Premium 3 3

Trevlig valack med utstrålning!

 • Falun
 • Hoppning + 2
 • Varmblod (Halvblod)
Inget pris

e. De la Gardie ue. Magritte Det är med stor sorg i mitt hjärta som jag nu skriver den här annonsen, men jag måste inse att jag inte har tiden för honom längre och därför söker jag nu en ny ryttare som kommer älska honom lika mycket som jag gör. Han har varit i min ägo i 9 år nu och det är en ståtlig kille med otroligt mycket charm och gör allt för att få uppmärksamhet. Han är snäll i all hantering så som klippa, duscha, sko, lastar sig själv, snäll att rida ut på både ensam och i grupp, han är snäll att ha med sig på nya platser. Vi har inte tävlat något sedan 2018 och det är pga. personliga skäl, men vi har tidigare startat 115cm hoppning samt så har vi startat en L:A1 tillsammans för 9 år sedan. Han var med mig på min ridledarutbildning i somras och fick väldigt många fina kommentarer och där red vi bland annat en L:B3 på fina procent och kommentarer! Han är en stor häst men som absolut inte känns stor att rida då han är väldigt känslig för sits och hjälper och han har väldigt lätt för att samla sig i alla gångarter. Jag som hoppryttare sitter och gör skolor, samlingar mot passage, början till galopp piruetter, byten i serier och han har en fantastisk arbetsmoral och han älskar att arbeta och kämpar på även om det är jobbigt! En häst som är väldigt rolig att rida varje dag och han ställer alltid upp. Jag önskar att han ska få komma till någon som framför allt kommer älska honom och ge han ett långvarigt hem med mycket utevistelse och box på natten, men som också gärna vill komma ut på tävlingsbanorna med honom igen och framför allt ta vara på hans enkelhet i dressyren och ta upp han i klasserna då jag tror att han kan komma långt med rätt matchning av ryttare. Han kräver en lugn ryttare med mjuk hand och ridning, ingen nybörjar häst. Viss utrustning kommer medfölja. Om ni har några funderingar får ni gärna höra av er, i första hand per sms eller mejl då jag jobbar olika tider och kan ha svårt för att svara i telefonen. Innan ni hör av er vill jag att ni ska ha ordnad ekonomin och stallplats samt att ni är säkra på att ni är redo att skaffa häst! Jag är väldigt noga med hemmet och en bra match!!

 • attr175cm
 • Valack
 • 16 år
Premium 3 3

En riktigt fin allroundponny

 • Stockholms län, Sverige
 • Working Equitation + 4
 • New Forest
140 000 kr

Jevis Prince Charming är en New Forest född 2012 med ett hjärta av guld. Far Mr Malthe RNF 151 NFHR-E 108 Mor Remontes Little Lady NF2033 Morfar Pedro RNF 213 NFHR-E 104 Rids regelbundet för B-hopptränare och dressyrtränare. Under denna sommar har vi även deltagit i Sugar cup och terrängtränat vilket han tycker är jätte roligt. Även fin i hoppningen men då han är tittig krävs en ryttare med bra balans. Har tränats på högre höjder men ej startat tävling. Gurkan som han kallas, älskar variation och vi gör regelbundet miljöträningar, uteritter, tömkör och promenerar. I somras deltog han även i New Forest SM där han placerade sig 2:a i LB:1. Där deltog han även i utställningen och hoppningen. Vi har haft en medryttare som hållit igång hans LA:1 nivå i dressyren. Kan nog gå högre klass i dressyren med en ryttare som vill fokusera på det. Han är väldigt snäll att ha med sig på nya platser. För att komma till sin rätt i ridningen kräver han sin ryttare. Han är en lugnare ponny med stort steg. En ponny som du kan rida i halsring, bada med, rida barbacka och tolka efter. Älskar att bli ompysslad. Går att rida ut själv eller i grupp, fungerar även i ridskolegrupper och är trafiksäker. Helt enkelt en allroundponny du kan göra allt med. Lätt i all hantering såsom att sko, duscha, klippa och lasta på transporten. Går idag i valackflock och är lätt att hämta in från hagen. Är medelhög i rang. Han är vetcheckad årligen, senast i juni. Har fin hovkvalite och päls. Vaccinerad regelbundet och tänder kollade varje år senast 12/9-23. Löst tävlingslicens för 2023. Skodd var 6:e vecka, senast 25/8-23. Det är väldigt viktigt för oss att han hamnar i rätt hem. Skriv gärna och berätta lite om er och vad ni kan erbjuda Gurkan. Vi har koll på hans tidigare hem och historik, alla hans tidigare ägare fortsätter följa denna fina ponnys resa. Fler filmer kan fås vid visat intresse. En del utrustning medföljer. Finns även utprovade sadlar massa annan utrustning att köpa till. Har förstått att alla inte fått mina svar i hästnet och att det ibland är fördröjningar. Skicka sms om du väntar på svar.

