Annons

Foderhäst finnes  

/   Antal: 216
6

Sto med föl söker skötare/ryttare

  • Lekhyttan
  • Foderhäst
Inget pris
20 h

Får du för lite häst i ditt liv? Eftersom min extramamma inte bor hemma längre och bara hinner titta förbi på lov och vissa helger så skulle våra skötare behöva lite avlastning. Vi letar efter någon som gärna hänger i stallet och tycker det är kul att borsta, mocka och pyssla med såväl hästar som det dagliga arbetet. Det är också så att mamma kunde må bra av lite extra uppmärksamhet, gärna genom att bli riden men annars bara med lite extra borstning och gos. Hon är väldigt snäll min mamma, hon kan titta lite snett på dig första gången men är du snäll du med är det inga problem att få prata med mig. Hon tycker till och med det kan vara skönt ibland när någon annan ser efter mig så hon får äta ifred ;) Vill man rida henne tycker hon det är jätteroligt att få lite mera stimulans, men hon är inte igång efter dräktigheten än så man får börja försiktigt. Jag brukar springa löst på ridbanan under tiden och leka. Mamma var förut en jätteduktig hopphäst men har sedan skadat sig, så om hon kan hoppa igen vet vi inte riktigt, men det visar sig när hon sätts igång. Rida i alla gångarter går iaf bra och hon är fin i dressyren också men kan bli lite tjurig om man ställer mycket krav. Då får man smöra och lirka lite så blir hon på bättre humör igen. Själv gillar jag att bli kliad och gosa, men tycker det är kul att bestämma över människor som låter mig göra som jag vill så man får sätta fasta gränser för vad som är okej och inte så jag inte blir förvirrad. Tror du att du skulle tycka om att spendera lite tid med mig och min mamma under vintern och våren så tveka inte att höra av dig så ser vi vilket upplägg som passar bäst! Super är om ni är två då det är lättare att kunna göra mer då, det kan vara svårt att förflytta oss båda samtidigt och sånt om man inte är jättevan (men det går, min extramamma gör det). Kanske vill du ha lite mer kvalitetstid med en kompis, tonåringen eller din partner? Skicka isåfall iväg ett sms till 0725576222. Vi ser fram emot att träffa dig! Med vänlig hälsning Qiara & Qutie

3

Oslipad diamant som älskar att hoppa!

  • Nyköping
  • Foderhäst
Inget pris
Igår

Har en superfin hopphäst som jag tyvärr inte kan rida pga långvarig skada (ryggproblem, ej hästreleterat), så kollar nu intresset ifall jag kan hitta rätt person och hem som vill låna stjärnan. Hon är ett 11 årigt halvblodssto, nätt sportmodell (ej viktbärande) 163-164 i mkh. Riktig flickhäst som drar många blickar till sig. En tjej med väldigt mycket motor, behöver stadig sits och mjuk hand. Tycker hoppning är det roligaste och ser gärna att hon hamnar hos någon som vill ta vara på den biten, utbilda, träna och tävla men inget krav. Har tidigare tävlat 1 m men inget mer pga ryttarskada, kapacitet för mer. Snäll att rida ut på både ensam och med sällskap. Ger en riktigt härlig ridkänsla och är rolig att rida varje dag, alltid positiv till allt arbete. Även fin i dressyren men aldrig tävlad. Snäll att rida, aldrig visat tendens till att ställa sig/bocka/dra iväg men ingen nybörjarhäst, kräver rutinerad ryttare för att komma till sin rätta. Behöver en tydlig ledare då hon kan testa från marken, är aldrig dum men har egen vilja. Lite spänd i början när man tar in henne ensam i stallet. När hon fått förtroende för en så är hon din bästavän! Är ej helt igång i dagsläget, har vilat en del pga mina ryggproblem. Är nu under igångsättning och har precis börjat rida ut. Viktigt att nya ryttaren inte har bråttom och ger henne tid att stärka sig och bygga en hållbar häst. Är känslig mot damm och får medicin mot detta (som jag står för) men hon står gärna i ett rent och luftigt stall. Står i närheten av Nyköping. Fodervärden står för alla kostnader utom försäkringen. Kan ev vara till salu längre fram. Skriv lite om dig själv och vad du kan erbjuda, gärna om du har någon ridfilm :) Hon ligger mig väldigt varmt om hjärtat så är väldigt noga med att hitta rätt hem och ryttare.

2 1

Fodervärd/Halvfodervärd sökes!

  • Jönköping
  • Foderhäst
Inget pris
4 dec

OBS lånas ej ut utanför Småland och i första hand i Jönköping, i första hand till lösdrift med stora hagar då det är där han trivs bäst! Detta är ingen tävlingshäst, han passar för träning och ridning och körning i terräng. Någon P&J och lättare dressyrtävling kan vara aktuellt med rätt ryttare. Nu letar jag motvilligt efter någon som kan ta hand om min häst då jag tyvärr skadat mig och kommer att behöva opereras om gissningsvis ca 2 månader och kommer efter det ha svårt att till fullo ta hand om min fina Memphis under 6 månader. Memphis är en 6 årig valack på 172cm i mkh, stor och rejäl häst, som jag ridit in själv och känt sedan han var 1 år. En kille som är otroligt personlig med mycket karaktär. Detta är en cool häst som gillar att arbeta, han gör det mesta, tycker det är jättekul att hoppa (speciellt terräng), kan enklare dressyr, och han älskar att köras. Dock är det en häst som kan busa/bocka eller testa lite smått i ridningen och ibland bli väldigt stark när han taggar till så även om han är väldigt snäll och lyhörd så krävs erfarenhet och att man är orädd. Han är röstinlärd vilket används till stor del med den här hästen i både ridning och körning. Han rids allsidigt, numera mest i skogen där han står just nu där det inte finns någon riktig ridbana eller ridhus. Han kan så småningom flyttas till en annan lösdrift enligt överenskommelse inom Jönköpingsområdet. Det är intressant med både hel och halvfodervärd och jag är väldigt mån om vem som har hand om honom. Skicka iväg ett meddelande vid intresse så får du veta mer om oss!