Annons

Foderhäst finnes  

/   Antal: 142
1

Fantastisk läromästare

 • Hörby
 • Foderhäst
10 kr
Igår

Går i tankarna att eventuellt låna ut mitt fantastiska sto då hon vantrivs som promenad/sällskap. Welsh/Halvblod -99 ca 154 EJ VIKTBÄRANDE! Pga 2 yngre tävlingshästar så är det bara att inse att jag ej har den tiden som hon förtjänar. Trodde att hon skulle såhär på ålderns höst nöja sig med att promenadridas. Men så fel jag hade. Så nu är det dags att se efter min bästaväns behov. Detta är ett fantastiskt sto som hängt med mig under många år. Guda snäll i all hantering & ridning. Kan ridas av barn, nybörjare & den erfarna ryttaren kan även ha stor glädje av henne då hon är välutbildad. Pigg & framåt men skulle aldrig få för sig att slänga av någon. Skall ej tävlas några högre klasser, men pay & jump och någon lättare lokal får hon med fördel åka på. Då hon älskar att få komma ut. Dock taggar hon till när hon är på tävlingsplats & blir stark vid ridningen & lite bulldozer vid hantering. Men säger man till henne så taggar hon ner direkt. Detta gör hon för att hon blir taggad & överlycklig, så inget elakt eller farligt beteende. Hon får absolut inte gå på gräs pga benbrott -09 (ej triangelmärkt) som gjorde dessvärre att hon utvecklade fång av konvalescensen & mediciner. Måste vara skodd runt om & skos minst var 7:e v. Van vid mycket grovfoder av bra kvalité & sin specialkost i kraftfoder. Hon får med fördel stå kvar hos mig. Om hon skall flyttas så ska det vara till 5 stjärnigt hem med lång utevistelse & massvis med kärlek 🌟 Flyttas EJ utanför Skåne! Verkar min häst något för dig så är du välkommen att höra av dig.

Snäll allroundhäst söker fodervärd

 • Eskilstuna
 • Foderhäst
Inget pris
2 dagar sedan

Då mitt jobb tar upp mer och mer tid har jag beslutat mig för att se mig om efter en potentiell fodervärd till mitt fantastiska varmblodssto på 17 år. Det är min once in a lifetime-häst, ett klokt sto med karaktär och humor, som är väldigt svår att inte tycka om. Hanteras av alla, körs och rids av både nybörjare och ryttare på mer avancerad nivå - en riktig pärla i allt, och därför känner jag att det är tråkigt att hon inte kommer till sin rätt hos mig just nu. Hon är snäll att sko, snäll att lasta och åker snällt (men vill åka brett), snäll att rida ut på (man bör som ryttare åtminstone inte vara rädd/ängslig själv då hon blir lite frågande om man sitter och "håller i sig" (men man tar sig runt ändå, kan jag som ridrädd skriva under på), kanonsnäll på banan och i alla andra tänkbara moment. Hon är mörk fux, dvs ganska röd, och har givetvis sina egenheter - men jag köpte henne för sex år sedan med löftet att hon aldrig tidigare gjort något dumt som att bocka, stegra, sticka, kasta av någon osv, och det löftet har hon definitivt levt upp till under dessa år. I perioder har hon varit "svår" att få tag på i hagen, men det har inte varit ett problem för oss som känner henne sedan vi hittade knapparna. Sin godhet till trots så är hon ingen häst för en nybörjare, hon behöver en ridvan ryttare för att komma till sin rätt vid arbete på banan där hon ibland gissar sig fram lite mycket vilket resulterar i orena gångarter om ryttaren inte vet vad den gör. I övrigt inte alls svårriden på något vis, men behöver en ryttare att luta sig lite mot när det gäller annat än att skritta rakt fram på lång tygel. Hon är verkligen en pärla att köra! Hon har tävlat i sportkörning (dressyr, precision, maraton) med fyrhjulsvagn och kommer verkligen till sin rätt framför vagn, därför ser jag gärna att en blivande fodervärd har ett intresse i körning av något slag! Hon har aldrig varit halt eller haft en träningsrelaterad skada och har inte heller några exteriöra avvikelser som på något vis skulle påverka hennes framtida användbarhet, det här är en häst som man kan ha roligt med länge till! Hon rids idag varierat 5-6 dagar i veckan, har tidigare ridits i samlad form i alla gångarter, gjort fram/bakdelsvändningar, öppna/sluta och hoppat kortare banor men i dagsläget består "träningen" mest bara av att komma ut i skogen vilket medför att dressyrjobbet hamnat lite i skymundan och formen/styrkan behöver slipas på innan hon är i sitt forna skick. I övrigt ska hon ska inte dela hage annat än andra ston pga att hon blir lite för kärvänlig med valacker. Min idé är att låna ut henne i ett år till att börja med, givetvis får ni lära känna varandra under en prövotid för att se om ni är en perfect match.

