Annons

Foderhäst finnes  

/   Antal: 112
2

Fodervärd sökes!

 • Göteborg
 • Foderhäst
Inget pris
8 h

Fodervärd sökes! Då jag just nu studerar behöver jag en fodervärd till min D-ponny Dante fram tills dess att jag slutar plugga (ca 4 år till). Han står för tillfället i Skönningared hos den nuvarande fodervärden, men denne ska gå över till storhäst i sommar och Dante behöver därför hitta en ny fodervärd. Jag letar efter en fodervärd i Göteborg eller strax utanför då jag vill kunna komma på besök. Det hade även fungerat i Blekinge då min familj bor där. Det nuvarande fodervärdsavtalet går ut i slutet av Juni men det är möjligt att hämta honom tidigare. Dante är 14 år, 145 cm hög och normalt byggd, om än något kort i kroppen, vilket gör att han inte bär upp särskilt långa eller tunga ryttare. Han behöver gå 5-6 dagar i veckan, minst en timme varje gång då han lätt blir rastlös. Han är snäll i både hantering och ridning, men behöver en rutinerad ryttare som kan rida honom ordentligt, annars börjar han hitta på saker som att bocka, vägra lyfta på hovarna, dra iväg när man leder honom etc. Särskilt på vintern är detta viktigt då han får extra mycket energi. Sommaren är han lugnare och man behöver inte rida varje dag för att han ska vara nöjd. Han är tränad och tävlad upp till LB men det har inte blivit mycket tävlande de senaste åren. Jag tävlade inte på ett par år och den nuvarande fodervärden kunde inte tävla så mycket pågrund av Corona. Han har däremot tränats en hel del under de snart två år som fodervärden har haft honom. Dante går på lösdrift vilket passar honom väldigt bra. Han börjar banka om man lämnar honom i en box och han behöver därför gå i lösdrift. Hagarna behöver också vara någorlunda stimulerande, alltså ingen grushage. Jag söker en rutinerad ryttare i tonåren, eller en vuxen, som är max 170 cm och inte väger mer än 65 - 70 kg. Du ska vilja rida blandat både i skogen och på ridbanan. Jag ser gärna att du tränar för tränare, men det är inget måste. Du får gärna ut och tävla när ni lärt känna varandra (om du har intresse för att tävla). Känner du att Dante hade kunnat vara något för dig, så hör gärna av dig och berätta om dig själv och vad du har att erbjuda.

1 4

Egensinnigt sto söker fodervärd

 • Upplands Väsby
 • Foderhäst
1 kr
Igår

Börjar så smått kika efter en fodervärd till min vackra tjej vid eventuell flytt av mig dit jag dessvärre inte kan ta me henne❤️ (ca 2år) När jag flyttar hem igen så kommer fodervärds avtalet att upphöra och de finns ingen möjlighet till senare köp då jag aldrig skulle sälja min älskling❤️ dock får man gärna vara kvar som medryttare så länge man vill❤️ Jag söker någon som helst har vana av egen häst eller foderhäst. Helst dressyr inriktad men finns såklart möjlighet till hoppning när hon kommit lite längre i utbildningen😃 även viktigt att man gillar att växla jobb på banan med mycket uteritter då de är nått jag främjar i min hästs motion. Du behöver ha unghäst vana och gärna även hingst vana. Skinn på näsan och vara trygg i sätet. Lite om hästen❤️ Cici la maz Montarlot ”Mazie” är ett sto på ca 180cm som är född 2012 Min tjej Mazie är väldigt känslig och rädd om sig så hon går gärna i luften om hon blir rädd för att bli skadad av tillexempel för hårda tag med tygel till bett (går 90% av tiden på hack) hon är dock inte rädd för något utomstående som fåglar och prassel och likande (kanske lite rädd för travarna med vagnar om något) Hon är även lite frisk i sinnet och ouppfostrad fortfarande men vill inte ha någon som bara kommer straffa henne, söker något som är extremt mjuk och försiktig men även tydlig med vad som önskas Hon är just nu under långsam igång sättning (kommer vara fullt igång till typ mitten av sommaren) och även mycket träning om vad som är rätt o fel och uppfostran men ser gärna att hon får någon som är intresserad av att rida för tränare och verkligen utvecklas me henne (även tävling kan bli aktuellt) Mazie är född tävlingshäst och har väldigt lätt för sig. Fint steg och otrolig hoppning. Vi har även börjat introducera lite WE. Fullt igång så hoppar en hon lätt hinder på 150/160 och inom dressyren kommer hon kunna komma till de högsta klasserna utan problem Mazie kommer under foder perioden att stå kvar i den box hon gör just nu i Upplands Väsby på Sköldnora. Berättar gärna mer om henne och mina planer via PM. Lägger in bilder på både hennes sämre o bättre stunder

