Annons

Foderhäst finnes  

/   Antal: 179
Premium 4

Skogsmulle

  • Värmlands län, Sverige
  • Foderhäst
Inget pris

Pga av graviditet och 2 operationer som gör att jag inte riktigt är fit for fight har jag tagit det tunga beslutet att lämna ut min andra hälft på foder- han trivs bra både på lösdrift och box. Är en vänlig kompis till både människor hästar och andra djur. Han är van att gå i stor flock och trivs med både ston och valacker. Han är medelhög i rang- är gärna flockledare - en väldigt rättvis och bra sådan- Men finner sig i att andra bestämmer utan större kamp -Just nu går han med en liten shettis som bossar över honom. Denna herre fyller 10 år i maj. Han är 165 cm i mankhöjd, men jag kallar honom min lilla ponny 🥹, Väldigt snäll i all hantering , lastning , hovslagare och ridning . Han rids helst ute i skogen med sällskap, men går även fram ensam- Något pass på banan ibland för tränare är bra att få till ! -även om det inte är det roligaste han vet, så ställer han alltid upp och vill göra rätt och vara sin människa till lags ❤️ Han är Aldrig dum på någotvis, en riktig hjärtevän, pigg o glad, öronen alltid framåt, han vill ha en stabil, orädd ryttare , han söker trygghet och stöd från sin människa- Han rids mjukt och balanserat. ..han är en goding med största hjärtat , och förtjänar det bästa! ❤️ Möjlighet att ha kvar honom på gräsås finns (Karlstad 10 min fr stan) - då står jag för stallhyran och har möjlighet att hjälpa till med mockning och intag ibland vid behov. Har du frågor eller känner att denna herre är något för dig så tveka inte på att höra av dig!

4

Islandsto med eget driv söker likasinnad ❣️

  • Nora
  • Foderhäst
Inget pris
30 jan

Fodervärd sökes till min bästa vän! På grund av att tiden inte räcker till i livet just nu söker jag efter en fodervärd till Sunna. ( Sanna från Lönneberga) Sunna är en fyrgångare född 2011, E: Demantur från Lönneberga. 140 -145cm i mankhöjd. Lättsam och enkel i all hantering. Orädd och trygg i nya miljöer, runt stora maskiner, trafik osv. I ridningen har hon rejält mycket motor och arbetsvilja, utan att vara spänd eller hetsig. En Ferrari som bjuder på en häftig ridupplevelse för dig som kan rida med mjuka händer, röst och sits. Gångarterna är fina och har stor potential. Tölten är inte befäst ännu, så det är viktigt att Sunna kommer till dig som har vana av töltsättning/unghästar. Hon behöver regelbunden, varierad ridning minst 3-4 ggr i veckan för att må som bäst. Som den arbetsmyra hon är så uppskattar hon skogen lika väl som ridbanan. Hoppning är också roligt och hon har ställt upp i några pay and jumps. I nuläget rids hon mer sällan och visar tydligt att hon inte trivs med det, t ex genom att bli mindre kontaktsökande i hagen. Hon går för tillfället på lösdrift men har även stått på box tidigare. Haft två föl varav ett här hos mig, I sin flock är hon en lugn och trygg ledare som många hästar söker sig till.Van vid barn och blir gärna ompysslad från marken, men när det kommer till ridning är hon ingen barnhäst. Fullt vaccinerad, skadefri, lättskodd och lätt att lasta.Eksemfri men vill gärna ha sitt täcke. Sunna står i Järle utanför Örebro och jag ser helst att hon hamnar i Örebrotrakten, men max 2,5 timme bort då jag gärna vill kunna komma och hälsa på henne ibland. Till en början 6 månader sen ev förlängning eller försäljning. Sunnas bästa vän är shetlandsvalacken Sigge som även gärna följer med henne. Tror du att du är den jag och Sunna söker? Skicka ett PM! Dela gärna! film från i somras finns vid intresse.

2

Supersnäll dressyrhäst söker halvfodervärd

  • Borås
  • Foderhäst
4 500 kr
29 jan

Hej! På grund av ändrad livssituation och ekonomiskt läge så söker jag en medryttare/halvfodervärd/samarbetspartner åt min fina valack då idén att sälja honom är helt utesluten då han betyder så mycket för mig. Han är en underbar individ på 11 år som är utbildad och tävlad upptill MSV C. Otroligt okomplicerad och ärlig kille som är en fröjd att både hantera och rida. Snäll att rida ut med och fin i dressyren men kräver sin ryttare för att komma till sin rätt då han är rätt bekväm av sig. Vilar just nu men kommer att sättas igång så snart som möjligt så samarbetet är inte aktuellt riktigt än utan längre fram i vår. Jag söker dig som har erfarenhet av egen häst sedan innan och som har tränat och tävlat dressyr på hög nivå och som kanske inte har tid eller råd att ha egen häst just nu. Du ska vara ansvarsfull för både häst, foder, utrustning och skötsel samt ta hand om hästen som din egen. Min häst står på Tämta ridklubb där han ska fortsätta att vara kvar. Stallet ligger mellan Borås och Vårgårda så bil är ett krav. I avgiften så ingår två stycken ridhus som finns att tillgå då det inte är någon ridskoleverksamhet igång, en stor paddock, fina ridvägar och trevliga stallkompisar. Avgiften avser delar av stallhyra och skoning. Det skulle gälla 3 dagar i veckan samt vissa helger och fler dagar vid behov. Möjlighet att träna för duktiga dressyrtränare finns. Hör av dig för mer frågor eller vid intresse.

