Annons

Avel finnes  

/   Antal: 11
5

Isabellfärgad drömhingst i litet format!

  • Östersund
  • Avel
Inget pris
2 sep

De Evertshoeve's Einar är endast 1 år gammal nu men kommer att ansöka om hingstlicens nästa år, så jag tänkte berätta redan nu att han kommer att finnas tillgänglig för avel i Jämtland 2021 om vi finns kvar i Sverige då. Han har varit i UK för träning och utställning i år, vilket föll bort pga Corona, så nu får han komma hem istället. Han har ett mycket trevligt temperament, utmärkt typ och hans otroligt fina gångarter är också något att betona. Hans stamtavla talar för sig själv: e: Pinewell Jeronimo (Friars Golden Glory x Lacy Jocelyn) u: De Evertshoeve's Angali (Vechtzichts Hywel x De Evertshoeve's Angara) Färg: Isabell med vita tecken Ras: Welsh mountain Pinewell Jeronimo första föl är riktigt lovande. I hans blodlinjer har vi Friars igen, som många kanske förstår är några av mina favoriter - bland många andra. Jeronimo är linjeavlad på Friars stuteriets Friars Golden Charm, som är ursprunget till den berömda Tear-familjen, och vars barnbarn Friars Tears of Gold inbringade 11.000GBP på Fayre Oaks High Flyer 2006. Einars stamtavla är fylld med intressanta och välkända namn från kända studs som Blackhills, Lacys, Springbourne, Weston et.c, så jag kunde fortsätta skriva om alla i flera dagar. Det som är viktigt att betona är att Einars moderlinje också är fylld med premium welshponnyer, där hans mor och mormor från De Evertshoeves stud är av utmärkt STER-kvalitet och har visat sig frambringa många premiumföl, medan hans legendariska farfar, elithingsten Vechtzichts Hywel med sina många champions efter sig knappast behöver någon presentation alls. Håll utkik eller skicka meddelande när det närmar sig, om han är av intresse! Vi har mycket höga förhoppningar för honom!

3

Welsh mountain-pojkar med fantastiska möjligheter leasas ut!

  • Östersund
  • Avel
Inget pris
2 sep

Vi funderar på att låna ut en av våra två fuxpojkar från i höst till och med nästa sommar, mot att den tränas, rids in och ev visas på utställningar i södra Sverige eller någon av grannländerna. Båda är welsh mountains, sec A. Hade UK inte haft sina tokiga karantänregler som verkar bli av vid årsskiftet efter Brexit så hade vi satsat på att ha dem där, men nu testar vi på detta vis istället. FRIARS FLYING FOX e: Uphill James Fox (Crumpwell Fox Wild x Trefaes Silver Saphire) u: Friars Lady in Gold (Friars Oscar x Friars Crystal Gold) Fox är efter Olympia-mästaren Uphill James Fox som har många mästartitlar och många underbara avkommor. På mödernet har vi några av Friars stuteris mest framgångsrika blodlinjer, genom hans mamma Friars Lady in Gold. Hans farfar Friars Oscar har samma mamma (Friars Golden Charm) som Friars Goldilocks, som var Supreme Champion på Royal Welsh Show och bakom många av stuteriets mest framgångsrika hästar. Friars Golden Charm är också ursprunget till den berömda Tear-linjen, vars barnbarn Friars Tears of Gold köptes för 11.000GBP på Fayre Oaks High Flyer 2006. Friars Stuteri har över 50 vinster på Royal Welsh och är otroligt välrenommerat världen över. Fox var inbokad att visas på Royal Welsh innan Corona, men han fick stanna hemma i väntan på bättre tider när allt stängdes ner. Han har hingstlicens. COSFORD CHAINMAIL e: Thistledown Vierra (Waxwing Victory x Waxwing Valencia) u: Cosford Charity (Bengad Red Pepper x Cosford Charm) Hans pappa Thistledown Vierra är en hingst från det mycket välkända Thistledown-stuteriet där han är uppfödd på Brierwood and Revel-linjerna av Waxwing Hannah, som har varit en av de bästa avelshingstarna i Thistledown. Vierra är också far till multichampion Cosford Wishes Vision. På mödernet har vi de fina gamla Bengad-linjerna genom hans mor Cosford Charity och hans farfar Bengad Nepeta, som står bakom många stuteriers mest framgångsrika hästar. Charlie blev Youngstock Champion of Southern Counties Welsh Pony and Cob Summer Bronce Medal Show 2019, och visades med framgång i UK 2019. Lite kuriosa är att han även vann sin klass på den virtuella showen för SWF tidigare i sommar. Skulle ha visats i UK i år också, men pga Corona så har han gått på bete och tas hem till Sverige nu i september. Kommer skaffa hingstlicens under hösten. Vi vill att allt ska kännas helt rätt, så det är viktigt att man har tidigare hingstvana och ett stall som är anpassat till hingstar, samt att man är van att utbilda och visa på utställning (om världen kommer blir normal 2021). Båda har mycket bra gångarter och väldigt trevligt temperament. Viss ersättning kan utgå, men främsta tanken är ett byte mot att de används i avel då det har varit stort intresse för dem redan. Charlie kommer till Sverige i september och kan levereras i södra Sverige, Fox kan tas till södra Sverige samtidigt. Är du intresserad, så skicka PM!