3

Unghäst söker sin bästa vän

 • Stockholm
 • Foderhäst
Inget pris
2 dagar sedan

Hej! Vi har nu insett att Zindy behöver komma till någon som har intresse för att träna henne mer än vad vi har möjlighet till. Zindy behöver en människa som lägger mycket tid på henne då hon är väldigt social och människokär. Skulle hon få välja så skulle hon helst av allt vilja vara med människor hela tiden. Zindy är född hos oss och blev flaskmatad vilket har gjort att hon har stor tillit. Hon är väl hanterad från början och har gått med sin mamma tills hon var 10 månader. Gått i både storflock och mindre flock, både box och lösdrift samt bete. Inga tidigare skador eller sjukdomar. Vaccinationer och avmaskning är sköta prickfritt även vaccinerad mot Botulism. Just nu står hon i Grödinge, Södra Stockholm. Hon är van vid både ridhus och paddock. Lättlastad och har åkt både trailer och hästlastbil. Har haft sadel på sig samt träns. Vi har börjat hänga lite på henne och vänja henne vid pall. Lätt att duscha och verka samt stå uppbunden på gången. Zindy är korsning mellan PRE och varmblodstravare. Pappan är borkfärgad och mamman var mörkbrun. Hon har mycket PRE-profil och fint steg. Alla gångarterna sitter och hon har skuttat några gånger över hinder utan problem. Hon har lärt sig grunderna i longering, men detta har vi inte gjort på ett tag så minnet kan behövas fräschas upp. Går utan täcke, men kan även gå med om så önskas. Äter inget kraftfoder i dagsläget då hon håller sig fin i hullet på det hösilage vi har. Hon kan gå på både fri tillgång samt fodringar. Vad söker Zindy? Zindy söker en fodervärd som vill ta sig an henne som sin egen och utvecklas tillsammans med henne. Du behöver har unghästvana med allt vad det innebär, även om Zindy är lugn och snäll och van vid många situationer så vill vi att förutsättningen ska bli så bra som möjligt för båda. Vi letar efter någon som vill växa tillsammans med Zindy. Det viktigaste för oss är att du kan erbjuda Zindy ett bra hem, med snälla hästkompisar och någon morot då och då. Att du själv är beredd att tillbringa mycket tid tillsammans med henne, eftersom hon kommer vilja tillbringa mycket tid med dig. Det här är ingen häst man bara lämnar i en hage, hon är väldigt beroende av människans kärlek och omsorg. Juridiskt bindande avtal kommer att skrivas. Viss utrustning medföljer. Om du känner att Zindy skulle passa dig bra så får du gärna höra av dig på 0723110661.

1 4

Rutinerad ryttare söker bästa vän!

 • Norrtälje
 • Foderhäst
123 kr
9 apr

Jag heter Emelie och är 30år. Jag söker en bästa vän som foderhäst att ha roligt med. Jag vill kunna åka med på hoppträning, uteritter och ha allmänt kul med hästen. Inga större ambitioner på 130-140cm i dagsläget. Tävlar ändå gärna om det skulle vara aktuellt. Har haft häst så länge jag kan minnas men var på grund av ändrade familjeförhållanden tvungen att sälja min tävlingshäst 2019. Nu känner jag att jag skulle vilja ha en egen häst igen när allt nu ordnat upp sig. Jag bor på Rådmansö/Norrtälje och har ridit sedan barnsben och utbildat häst upptill 130cm hoppning. Jag tränar för Emma Lundell och åker mer än gärna till Louise Haaga när tillfälle ges. Hästen kommer att bo 2km från mig hos min vän. Ett litet stall med 5 boxar, stora hagar och lång utevistelse ca. 7.30 - 21.30 med fri tillgång i hagen. Jag älskar varierad träning och vi har många fina åkrar att trimma på. Ridit många typer av hästar och tkr både de heta och de lite ”långsammare” passar mig bra. Jag rider med mjuk hand och kan anpassa mig mkt efter vilken individ jag sitter på. Jag lovar en omvårdnad i toppklass och kärlek till tusen ❤️ Jag äger även en liten shetlandsponny som min son på 4-år rider 🐴 Viktigt för mig är att hästen är snäll och inte har olater så som bocka, skjuta rygg eller resa sig. Sen vet jag att det är hästar och allt kan hända :) Referenser kan ordnas!

