Annons

Foderhäst finnes  

/   Antal: 105
3

Varmblodsvalack utlånas till Nh intresserad.

  • Vårgårda
  • Foderhäst
Inget pris
7 h

Dandy är en varmblodsvalack på 11 år. Det finns massor att berätta om honom! Jag har haft honom i strax över ett år och får tyvärr inse att vi inte riktigt har samma framtidsvisioner. Han skulle älska ett liv där han får njuta av långa turer i skogen, promenader, arbete från marken och kanske körning! Jag har inte kört honom själv men skulle inte tro att det är några problem. Han går idag på lösdrift med fri tillgång på grovfoder vilket han gärna får fortsätta med. Kan vandra när han står på box! Han är en känslig kille som vill ha täcke på sig när det blir kallt. Jag har i princip bara ridit honom i skogen. Där har han galopperat ett par gånger. Arbete i paddocken har funkat bra också, dock trivs han bättre i skogen. Vi har varit iväg och ridit en pay and ride distansritt vilket han tyckte var kul, dock blev han lite för taggad när det kom hästar och red förbi! Han har även varit och löshoppat vilket han gjorde med bravur! Har inte hoppat honom uppsuttet. Jag har jobbat honom väldigt mycket från marken. Nh och akademiskt vilket han har svarat väldigt bra på! Jag ser gärna att man försätter med det. Går idag barfota och rids bettlöst och med barbackapad. Har ingen vanlig sadel till honom idag. Finns ev en bomlös som kan följa med honom! Dandy behöver en mindre ryttare då han är känslig över ryggen. Går absolut att rida men jag har insett att jag tyvärr blir lite för stor. Han är ganska liten kille, ca 155-160 men inte så stor i kroppen. Just nu är han inte igång. Det finns mycket mer att berätta om denna underbara kille! Låter det intressant så skicka ett meddelande och berätta om dig själv och vad du har att erbjuda! Är du under 18 så ser jag gärna att målsman hör av sig!

2 1

Fodervärd för en känslig häst sökes!

  • Upplands Väsby
  • Foderhäst
Inget pris
13 jul

LÄS IGENOM ALLT INNAN DU SVARAR! Jag har en jätte fin fullblodsvalack på 9år som jag funderar på att låna ut på foder om rätt hem dyker upp. Han är jätte snäll,social och lättlärd. Men är väldigt känslig och behöver en mjuk men bestämd ledare.Han blir lätt osäker och har stark flykt instinkt om han blir pressad eller om han inte förstår vad man vill,då kan han få panik och kasta sig bakåt. Han behöver ha förtroende för sin människa,då följer han med på allt.Han lämpar sig bäst som enmanshäst,där han får mycket kärlek och där han kan stärka sitt självförtroende. Han har gått på galoppen fram till för ca 2år sen,då fick han en senskada som nu är helt återställd.Han har ett tufft förflutet,var väldigt mager när han kom till mig och litade inte på någon. Vi har kommit en bra bit på vägen,och han vill gärna vara med och är väldigt nyfiken. Det är ingen nybörjarhäst! Han är under igångsättning sedan februari och inte utbildad på något sätt. Vi tränar mycket NH och frihetsdressyr,vilket han älskar. Han tömkörs 2ggr i veckan. Ridningen funkar bäst med sällskap då han lätt blir stressad. Aldrig elak i ridningen. Den jag söker är någon som har sunt hästtänk,gärna relationsbaserad träning och positivförstärkning. Någon med eget stall i lugn miljö där han slipper bli stressad när hästar och folk springer omkring. Någon som vill ha en rolig kompis att rida ut på och träningsrida,utan tävlingsambitioner.Han är känslig i munnen,så du ska ha mjuk fin hand. Han är ej viktbärande! Och dåligt musklad ännu. Jag är jätte mån om vart han hamnar, anledningen till varför han lånas ut är ekonomin.

4

Halvfodervärd sökes till vår underbara d-ponny

  • Knivsta
  • Foderhäst
1 500 kr
13 jul

Vi söker en vuxen halvfodervärd alt 15-17 år med vuxenstöd till vår underbara D-ponny. 3-4 dagar/vecka. Dvs att de dagar du/ni har hand om henne är hon som din egna häst. Stallsysslor såsom mockning, påsa hö, byta vatten ingår förstås men även stallpass då hon står i ett kollektivstall (just nu med 7 hästar varav 3 är ponnisar) vilket innebär alla i stallet hjälps åt med ut och insläpp samt lunch och em fodringar. Vi vill att du rider med mjuk hand och har bra balans. Hon är en känslig häst, fräsch för sin ålder, som lyssnar bra på skänkeln och är van att ridas med sätet. Kan testa i ridningen genom att bli lite pigg och försöka vända hemåt men är aldrig dum. Inga problem att rida ut ensam och är helt trafiksäker. Har tidigare tävlats i dressyr på nationell nivå. Vi söker främst någon som är intresserad av uteritter och av att mysa i stallet men som framförallt är pålitlig och ansvarsfull. Hon bär längre ryttare bra men är ej viktbärande (max 65kg). Världens snällaste och helt okomplicerad i all hantering. Stallet ligger i Knivsta, direkt buss från Uppsala stannar utanför men bra om du har körkort och bil då bussarna inte går särskilt ofta. Mindre ridbana finns dock inte ridhus men om intresse finns har vi transport du kan få låna (ca 5 min till ridhus m bil). Fast kostnad 1500kr/månad. PM för mer info 🙂