6

Champagnehingsten Khalvin Khlein KpM

  • Östersund
  • Avel
15 000 kr
17 jul

Detta är hingsten för de som vill få en UNIK avkomma, där kvalitet och en väldigt ovanlig färg kombineras! (OBS hästen är ej till salu!) Godkänd avelshingst genom 30-dagarsprov i Tyskland. Godkänd för avel bland annat i Tyska Ridponny Avelsföreningen ZfDP, Tyska Arab Avelsförbundet ZSAA, International Champagne Horse Registry, American Warmblood Registry och ACE Group Inc i Australien. Han omskrivs i Stars of the German Riding Pony Breeding av Dr T Becker och M Oellrich-Overesch. Khalvin Khlein klarade sitt 30-dagars Stallion Performance-test i Tyskland. Inspektörerna var imponerade av hans entusiasm och motivation. Han är redan en legend som omskrivs i olika böcker. Mkh: 148 cm Född: 1998 och har fått vackra föl så sent som i år! Mycket god spermakvalitet. Hans far blev 34 år. Ras: Partbred Arab, vilket gjort att han använts inom ridponnyaveln men även på storhäst. SCID: free Färg: Amber Champagne beskriver en häst som bär den otroligt sällsyntchampagnegenen. Deras kroppsfärg utspädes till en guldfärg medan deras man och svans blir en mörk chokladbrun. De har ofta gröna, bärnstens eller hasselnötsfärgade ögon. Majestätisk, uttrycksfull och kunglig är förmodligen de adjektiv som bäst passar Khalvin Khlein KpM. Hans rörelser är uttrycksfulla, fridfulla och fulla av naturlig balans, särskilt hans lätta fotsteg och marktäckning i trav och galopp. Han bär sig väl med bra användning av bakbenen i alla gångarter. Han har en enastående älskvärd och ärlig karaktär, med ett mycket bra temperament. Khalvin Khlein KpH har hög arbetsförmåga, en villig och utbildningsbar arbetsetik som gör att han är ett absolut nöje att rida. I tävlingen är han angelägen om att arbeta och alltid söka efter nästa hinder som han tar med rytm och balans. Hans farfar Khemosabi var i flera år en av de mest populära arabiska fullblodshingstar i USA och har mer än tusen föl. Han dog 34 år och betraktas fortfarande som en legend. I den fjärde generationen hittar vi "Morafic" som var anfader i det egyptiska statliga stuteriet El Zahraa. Hans far Nazeer fick titeln ”Kung av Egypten”. Khemosabi vann USA-mästerskapen både i hand och under sadel och var länge Amerikas mest populära arabiska förrädare. Khalvin Khleins avkommor ärver hans adel, hoppförmåga, taktfulla säkra rörelser, sitt vackra utseende och ofta sin vackra färg. Han har ankommor i hela världen, som har sålts för närmare 500.000 kronor. När det gäller hoppförmåga och teknik lämnar han inget att önska. Hans son Dreammark var vinnare av Loose Jumping Competition med en poäng på 9,5! Fribetäckning eller betäckning vid hand, beroende på stoet. Vi släpper enbart fem platser till utomstående ston nästa år. Vi vill endast nå de som förstår kvaliteten och det unika med honom. Priset är vid betäckning och ingen levande fölavgift utgår. Ombetäckning samma år ingår. Delbetalning kan göras via Wasakredit och priset är inklusive moms. https://www.allbreedpedigree.com/khalvin+khlein+kpm