1

Unghäst söker fodervärd

 • Perstorp
 • Foderhäst
Inget pris
9 apr

((OBS en är ”reserverad” och bara en unghäst kvar nu som söker)) Hej! Jag letar efter dig/er som vill låna mina snälla, trevliga och lättlärda unghästar på foder (en bestämd tid) och jag vill gärna ha hjälp med att rida in/utbilda mina unghästar pga. ändrade familjeförhållanden (bebis i familjen) och av tidsbrist planerar jag att låna ut mina 2 unghästar på en bestämd tid. De ska inte säljas! Jag söker enbart fodervärd/lånas ut på bestämd tid. Båda är snälla i hanteringen och behöver dock erfaren ryttare som kan hantera unghästar och har vana att rida in gröna/unga hästar! A. -17, sto, e. Aerline H, halvblod. Är ca 160 i mkh N. -17, sto, e. Nintender 1189, halvblod. Är ca 160 i mkh. Behöver som sagt bestämda, lugna och trygga ryttare då de kan verka ”tuffa”, bara för de är unghästar och de har bott mycket ute på lösdriften, lånas därför ej ut till barn/ungdomar. Tänderna kollade och bra hovar och de går barfota. Dem båda är försäkrade, jag står för försäkring och eventuellt veterinärkostnader. Fodervärden står för stallplats (eget stall är ett +), hovslagare, grovfoder och foder. Jag har eventuellt hoppsadlar och träns som kan följa med, bara om sadlar sitter bra. Ev. omstoppning/bom byte behövs göras eftersom de kommer ändra i formen. Annars söker vi ny sadel. De är vaccinerade och verkad. Hästar ska veterinärundersökas före de ”flyttar” så vi båda är säkra på allt är OK! Ev. röntgen görs (beror på om det finns tid till det) Viss utrusning medföljer Kontrakt kommer skrivas på förstås! Ser helst att de kommer till ett mindre stall båda tillsammans eller var och var, med lugna människor och långa utevistelse. Lösdrift går också bra. Helst inte för långt bort så jag kan hälsa på regelbundet! (Inom Skåne) Berätta om dig själv! Bor? Vart står stallet? Eget stall? Och med mera.. Jag vill även få referenser. Hör av dig om du har frågor och samt skriv ner ditt mobil nummer så kontaktar jag dig via sms. Snabbare än hästnet mejl som kan ibland gå trögt 😊

1

Välridna hästar söker fodervärd

 • Oskarshamn
 • Foderhäst
Inget pris
9 apr

Säker antingen fodervärd på plats till mitt sto, eller en fodervärd till både mitt sto och min valack (samma hem). Krav är att det är i närheten av Oskarshamn med avstånd att kunna hälsa på ofta! Ska dom flytta så vill ingen av dom gå på lösdrift och pga att stoet har dåliga hovben så vill dom heller inte gå i alltför kuperad hage. Ingen av dom är nybörjarhästar och ingen av dom är viktbärande. Om ni är intresserade av att ha stoet på foder där hon står idag så står hon 1,5mil norr om Oskarshamn. Ridbana och ridhus finns, samt bra ridvägar i skogen. Bussförbindelse finns. Stoet är 14år i år och knappt 170cm hög. Hon kan väldigt mycket inom dressyren, men är ur form nu och behöver bygga upp sig för att orka fullt ut. Håller inte för hoppning men utmärkt för dressyrarbete och skogen. Valacken är 8år och knappt 160cm hög. Han har en gammal skada men håller just nu för dressyrarbete och lättare hoppning (låga hinder) men tanken är att utöka detta till större hinder så småningom. Men först behöver han fortsätta stärka sig i markarbetet och stärka sig på låga hinder. Tävlad 1.20m som femåring. Kan säkert tävla i framtiden igen, bara han får tiden på låga hinder först och stärkande, varierat arbete där mellan. Har ni frågor är ni välkomna att höra av er 😊 Gärna via meddelande i första hand, där jag vill att ni berättar noga om er själva, vad ni söker och vad ni kan erbjuda. Var vänlig och acceptera att jag vill ha dom på avstånd för att kunna hälsa på ofta om du är intresserad av att ha båda på foder! Alltså inte för långt bort från Oskarshamn. Hemmet är mycket viktigt!