1

Sportig b-ponny söker ridvan ryttare. Ev senare köp.

  • Undenäs
  • Foderhäst
Inget pris
29 jan

Är ni en familj som har en liten ridvan ryttare som älskar hästar och inte är rädd för pigga hästar så finns våran fina Tibbe. Vi är väldigt noga att det blir en bra match och vid rätt hem är han även till salu. Våran fina och genomsnälla Tibbe letar efter en ny ryttare. Tibbe är en smäcker welsh av sportmodell typ, b-ponny. Han är så otrolig söt att han smälter allas hjärtan bara genom hans utseende. Sen är han också världens snällaste ponny i all hantering. Lätt att lasta, sko & hantera. Trafiksäker. Han är en känslig individ och kräver därför en lugn & trygg ryttare som är mjuk och följsam i handen. Ryttaren behöver vara ridvan och inte rädd för pigga hästar då han lätt kan bli väldigt pigg/nästan lite het. Tibbe behöver stöd och tydlig vägledning. Ger man honom det så har man en kanonponny. Hästvan förälder är ett krav! Han blir stressad vid hoppning men hoppar fint med rätt ryttare! Dock ingen ren tävlingsponny i hoppning utan kanske lite hoppning för skojsskull med rätt ryttare. Eller dressyr. Tibbe älskar långa pass i skogen. Funkar att rida ensam och i grupp. Funkar med alla hästar, ranglåg. Tibbe har gått en CR40KM distans och är något han gärna skulle göra igen, en blivande distansponny hade han älskat att vara! Tibbe har hos oss gått med i vår lilla verksamhet. För våra nybörjare har vi haft inspänningstygel för Tibbes skull vilket funkar bra. Våra lite mer erfarna ryttare har till slut kunnat rida utan den. Vill du/ni veta mer om oss så finns vi på Instagram under stallkjellqvist. Där finns även flera bilder då det inte gick att ladda upp här. Filmer finns att se vid intresse. Tibbe är absolut ingen problem ponny. Utan världens snällaste. Men man bör vara medveten om att han är ganska pigg och därför kräver en ryttare som inte är rädd för pigga hästar. Pris vid en försäljning diskuteras vid intresse.

5

Sällskapshäst

  • Vellinge
  • Foderhäst
1 kr
28 jan

Vår fina Lady lånas nu ut som sällskap på obestämd tid. Lady har tidigare gått som sällskapshäst ett par år efter en senskada som nu är läkt. Vi tog över henne från min syster efter sommaren och har promenadridit henne fram till december då oturen var framme och hon tappade balansen i transporten och fick en rejäl muskelsträckning bak. Efter laserbehandlingar och veterinärvård så kan vi konstatera att Lady behöver vila länge och med tanke på hennes respektabla ålder så blir det nu pension. Lady lider inte av skadan i sin vardag och hon är helt ren i skritt, väljer själv att både trava och galoppera i hagen men då syns hältan. Lady är en fantastisk ponny som är snäll i all hantering. Hon är dock rädd för sprutor men det går att hantera. Lady är en äldre dam och mot nya kompisar så visar hon det genom att skrika till och slå lite med framhoven och sen är det klart. Hon tycker om sin mat och surar lite mot kompisarna om de kommer för nära, men hon är inte dum och skadar inte andra hästar, tvärtom är hon en uppskattad kompis i hagen. Lady är lättfödd vilket gör att lösdrift nog inte är den bästa lösningen för henne. När Lady inte rids kan hon gå barfota, så det räcker med regelbunden värkning. Vi är otroligt måna om vart Lady hamnar och vi har inte bråttom, hemmet är viktigast! Du står för foder, hovslagare, årlig tandkoll och löpande veterinärvård. Jag står för försäkringen och utrustning. Lady kommer att vaccineras och tandläkarundersökas av oss innan hon flyttar. Lady är i första hand inte till salu, men hittar vi helt rätt hem kan detta ändras. Helst vill vi att hon stannar i Skåne eller närliggande län. Viktigast är dock att ni kan erbjuda ett långsiktigt hem med mycket kärlek och omvårdnad. Hör av dig och berätta mer om er! Hälsningar Rebecka 0707683240 R.tholen@gmail.com