Annons

Foderhäst finnes  

/   Antal: 135
3 1

Framtida tävlingsponny

  • Hova
  • Foderhäst
Inget pris
Igår

Svensk ridponny född 2012, ca 140 cm i mkh. Pappa heter Rolökke Fixe och har bla bronsmedalj från SM (hoppning), morfar är Chicago Z (storhäst) som gått svår hoppning. Lånas ut på foder till dig som haft egen häst förut, som uppskattar hästar med personlighet och som är orädd! Lånas ut under ca 1 år (med möjlighet till förlängning) då ryttaren är skadad. Gärna till ungdom (15+) med tävlingsambitioner eller liten vuxen. Fodervärdsavtal skrivs självklart! Viss utrustning kan lånas med tex täcke, träns (ej sadel). När Oxy först kom hade hon aldrig haft grimma på sig, än mindre träffat en hovslagare. Hon har helt enkelt fått leva som en vildhäst sina 8 första år. Hennes utbildning har skett med respekt och med hjälp av tillit. Det är en speciell häst som kan ha mycket humör, man vet alltid vet vad hon tycker. Har tränats systematiskt från ruta ett (sedan hösten 2020) och har under utbildningen fått lära sig det en häst bland människor brukar kunna. Ha på sig grimma, rykt, lyfta hovar, stå på gången, ledas, gå på transporten, sadling, tränsning, att ha på sig täcke, verka hovarna, uppsittning, att bära en ryttare i skritt och löshoppning. Även tömkörning är påbörjat. Hon är oerhört lättlärd och vetgirig, gillar att jobba och rolig att träna med varje dag. Dock ingen nybörjarhäst pga hennes temperament och bakgrund. Funkat med olika hästar i hagen och trivs allra bäst på lösdrift, men box med mycket utevistelse funkar också! Enkel att fånga i hagen, kommer alltid fram. Aldrig duschad, klippt eller skodd. Fick sedering vid verkning för att inte riskera hovslagaren, troligen kan den dosen minskas markant alternativt tas bort helt nu. Går rakt på transporten och står lugnt. Avmaskad och vaccinerad. Pigg, framåt och modig med trevliga gångarter och en fin språngkurva. Självsäker häst som sällan blir rädd och hon tar det mesta nytt med ro. Kompakt, mjuk och kommer vara enkel att rida ihop när inridning är klar. Snygg ponny med kapacitet! Vid SERIÖST intresse skicka ett meddelande här så kan jag berätta mer! Ej till salu.

2

Arbetsvillig och positiv häst eftersökes.

  • Helsingborg
  • Foderhäst
Inget pris
2 dagar sedan

Hej! Mitt namn är Alexandra Jönsson, 27 år gammal bosatt i Helsingborg. Har börjat fundera på att hitta en ny foderhäst pga förändringar i halskotpelaren på min nuvarande som inte ser så ljust ut. Jag har ridit i stort sätt hela mitt liv, haft tre foderhästar genom tiderna, gick hästutbildning under gymnasietiden och även haft några medryttarhästar. Jag vet innebörden av att ta hand om en häst, ge de bästa möjliga förutsättningar till ett bra liv både från marken och på ryggen. Hästhållningen är a och o för min del och jag är väldigt lyhörd för hästens välmående när det gäller både foder, utrustning och hälsosam motion. Tyvärr har jag stött på en hel del hästar med dolda fel, eller ej utredda hältor vilket har lett till att jag många gånger fastnat i min ridning pga dessa hinder och har inte kommit igång som jag hade velat sedan min foderhäst innan min nuvarande och nu vill jag verkligen hitta mig en frisk Häst. Jag är inriktad på dressyr, men vill gärna ha en skogsmulle i kombination med en arbetsvillig häst på banan. Är inte intresserad av att tävla, men vill gärna ha kontinuerliga träningar för både min och hästens skull. Inackorderingstallet jag står på erbjuder både ridhus, två paddockar, sällskap i hagen om möjligt, nära till skogen och möjligheter till många olika sorters tränare. Har du en häst som inte är igångsatt och vill att jag ska sätta igång den får du vara beredd på att stå för en del av kostnaden tills att den är igångsatt. Är din häst ej utbildad och ser detta som en möjlighet att få en engagerad ryttare som vill vidareutveckla är jag öppen för förslag. Jag står för hyra, foder, skoning. Ej försäkring, eventuella skador/medicinering/vaccinationer. Ej intresserad av ridtravare. Hoppas vi hörs. Med vänlig hälsning, Alexandra.