1

Fodervärd sökes

 • Sankt Sigfrid
 • Foderhäst
600 kr
8 apr

Söker fodervärd till min fina Wirre. Ser gärna att du har möjlighet att ta hand om henne 3-5 dagar i veckan. Wirre är ett äldre sto som har vilat ca 1 år efter en skada. Jag valde att inte sätta igång henne under vintern så hon fick vila längre trots att skadan läkt ut. Men har nu långsamt börja sätta igång henne och tänkte att jag börjar leta runt efter en fodervärd/halvfodervärd redan nu då jag känner att jag inte hinner rida 2 hästar framöver. Jag ser gärna att du mest vill rida i skogen men även något pass på banan någon/några gånger i veckan beroende på vad du har för mål och kunskap så kan vi lägga upp en bra plan. Dock ingen hoppning om det inte är mycket låga bommar. Jag är väldigt noga med vem som rider henne och vill vara involverad i veckoplanering och liknande i början. Wirre är ett sto på 20 år som har gått högt i hoppning men på senare tid ridits dressyr. Sambon som aldrig ridit innan har galopperat i skogen och hoppat med henne. Hon kan ridas av alla men är lite krånglig när man ställer högre krav och där måste man ha känslan som bara en erfaren ryttare har. Man kan lära sig mycket på henne eller bara ha en mysig skogsvän. Wirre står på mina föräldrars gård i Sankt Sigfrid (mellan Kalmar och Nybro) med våra 3 andra hästar och ska stå kvar där (kan ev flyttas framöver om det känns bra för alla parter). Hos oss finns paddock, uppvärmd sadelkammare och fantastiska ridvägar, även nära tillgång till träningar 1 gång i veckan som jag gärna ser att man tar del av ibland för att få hjälp att hitta knappar med min tränare som känner Wirre. Skicka gärna ett PM och presentera dig själv och dina mål.

3

Halvfodervärd sökes

 • Gävle
 • Foderhäst
Inget pris
7 apr

Då jag ska börja plugga på annan ort till hösten söker jag en halvfodervärd till min quartervalack på 14 år (155 cm). Tanken är att jag ska åka hem på helgerna och ta hand om honom själv men kommer behöva hjälp 4-5 dagar i veckan. Darco som han kallas är en super trevlig och social kille. Han är lyhörd och trevlig att både rida och hantera på marken. Han har dock även en nervigare sida och kan vara rätt duktig på att stressa upp sig. Därför är han ingen nybörjar häst, utan kräver någon som är rutinerad samt lugn och mjuk i såväl ridningen som hanteringen. Rids alltid bettlöst vilket han trivs med och funkar jättebra på. Söker någon som vill komma ut i skogen och mysa några dagar i veckan. Finns ingen ridbana att tillgå, men däremot jättefina ridvägar! Åka på träning/tävling är inte aktuellt. Är man intresserad av NH och vill arbeta lite från marken också vore det kul men inget krav. Han är ej viktbärande utan tänker mig en maxvikt på runt 60-65kg. Han går på lösdrift och de dagar man är i stallet mockar man ligghallen och tar någon kärra i hagen. Letar främst efter dig som är 25 eller äldre och har körkort + bil. Ser helst att du haft häst/foderhäst innan. Han står ute i Björke, ca 17 min från Gävle centrum. Finns såklart mer att berätta och svarar gärna på eventuella funderingar. Första kontakt sker antingen via meddelande här på hästnet eller på mejl där du gärna får berätta lite om dig själv. Pris efter överenskommelse. s.amanda.nilsson@gmail.com