3

Frisk 19 årigt sto

  • Göteborg
  • Foderhäst
11 111 kr
9 jul

Jag går i tankarna att eventuellt lämna ut mitt sto på foder pga min psykiska ohälsa. LÄS HELA ANNONSEN INNAN NI KONTAKTAR MIG. Jag är väldigt noga med vart hon hamnar. Vad jag önskar av dig som fodervärd: Du ska ha haft egen häst eller foderhäst tidigare och vara införstådd med det ansvaret. Du ska kunna rida/träna en häst hållbart och kunna erbjuda varierad träning, inte harva runt på ridbanan varje dag. Vara konsekvent men mjuk i din hästhantering, aldrig ta till våld eller snabba quick fixes om ett problem uppstår. Du ska ha tålamod och vara införstådd med att det kan ta ett tag innan hästen lärt känna dig och känt sig bekväm med sin omgivning. Du ska kunna erbjuda lösdrift i flock, alternativt lång utevistelse ihop med minst 1 hästkompis i stor hage året om. Inga grusrutor. Min älskade ögonsten är 19 år ung men trots sin ålder, i väldigt fin form. Hon är i full kondition och rids varierat i både hoppning och dressyr i dagsläget. Hon är pigg och framåt men trygg att rida ut på ensam och är 100% trafiksäker. Hon kan dock bli het vid hoppning då hon tycker det är jättekul, otroligt modig och hinderklok. Dock pga sin ålder ska hon inte hoppas några högre höjder och inte alltför ofta. I dressyren kan hon bli stark och kräver en konsekvens men mjuk ryttare. Tränas idag regelbundet för dressyrtränare och hon är mycket omtyckt av min tränare. Om du kan rida ordentligt så är hon supertrevlig i dressyren då hon är väldigt positiv och arbetsvillig, kan dock bli lite seg eller stark (beroende på ryttaren) innan man hittat alla knappar på henne, därför är det viktigt med tålamod. Hon har varit lite kinkig vid skoning tidigare men har de senaste tre åren blivit bekväm med detta och står lugnt och fint sålänge hon har hästkompis med sig inne. Har tidigare skott henne endast 2 hovar i taget då min hovslagare är nyexad och inte så snabb men skos nu runtom samma dag helt utan problem. Hon har fina hovar av bra kvalité men är inåttåad på båda fram, inte jättemycket men brukar ha boots på henne i hagen den första veckan efter skoning för att hon inte ska trampa av sig skorna. Hon ska fortsätta vara skodd runtom. Hon går i dagsläget på lösdrift i stoflock och har fri tillgång på hösilage med låga värden. Hon kan utan problem gå på fri tillgång utan att bli fet men med någorlunda proteinfattigt hö/hösilage som hellre stöttas upp av lucern eller liknande. Hon funkar ihop med alla hästar och är någorlunda låg i rang. Har alltid gått i flock utan problem. Hon måste få gå ihop med minst 1 hästkompis. Hon gillar inte att bli lämnad själv i hagen eller stallet. Går absolut att ta in henne själv och borsta och greja med henne utan problem men hon vill inte bli ställd i en box och lämnad ensam, då gnäggar hon och blir stressad. Går säkert att tränas bort men ingenting jag tyckt varit nödvändigt då jag aldrig lämnar henne ensam i box. Hon ska ej stå på stor anläggning! Smsa/mejla som första kontakt. Jag svarar mer än gärna på frågor. :) Mvh Isabella

Stor valack söker fodervärd

  • Uppsala
  • Foderhäst
Inget pris
7 jul

Stor 10-årig valack på ca 180 cm i mankhöjd söker vuxen erfaren fodervärd. På grund av att jag varit skadad en längre tid (ej hästrelaterat) och inte kommer kunna rida igen på en längre tid vill jag se mig om efter någon som vill ha min valack på foder. Har inte bråttom att hitta en fodervärd då jag inte vill lämna ut honom om det känns helt bra. Pga min skada han har ej blivit riden på ett år utan gått i hagen med sina kompisar och skrotat så behöver nu sättas igång långsamt. Dressyrstammad och tycker det är väldigt roligt att få arbeta när man får honom med sig, då har han väldigt mycket motor och är lätt att leka fram samling/längning. Mest hobbyriden tidigare men har tre fina taktfasta och stora gångarter, hoppar hellre än bra men är väldigt snäll att hoppa. Aldrig körd men ganska orädd så är du van vid körning och inkörning kanske det kan funka. Lättare sadeltvång men har rutiner för sadling som fungerar mycket bra om man spänner gjorden i etapper. Van vid att gå i flock och kan utan problem gå med både ston och valacker. I hagen rättar han sig in i ledet om det finns äldre hästar som är ledare, tar annars själv på sig ansvaret att det ska vara ordning och reda om det inte finns någon äldre ledarhäst. Han boxvandrar när det inte händer saker i stallet som han kan titta på så jag ser helst att han får gå ute dygnet runt. Supermysig och social med människor, vill gärna stoppa huvudet i famnen och sova en stund så. Älskar att få komma in och bli borstad, gillar uppmärksamhet. Välkommen att höra av dig om världens finaste häst!