Annons

Foderhäst finnes  

/   Antal: 124
2

Härlig ponny utlånas till sällskap

  • Helsingborg
  • Foderhäst
Inget pris
28 nov

Nu har vi tagit beslutet att låna ut vår fina D-ponny valack till någon som har den tiden vi har fått inse att vi tyvärr inte har. Anton är min före detta hopp-ponny som jag tävlat lite på i mina yngre dagar, men som nu har gått skogsmulle/mysridning de senaste fyra åren pga en skada som gör att han tyvärr inte håller för hoppning eller intensivare ridning. Han är en fantastisk ponny med mycket personlighet & har som de flesta ponnysar en liten räv bakom varje öra och kan busa till det ibland. Lättfödd ponny som är snäll i all hantering. Ser gärna att han kommer till ett lite mindre stall med mycket utevistelse och skojiga kompisar! Anton är väldigt ranghög och fungerar bäst att gå ihop med ston. Detta är en perfekt ponny för den som vill ha sällskap i stallet men samtidigt kunna rida ut så mysiga turer i skog och mark & till och med träna lite trick eller bara gå på promenad, eller för dig som helt enkelt bara vill ha en egen mysponny - han är en otroligt livsglad kamrat som alltid är glad för det lilla i livet. Önskvärt att han hamnar hos någon som vill låna under en längre tid samt att han stannar kvar inom Skåne så vi kan få hälsa på vår fina prins lite då och då. Vi står kvar för försäkringen, övriga kostnader tas över av fodervärden om inget annat bestäms. Tveka inte att höra av er antingen på meddelande eller via telefon vid intresse och eventuella frågor!

3

Fodervärd till ett fantastiskt litet sto

  • Örebro
  • Foderhäst
Inget pris
23 nov

Jag har en fullblodsarab, av polsk stam född 1999, till rätt fodervärd. Gisza, som är 147 i mankhöjd, är lugn och fin i hanteringen, hon älskar att bli ryktad men vill gärna vara ifred i boxen. Aldrig några problem vid in- och utsläpp eller när täcken ska sättas på eller dylikt. Hon är svårlastad och tycker det är obehagligt att gå på transporten. Bortsett från lastningen är hon världens trevligaste tant med en härlig personlighet. Gisza är i kondition att kunna ridas, tömköras och ev. köras ungefär 5 dagar i veckan (hon är enligt tidigare ägare inkörd och vi började om med det i somras). Hon är en pigg och intelligent dam att jobba med. Vi har haft henne i ca 5 år och hon är tränad upp till MsvC. Numera rids hon inte på bana då hon tycker det är tråkigt. I skog eller på väg är hon dock rolig att jobba med. Vi skulle önska att hon fick en pensionärstillvaro där hon gärna aktiveras några dagar i veckan och det är viktigt att hon blir ryktad och gosad med varje dag. När hon jobbas av någon som ställer krav kan hon ibland "sätta sig emot" och ifrågasätta huruvida det är mödan värt eller ej innan hon ger med sig. Med barn och nybörjare är hon jättesnäll att rida men jag skulle inte säga att hon är en renodlad barnhäst (om inte barnet kan rida förstås). Hon är superlugn att rida ut med. Trafiksäker och bryr sig inte om andra djur. Gisza har en katastrof- och veterinärförsäkring och hos Agria. På grund av förändrade omständigheter i familjen söker jag ett långsiktigt fodervärdskap. Gärna i Örebro eller Stockholm med omnejd. Jag kommer stå för kostnader för försäkring, vaccination och tänder. Gisza är fullt utrustad. Vi kommer skriva avtal som reglerar både skötsel och ekonomi.

SÖKER: Kallblod till gott hem

  • Hudiksvall
  • Foderhäst
Inget pris
20 nov

FODERVÄRD FINNS I HÄLSINGLAND Jag söker ett äldre eller pensionerat kallblod/kallblodstravare utan olater. Hästen jag söker ska vara en allround, skogsmulle häst utan nerv, inkörd och inriden. Behöver inte vara högt utbildad, men grunderna i ridningen ska sitta och den ska ha en tydlig stopp knapp. Hästen ska vara trafiksäker, trygg och snäll och kunna hanteras av alla. Ska kunna ridas ut ensam och i grupp, okej att ha egen motor utan att för den skull vara het. Jag har en liten dotter som jag hoppas ska dela mitt häst intresse nu när hon växer upp och kunna vara med mig i stallet och pyssla. Jag har också två små brorsdöttrar (6 och 4) som gärna följer med till stallet och borstar och myser, följer med på en tur i vagnen el rider med översyn av mig. Jag har inga tävlingsambitioner, utan är en hobby ryttare/kusk. Tror du att du har du hästen för mig och du vill ha ett gott hem till den så tveka inte att höra av dig med ett mail så ska jag berätta vem jag är och vad jag har att erbjuda. Jag är 28 år och vet vad det innebär att ha häst, referenser finns. Vill tillägga att jag i nu läget endast är intresserad av ett längre fodevärds avtal, men det kan resultera i ett köp längre fram om allt känns rätt och vi kommer överens. Bor i Gälvleborgs län så jag vill inte att hästen ska finnas för långt bort, dels för en ev kommande transport och provridning. Hör av dig så berättar jag mer!