4

Speciell häst söker gott hem

 • Vetlanda
 • Foderhäst
Inget pris
7 apr

Tiffany är en väldigt speciell, lyhörd, känslig, vänlig , kärleksfull och väluppfostrad häst som har hunnit bli 15 år, sto, fux, korsning PRE/hbl och ca 150 cm i mankhöjd. Hon har tidigare varit en sådan som ofta kallats ”problem-häst” och har därför en tung ryggsäck med sig, vilket ofta är bra att ha i åtanke. Jag har ägt Tiffany sen 2014 och vi har genomgått en lång resa tillsammans. Idag är Tiffany inte alls särskilt komplicerad. Hon är lyhörd, lyssnar på små signaler, älskar uppmärksamhet och mår mentalt bra av att tränas relationsbaserat. Tiffany tar sig in i och gör sig hemmastadd i ens hjärta. Hon kan ridas på om man är av mindre modell, hon älskar att få hänga med och vara delaktig men hon är inte längre någon ”ridhäst” då hon inte är helt ren på böjprov till följd av hennes trassliga bakgrund. Min veterinär bedömer böjprovet som ett kroniskt besvär men som inte stoppar henne från att göra det som hon själv tillåter. Saker som kan vara lite besvärliga är att hon är en sann flockledare och som därmed tycker det är lite jobbigt att bli lämnad helt ensam av sin flock. I flocken ingår även hennes människo-flock och därför går det bra att kompensera en hästkompis mot en människo-kompis vid dessa tillfällen men som för smidighetens skull inte ska vara för många. Hon är dessutom en vaken och ibland spänd häst som hon kompenserar med att vara väldigt väluppfostrad. Hon är exempelvis inte rädd för något särskilt men känner direkt av om man beter sig annorlunda. Tiffany söker ett hem som är tryggt och lugnt, där hon får gå i flock och vara ute länge i stora, fina hagar. Hon önskar en hästmänniska som har goda hästkunskaper, som är tydlig och lugn i sin ledning och som inte kompromissar med skötseln utav hästen. Hon kräver regelbunden skoning/hovvård och tandvård, kvalitativt foder och fri tillgång till rent vatten året runt. Hon behöver också en person som sätter hästens bästa framför sina egna önskningar och som tar till vara på de fina egenskaper hon besitter. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om denna vackra häst men lämnar resten för vidare tillfällen. Tiffany är inte till salu utan hemmet jag letar är ett foderhem under väldigt lång tid om inte för resten av hennes liv. Hör gärna av dig om du tycker att hon låter intressant. Det går bra att ringa/smsa eller skriva vidare via Hästnet. Mitt nr är 070-3110290. Tiffany finns i Vetlanda. Mvh Lisa Ljungberg

4

Helfodervärd sökes till överambitiös allroundhäst

 • Bankeryd
 • Foderhäst
Inget pris
5 apr

Har du tålamod och nerver så det räcker och blir över? Då kan detta vara foderhästen för dig! Josefin är född 2014, runt 180 i mankhöjd, ger allt varje ridpass och är en riktigt arbetsmyra som tar sig an vilken uppgift du än ger henne med öronen spetsade och ett självförtroende utan dess like. Hon är pigg och framåt utan att bli stark. Hon har hittills startat 95 cm, H80 samt LA. Är utbildad högre och redo för mer, men tävlingsmöjligheterna har inte funnits. Hoppmässigt skulle jag bedöma henne redo för 110 / H100 och med rätt ryttare msvC när det kommer till dressyr. Hon har mycket power i sina gångarter och är väldigt lättriden, går i form och bär sig naturligt bara du tar tygeln. Hanteringsmässigt är hon dock ett förklätt fuxsto som inte kan vara still eller vänta, för att komma överens med henne får man ta henne som hon är och stryka medhårs. Med dagliga rutiner som alltid följs blir hon oftast ganska lugn. Söker nu en fodervärd som tar henne på heltid i ett års tid och önskar att hon kommer till ett lugnt stall med fasta rutiner, stor box och lång utevistelse, alternativt lösdrift. Hon har hittills gått bra ihop med andra hästar och delar i dagsläget hage med en valack. Jag har inga krav på utbildning utan hon kan gå på sin nuvarande nivå eller strax under, ser gärna att hon rids för tränare regelbundet och vill du starta henne så går det också bra. Jag tänker mig fortsätta stå för licens, försäkring, samt årlig tandkoll och vaccination. Du som lånar henne står för stallplats, foder, skoning, träning, tävling och ev. oförutsedda utgifter. Viss utrustning kan skickas med i lånet och fås tillbaka när lånetiden är slut, normalt slitage räknar jag förstås med. Jag förväntar mig av dig som fodervärd att du är minst 20 år fyllda, finns inom 30 mil från Jönköping, du är redo att lägga din tid och dina pengar på Josefin i ett års tid och vet vad det innebär att ha häst på heltid, du rider och hanterar hästar med 100% självförtroende och sätter hästens välmående före ditt egna om situationen så kräver. Låter detta intressant så skriv ett meddelande till mig där din ridkunskap framgår samt vad du kan erbjuda för slags hem till denna pärla.