1

Sto söker erfaren ryttare och långvarigt hem

  • Västra Götalands län, Sverige
  • Foderhäst
123 kr
23 jan

Då det tyvärr inte funkar hos nuvarande fodervärd måste vi nu låna ut vårt sto på nytt. Det är ett åttaårigt sto på 160 cm som av lite olika skäl är väldigt sporadiskt riden under det senaste halvåret (berättar såklart mer vid seriöst intresse). Hon är pigg och vaken och ingen nybörjarhäst, men har under tiden jag haft henne inte gjort något dumt vid ridning eller hantering. Däremot behöver hon komma till en person med stor hästvana samt tidigare erfarenhet av egen häst. Tyvärr har det nu blivit problem vid uppsittning då hon skulle sättas igång efter en tids vila (ej skada) hos fodervärden. Hos mig var det inga problem, mer än att hon kunde vilja gå iväg när man satt upp samt ibland otålig då man spände sadelgjorden. Nu har hon stuckit iväg vid uppsittning två gånger vilket gör att fodervärden känner att hon blir för svår, så detta är något du måste kunna tänka dig att lägga lite tid på. Hon är inte i full kondition men har ridits lite det senaste. Det är inte en häst man bör stressa fram något med utan den som lånar henne bör vara medveten om att man kommer få ta det i hennes takt och få henne trygg i sitt nya hem innan man börjar utsätta henne för för mycket. När jag hade henne var det dock inga konstigheter att rida ut, rida dressyr eller markarbete/hoppning. Vi åkte även iväg till ridhus vid några tillfällen vilket gick bra. Hon har hoppat banor på ca 90-100 cm men har definitivt kapacitet för mer. Dock inte i den konditionen nu. Då det blir andra gången på kort tid hon behöver flytta så är vi mycket måna om att hon får ett mer långvarigt hem nu. Vi vill främst låna ut henne men efter en tid om allt funkar kan vi tänka oss att överlåta ägandet. Hon är i övrigt absolut inte skygg eller osäker med människor, tvärtom är hon social och gillar att bli pysslad med. Krav på mycket utevistelse, gärna hyfsat stor hage och självklart minst en hästkompis (hon funkar bra med andra hästar, inte speciellt hög i rang). Ser även gärna att du är över 18 och har unghästvana (även om hon är åtta så är hon grön och oerfaren). Godkänd och duktig hovslagare är ett måste då hon tidigare haft problem med mycket tappskor. Detta har vi dock fått bukt med men risken finns ju att det kommer tillbaka om det slarvas med skoningen. Vi håller inga provridningar då vi av förklarliga skäl inte vill sätta upp en massa främmande ryttare på henne i dagsläget. Är det ett krav att kunna provrida så vänligen leta vidare. Hon står idag i Göteborgsområdet och då vi absolut inte vill att hon ska behöva flytta i onödan och mellanlanda hos oss bör du som hör av dig kunna ordna stallplats omgående. Hon har såklart pass och är vaccinerad. Vid intresse, skicka ett meddelande med lite info om dig och det hem du skulle kunna erbjuda, så hör jag av mig om det verkar intressant.

2

Lyxig hobbyhäst

  • Kalmar län, Sverige
  • Foderhäst
Inget pris
20 jan

Hej! Jag har fortfarande inte hittat rätt fodervärd till min gamla tävlingshäst. Riena har tidigare tävlat upp till 1.30 men är nu triangelmärkt för sina dåliga hovben. Hon håller utmärkt för lättare och varierad ridning ca 4-5dagar i veckan. Riena är mycket välutbildad men har så klart kommit ur form och tappat kondition och muskler senaste åren när hon endast ridits sporadiskt. Hon vill alltid göra rätt och kan väldigt mycket inom dressyren så som öppna, sluta, skänkelvikning, galoppombyte m.m. Men har inte riktigt muskler att utföra det helt korrekt längre. Riena blir 14år i år, hon är pigg, framåt, blir lätt spänd och tittig så hon letar efter en mer erfaren ryttare med god egenbalans. Aldrig dum! Jag tänker ett upplägg där hon ska stå kvar där hon står idag (ca 1,5mil norr om Oskarshamn) men om ni passar ihop kan flytt vara aktuellt längre fram. Det finns ridhus, ridbana och fina ridvägar där hon står idag. Jag vill vara säker på att ni är införstådda med vad hennes skada innebär, hur mycket hon håller för och hur hon ska skos för att hennes hovben ska avlastas på ett bra sätt, innan hon får flytta. Jag tänker att du som fodervärd får ha henne så många dagar du vill och är det någon dag du inte har möjlighet så fixar jag henne då jag har mina andra hästar i stallet. Pris kommer vi överens om! Men det är ett foderkontrakt som gäller så hon lånas inte ut helt gratis men vi diskuterar fram något som blir bra för oss båda. Är du yngre än 20år vill jag ha kontakt med förälder först. Välkommen att höra av dig 😊