2

Egen häst 4-5 dagar i veckan

 • Kalmar län, Sverige
 • Foderhäst
Inget pris
24 okt

Chablis är en snäll liten storhäst av halvblodstyp (korsning) som söker en människa, eller familj, att utvecklas och ha trevligt tillsammans med. Chablis är snäll och okomplicerad att hantera. Hon är grundutbildad och går i en trevlig form, men är inte vidare utbildad. Hon gillar barn och har gått snällt med både mindre och större barn på ryggen. Hon går att rida ut i alla gångarter, och kan även uppskatta ett pass på ridbanan. I grunden är hon en pigg och framåt häst med energi, men känner hon sig osäker åker handbromsen i och bjudningen dör. Hon är känslig för hjälperna och lyssnar mycket på ryttaren. Med en trygg ryttare är hon världens tryggaste, men är ryttaren osäker blir hon också osäker. Det som framförallt händer är att hon tappar bjudningen när hon blir osäker. Jag själv är en fegare ryttare, men känner mig alltid trygg på denna hästen då hon alltid ställer upp och gör så gott hon kan. Hon har verkligen ett hjärta av guld. Hon skulle aldrig göra något dumt när man rider, utan det är att hon blir nervös och osäker om hon inte känner stöd från ryttaren. Hon är trygg för trafik et c. Chablis är 9 år och jag har haft henne i 5 år. Finns ett träningsintresse från dig är det uppskattat, men vill du bara mysa runt i skogen är det också okej. Som det är nu går Chablis mest i hagen och det känns som ett stort slöseri med en bra häst. Jag hinner inte hålla igång henne helt själv och därför blir det väldigt sporadiskt och svårt att komma framåt. Det är nära till ridhuset i Krankelösa där det går att lösa ridhuskort, och vi har även ett hästsläp som man kan få låna när man vill åka med våran häst. Vi vill att Chablis står kvar här, och då har hon en gratis stallplats, inklusive utsläpp och insläpp. Det vi vill att du sköter är mockningen, och skötsel av hästen i övrigt på dina dagar. Vi hjälps åt helt enkelt. Chablis har behov av tandvård 3-4ggr/år och behöver gå framskodd. I genomsnitt har vi räknat på att hennes omkostnader ligger på 3000kr/månad med foder, strö, veterinärvård och skoning. Vi hoppas hitta en fodervärd som vill ha Chablis kvar här, och som vill ta sig an Chablis för många år framöver, tillsammans med oss. Gärna någon som ser detta som ett alternativ till egen häst. Seriöst intresserade är välkomna att höra av sig till 0706625488

1

SÖKER FODERVÄRD till 8årig PROJEKT häst

 • Västerås
 • Foderhäst
Inget pris
24 okt

Minst 18 år gammal eller vana föräldrar Min häst Eddie "Ed" är 8 år och importerad från Irland. Jag räddade honom från att skickas tillbaka till Irland och slaktas genom att köpa honom av ett försäljningsstall. Han är en mycket tillgiven och nyfiken kille som lär sig snabbt. I sitt tidigare liv har han blivit mycket slagen och han är därför rädd för snabba rörelser och är mycket rädd om sin bakdel, han står alltid med ansiktet rakt mot en för att skydda baken. När jag hämtade honom kunde man inte röra någon annanstans än i ansiktet utan att han fick panik och ville springa iväg. Han var omöjlig att få tag i i hagen, han fick panik när man duschade honom med vattenslangen mm. Idag möter han en vid ingången till hagen och vill med in, man kan borsta honom på hela kroppen samt kratsa alla hovar. Han har haft sadel och träns på sig utan problem samt täcken. Han både longeras och tömkörs. Man märker att han är tidigare riden på men att han tappat tilliten till människor och att han antagligen varit med om hemska saker när människor suttit på honom. Men, jag hyser inga tvivel om att det inom en mycket snar framtid kommer gå att rida honom igen. Du som vill bli hans fodervärd behöver vara mycket lugn och ta allt i hans takt och inte ha några ambitioner att tävla inom en snar framtid. Du bör även ha unghästvana och vana av att rida in hästar. Erfarenhet av diverse problemhästar är mycket önskvärt. Det jag har tänkt är att du som fodervärd står för alla hans kostnader förutom hans försäkring. Tiden jag tänkt låna ut honom är mellan 6 månader till 12 månader. Jag kommer inte att sälja honom vidare utan söker fodervärd för att jag varit med om en olycka och inte kan träna och utbilda honom i den mån han just nu behöver. Önskvärt är även att han får stå kvar i stallet han står i nu, men om det är stallplatsen det hänger på så är jag beredd att flytta honom. Kontrakt på allt kommer att skrivas för båda parters skull.

