dressyr med placeringar, hon har absolut kapacitet och utvecklingspotential för högre klasser. Hon kan sidvärtsrörelser, vändningar och har börjat träna förvänd galopp och enkla byten. Hon är en fantastiskt snäll och vänlig ponny, hon älskar uppmärksamhet och bli pysslad med. Hon tycker dock inte om att bli lämnad ensam i hagen längre stunder. Hon är superlätt att lasta, står snällt i transporten både under körning men också på tävlingsplatsen. Hon är lätt att sko, klippa och duscha. Även om dressyren är Disas starkaste gren så tycker hon om att hoppa upp till LC och hon gillar fälttävlan upp till P70. Hon är supersnäll att rida ut på, både själv och i grupp. Hon är en pigg ponny med egen motor utan att vara het. Hon tänder till lite extra vid uteritter men blir aldrig okontrollerbar eller gör några dumheter. Hon tar gärna täten och går tryggt fram förbi tex.kossor. I början av juli gick hon New Forest mästerskap och fick hela 39p i utställningen! Vi är så klart måna om vart hon hamnar och önskar ett hem med hästvana föräldrar. Finns viss utrustning att köpa till då nuvarande ryttaren går över på storhäst. Låter Disa som en ponny för just dig, hör av dig och berätta vilka ni är och vilket hem ni kan erbjuda.

 • 134cm
 • Sto
 • 8 år