 • attr148cm
 • Valack
 • 11 år
Premium 3 3

Fantastisk läromästare söker nytt hem!

 • Östergötlands län, Sverige
 • Hoppning
 • Övriga
90 000 kr

Fantastisk läromästare söker nytt hem. Sto importerad från Holland. Nu vill Saartje (Sassa) hitta sin nya tävlings- och träningskompis då hennes ryttare fyllt 13 år! Det är en ponny med mycket motor, massor av energi och ett enormt hjärta. Hon hoppar allt som ryttaren styr på och gör alltid sitt yttersta i hoppningen om ryttaren bara är med. Hon hoppar lätt och med bra teknik och har mycket kvar att ge på tävlingsbanan. Hon behöver en modig/trygg ryttare som inte är rädd för fart, speciellt i hoppningen för där taggar hon till ordentligt. Hon rids kontinuerligt för tränare i både hoppning och dressyr, varje respektive varannan vecka. Höjden på hindren är inte ett problem för henne, utmaningen är att hålla ihop henne när farten ökar. Dressyr är dock vare sig ryttarens eller hästens favoritsysselsättning och hon kan ha lite attityd när ryttaren kommer åt henne i dressyren. Hon är utbildad till LB men utför vissa LA rörelser. Hon är snäll i all hantering som duscha, klippa, sko, står snällt i transporten och är lätt att lasta. Trafiksäker. Van med hundar. Väldigt snäll att rida ut på både ensam och med andra. I sällskap blir hon lite piggare men ensam går hon i önskad fart. Hon tycker inte om att lämnas själv i hage eller box, men står snällt själv i transporten även på en lång tävlingsdag! Hon är trots allt en ponny så lämnar man henne själv i hagen så kan hon hitta ut själv, eller in till kompisens hage, men har hon sällskap så står hon snällt kvar. Sassa söker nu en ny liten ryttare med hästvan familj. Hon vill aktiveras, få varierad träning och mycket kärlek! Vid seriöst intresse ring eller sms:a Kristin på 070-331 10 62 Lånas inte ut, ordnad ekonomi och stallplats klart innan ev provridning. Är slutmätt i Sverige och tilläggsregistrerad. Är regelbundet skodd, avmaskad, vaccinerad och tänderna kollas årligen. Hon är låg i rang, klarar av att gå på bete. Frisk och skadefri, har aldrig haft vare sig fång eller kolik. Har många år kvar på tävlingsbanan där hon trivs bäst. För filmer se min dotters instagram: sigrid.skeppsby eller Facebook: Sigrid Skeppsby

 • attr129cm
 • Sto
 • 18 år
Premium 3

Toppstammade avelsston (SWB)

 • Ljungby
 • Avel
 • Varmblod (Halvblod)
Inget pris

Katie K2 (F.2) är född -16 e. Favorit Ask ue. Cathageno. Egen uppfödning som ej använts i sporten pga en skada som satte henne i avelsboxen.
Ur en mycket bra stostam. Hon har haft ett föl och är en okomplicerad och trygg mamma som är lätt att transportera och köra till seminstation. Katina (F.2) är född -05, e. Cathageno ue. Dammen, säljes nu enbart pga minskad avelsverksamhet. Vi köpte henne av uppfödaren som fyraåring och hon har tidigare tävlats tom 130 cm. Katina härstammar från en mycket bra svensk stostam. Hennes mormor Utina tävlades i svårklass och lämnade flera avkommor som gått svår hoppning. Fler svårklasshästar finns i stostammen. Hon har fått sex avkommor och är lätt att få dräktig på både färskt som fryst. Hennes avkommor hittills är kring 170 cm och rör sig i stora och lätta gångarter. De som löshoppats hoppar med mycket scoop. Toscana (31) är ett selektionssto född -07 e. Tornesch ue. Magini. Vi köpte henne av uppfödaren som sexåring och hon har själv tävlat innan hon sattes i avel. Hennes möderne har gått svår hoppning. Hon har fått fem avkommor och är lätt att få dräktig på både färskt och fryst. Hennes avkommor hittills är kring 165 cm och har lätta och elastiska rörelser. De som löshoppats hoppar med lätthet och mycket bra teknik.   Samtliga tre ston är enkla i all hantering, lätta att transportera och fungerar väldigt bra i flock med andra ston och föl. Rätt hem prioriteras och för mer info ring gärna 076-1054607 (ej sms eller mejl som första kontakt).

 • attr169cm
 • Sto
 • 7 år