3

Foderhäst

 • Västmanlands län, Sverige
 • Foderhäst
Inget pris
19 okt

Gör ett sista försök att hitta en fodervärd åt min häst Show Girl. Tyvärr har jag lite bråttom att få iväg henne då fodervärden sagt upp avtalet och jag har inte möjlighet att ta hem henne. Show Girl "Girly" är ett 14 årigt sto. Girly är en känslig häst men med ganska mycket egna åsikter men ändå schysst men kräver av sin ryttare. Hon är grundutbildad och kan alla gångarter dock inte speciellt igång för tillfället. Kan vara envis att rida ut själv på men kräver sin ryttare. Hon kan ha nerverna lite utanpå kroppen men kan även vara lugn som en filbunke så hon behöver en lugn trygg orädd människa. Hon har haft fång, så erfarenhet av det är bra. Har senast haft fång 2016, dock är hon lite överviktig just nu och skulle behöva mer motion. Har haft henne på slowfeed nät i många år vilket har fungerat bra för henne. Hon mår bäst på lösdrift men box funkar, dock kan hon samla på sig lite extra energi då samt att hon kan svullna lite i benen men det släpper så fort hon får röra på sig. Går att lasta men kan vara envis.. Men enbart på transport utan ramp dvs step up transport när hon väl är lastad så står hon lugnt och fint. Trafiksäker så gott som, plötsliga saker kan hon bli rädd för eller tung trafik. Sticker inte och stegrar inte. Samt ingen hagrymmare, hon har respekt för tråden. Står förnärvararande hos fodervärd i Ryttarne (Västerås). Har säkert glömt något, skicka ett meddelande

Trevlig ponny söker fodervärd

 • Karlskrona
 • Foderhäst
Inget pris
18 okt

Nu söker vår fina D-ponny en fodervärd under en längre tid. Han har varit i våra ägo i snart 6 år och vi är väldigt måna om att han kommer till rätt hem. Han är en Irländsk Connemara valack på 11år och 147 cm i mankhöjd. En trevlig ponny att både rida och pyssla med. Väldigt social och tillgiven. Otroligt snäll i all hantering så som lasta, sko, klippa, tvätta och ha med på nya platser mm. Är trafiksäker och kan ridas ut på både ensam och i grupp. Han är en allround ponny med trevliga gångarter, hoppar med bra teknik och är en utmärkt läromästare. Lånas inte ut till någon med höga tävlingsambitioner i hoppning men gärna träning och tävling på lägre nivå i hoppning och dressyr. Vill att vår prins kommer till ett kärleksfullt hem där han blir omhändertagen på bästa sätt. God omvårdnad, regelbunden motion och med daglig utevistelse i hage, gärna med hagkompis. Ingen lösdrift. En ansvarsfull ryttare med goda ridkunskaper och lätt i hand, med hästvan förälder som vet vad det innebär att ha häst. Gärna någon som haft häst eller varit fodervärd tidigare. Ingen ridskola eller ridverksamhet. Vill gärna att hemmet finns inom Blekinge och helst i närheten av Karlskrona. Idag står han på en anläggning utanför Karlskrona med ridhus, paddock och bra ridvägar där det finns möjlighet att ha honom kvar. Är du den vi söker, hör gärna av dig till oss och berätta lite om dig själv. Kontakt endast genom vuxen.