Annons

Foderhäst finnes  

/   Antal: 133
2 1

Nätt allround/dressyrhäst söker fodervärd

  • Stockholm
  • Foderhäst
Inget pris
Igår

Hej! Gör en intressekoll för att eventuellt lämna ut min häst på foder om rätt hem dyker upp. Söker ett kärleksfullt och lugnt hem hos rutinerad vuxen hästmänniska :) Min häst är ett litet halvblod, 6 år, 154cm nätt modell och arbetas idag varierat där vi blandar uteritter, tömkörning, dressyr och enklare hoppning. Känslig mun så behöver en mjuk hand. Han försöker alltid förstå vad man vill, är dock lite åt det bekvämare hållet vid arbete samtidigt som han kan vara lite både lite tittig, busig samt testa lite vid uteritter. Grön för sin ålder då han stod ett tag med en knäskada sommaren/hösten 2020, inget som märks av idag. Behöver fortsatt bygga upp mer styrka för att orka mer. I hanteringen är han snäll, men lite speciell och känslig. Vill gärna ha en eller ett fåtal människor som hanterar honom. Han vill ha en mjuk men bestämd/tydlig hand som visar vägen för att göra rätt. Kan vara tjurig kring mat, men aldrig gjort något mot mig i boxen så ser värre ut än vad det är. Han kan stressa upp sig vid situationer som är nya/ovana för honom, och vi har jobbat lugnt, långsamt och metodiskt med t ex lastning och spolspilta vilket funkar okej idag. Väldigt snäll vid skoning och måste ha skor runtom. Han är helt enkelt en kille där man får hitta sina sätt för samspel :) Han står idag i Stockholm, Upplands Väsby och jag skulle allra helst vilja att han stannar i stallet men om man vill flytta honom till något i närheten så är det såklart också okej. Om det låter intressant, hör av dig och berätta mer om dig och dina tankar! Jag berättar såklart gärna mer om min häst också :) Mvh Cecilia

2

Halvblodsvalack utlånas 1-2år!

  • Västerås
  • Foderhäst
Inget pris
15 maj

Fin halvblodsvalack på 15-år och 172cm lånas ut på foder under längre tid pga av tidsbrist, småbarn. Söker först och främst dressyrryttare som är mjuk och tydlig i sin ridning. Ej till rädd ryttare, han är snäll men tar över ledarskapet om man tillåter. Kontrakt kommer att skrivas, 1år i taget. 2 mån uppsägningstid. Uppskattat att låna ut max 2 år. Utbildad LA dressyr, tävlad upp till LB med goda resultat, står bara i startgroparna av sin kapacitet. I hoppningen är han sparsamt tagen pga jag velat han han ska få hålla och bli riktigt gammal. Tränad upp till 110 och hoppad enstaka gånger högre, ej tävlad. Dom senaste åren är han endast hoppad runt 80-90cm pga att jag inte haft tid att hålla igång honom till högre höjder. I dressyren finns ingen gräns men i hoppningen får man tävla upp till 1m. Om man har goda tävlingsresultat och vana av tävling sedan tidigare får man tävla i både dressyr och hoppning. Annars endast clear round, om hoppning, på låg nivå. Rolig och smart individ med mycket charm och egenheter, rolig att rida varje dag för den rutinerade ryttaren som rider varierat uteritter och paddock. Lite stark ute ibland, men drar aldrig iväg. Ger allt för sin ryttare om man ger honom rätt energi och han förstår sitt jobb. Är snäll att sko men kan ibland vara lite smådryg någon gång ibland, men är aldrig dum. Lätt att lasta när han har rutin, annars kliver han åt sidan. Lasttid brukar ligga på allt mellan 2-15min. Går bra med valacker med hög rang eller hästar som håller sig på sin kant, är lite tjurig runt mat och ibland tuggar han på täcken(går att lösa med haklapp.) Men med rätt matchning så händer det i princip aldrig😊 Jag vill helst att han ska få gå i stor hage med kompis/kompisar. Om ensam, ingen liten ”ruta”, ute minst 10 timmar per dag. Gick omkull på stallgången som 6-åring och resultatet blev tuppspatt(INTE inflammationer i glidleder utan nerv i kläm) som som kommer och går, är besiktigad UA och tävlad med detta(med bra resultat)och mår prima. När han är full kondition så spattar han oftast bara några gånger per år, då oftast om han blivit kall eller spänd. Maxvikt på ryttare är 80kg och åldersgräns 18år. Jag vill inte flytta honom mer än 20 mil då jag vill kunna hälsa på regelbundet. Vid intresse skicka info om dig, din riderfarenhet och vana av hästar, samt stallet du erbjuder om du ej har möjlighet att stå kvar i nuvarande stall. Han står idag i lillhärad, västerås.

1

Fullblodsvalack letar fodervärd

  • Knivsta
  • Foderhäst
Inget pris
13 maj

Då tid och ekonomi inte räcker till för att Sam ska få det bästa så testar vi nu att låna ut honom på foder. Han lånas ut till dig som är över 20år, har erfarenhet av fullblod (med att vad det innebär), har en hovslagare som kan fullblodshovar och att du inte har bråttom med honom. Han står för dagen med en hålvägg i höger bakhov och prognosen säger att han kan börja skritta honom i juli och rida igång honom ordentligt i oktober. Han tömkörs idag i skritt utan problem. Sam är 8 år gammal och vi köpte honom från galoppen när han var 3år. Vi har skolat om honom själva och utbildat honom till där han är idag. Vi har inte haft bråttom med honom utan fokuserar på att han ska hänga med i utvecklingen och ha roligt på vägen. Sam är utbildad LA dressyr och LB hoppning. Han har även testat på lite fälttävlan och gått hubertusjakt vilket han verkligen älskade. Det finns kapacitet för bra mycket mer i den här hästen. Han går fram överallt och i alla terränger och är totalt orädd. Då han är ett fullblod så finns det självklart för- och nackdelar med honom. Fördelarna är att han alltid ger 110% i allt han gör och han är alltid glad och positivt inställd. Nackdelarna är att han kan ta överhand om man inte är bestämd med honom. Han blir dock aldrig dum. Han vill gärna inte bli ensam kvar i hagen men klarar av det om nöden kräver det. Sam har en åsikt om att han inte vill åka vanlig hästtransport. Vi har tränat otroligt mycket på detta och kommit så pass långt att vi nu har lyckats få honom att gå in och vi har kunnat stänga bommen bakom. Så med mycket träning och tålamod så kommer han kunna åka transport. Han går däremot alltid på hästbussen utan att tveka och han åker som ett ljus. Vill du ha en trevlig häst som gör allt och lite till så är Sam den perfekta hästen. Han lånas ut på foder minst 1år med möjlighet till förlängning och eventuellt köp. Vi vill inte att han står längre bort än 20mil från Knivsta (Uppsala). Vi kommer att skriva fodervärdskontrakt samt kräva referenser. Hör av er och berätta vad ni har att erbjuda honom samt om ni har frågor.