Annons

Lösdrift finnes  

/   Antal: 91
2

Lösdrift på liten gård

  • Eskilstuna
  • Lösdrift
Inget pris
7 apr

LÖSDRIFT MED TILLGÅNG TILL BOX Plats till ponny (A-D) finns vid vägs ände, inne i skogen mellan Hållsta/Lundby/Älunda, ca 1,5 mil från Eskilstuna Centrum. Vi är ett litet stall med stora fina hagar. Hästarna går på lösdrift men kommer in några timmar på dagtid, några dagar i veckan för vila, skötsel och motion. Vi är tre tjejer mellan 50-60 år och två hästar, ett russ ( som vi måste låta somna in) och en halvblods-korsning som är ett sto på 29 år. Det finns långa, fina grusvägar att rida på (med väldigt lite trafik, inga genomfartsvägar), många ridstigar i skogen, upplyst ridbana på gården och 1 km till ridhus (Älunda Gård) som går att boka. Det går även att boka privat -lektioner. Vi söker efter en ponny-ägare som är ansvarsfull, har stabil ekonomi och som kommer ut till sin häst 2-4 ggr/v. När du kommer till stallet tar du även in vår häst, fixar hagen mm. till båda hästarna. Vi har fasta dagar som vi åker ut till stallet för att täcka upp för varandra. Ponnyn ska vara problemfri och snäll, så att vi alla kan hjälpa till de dagar du inte kommer till stallet. Vi kan inte ta emot någon fånghäst eller en rymningsbenägen häst. Vi vill kunna använda ponnyn till körning/ridning och markarbete de dagar vi är i stallet. Det krävs att ponnyn ska kunna stå själv kvar inne i boxen och i hagen en stund. 900 kr/mån i kall-hyra. Kostnad för foder och strö tillkommer. Mvh Stall-tjejerna Lotta, Carina & Helena Vid intresse maila: helena-goransson@hotmail.com

Premium 6

Fullservice lösdriftsplatser finnes!

  • Bergshamra
  • Lösdrift
2 200 kr

Fåtal platser kvar! Vi har fått tillgång till mer mark och investerat i flera vindskydd så vi har nu fler platser! Lösdrift med fullservice samt sommarbete/unghästbete finnes i Bergshamra, Norrtälje! Vill du ha mer tid för att rida din häst? Vill du stå i ett lungt stall med ett bra gäng? Vi sköter all fodring och mockning! I priset ingår: *noga anpassade flockar där hästar med hästar med hög fodergiva går i egen hage och hästar som behöver låg fodergiva går för sig. Stor hänsyn till flocksammansättning tas för att i den mån det går minimera skaderisk och alla ihopsläpp sker under bevakning. *alldeles nytt fikarum med dusch och toalett inomhus. *plats för hästsläp *Halmad lösdrift med havrehalm *stora hagar *bete med möjlighet till skogsbete på sommaren *varmvatten *Gott om förvaringsmöjligheter *Belyst ridbana *5 min ridväg till fint ridhus på granngården *Tillgång till box och stall *kraftfoder, (Analyserat hö tillkommer de månader de ges och hästarna får av utbildad agronom uträknad rekommenderad foderstat) *fodring med hö 3 gånger per dag eller fri tillgång (perfekt för äldre hästar eller svårfödda hästar) *fina ridvägar och fasta utridningsdagar där alla kan följa med. *Helt nytt tvättrum med bland annat tvättmaskin och torkskåp. *b-instruktör för islandshäst kommer varje till varannan vecka *låst och larmad uppvärmd sadelkammare (kommer byggas ny inom kort) *hinder *tempurerat vatten i hagen vintertid (finns värmebaljor i alla hagar)*och sist men inte minst, plats i ett trevligt gäng! Pris: Fullservice lösdriftsplats - 2200 kr/månad Sommarbete/unghästbete (hästar upp till 3 år) 1500 kr Pma för mer info.

Premium 4

Lösdrift from i höst 1/9

  • Kungsbacka
  • Lösdrift
1 000 kr

From 1/9 kommer det finnas plats på lösdrift i vår väl fungerande lösdrift på Godkänd Säker Hästgård. Hästarna går i stor hage, omkring 3 hektar, med varierad terräng. Både kuperad med skogsdel och planare med gräsdel. Ligghallen står väl skyddad för väder och vind. * Grusad platta där hästarna står torrt när de äter och dricker. * Belysning vintertid i ligghallen och över grusplattan. * Hästarna har fri tillgång till analyserat hösilage av god hygienisk kvalitet. * Fri tillgång till saltsten och mineralbalja. * Vi ser till att en ny bal ställs ut när det är dags att fylla på. * Vi ser till att hästarna har vatten i hagen. * Ligghallen strös med nytt strö, med jämna mellanrum efter behov. * Strö ingår. Som ägare får du tillgång till, - Spolspilta med både kall- och varmvatten - God plats för din utrustning samt foder - Egen stalldel för uppbindning av hästen vid skötsel - Uppvärmd och låst sadelkammare - Uppvärmt omklädningsrum, fikarum och toalett - Tvättmaskin där du bland annat kan tvätta dina täcken - Toalett, fikadel och omklädningsrum i den varma källaren - Bra förvaring för täcken och andra tillbehör på loftet - Belyst paddock som underhålls vintertid med hindermaterial. - Flera uppbindningsplatser ute och inne - Tillgång till sjukhage vid behov - Fin rid- och körslinga som är omkring 1,5 kilometer lång, runt markerna som passar fint för gångartsträning eller konditionsträning - Rasthage om hästen skulle bli skadad eller sjuk - Sommarbete i stora hagar Vi ligger med ett centralt läge och det är det nära till flera hästkliniker, häst- och foderbutiker samt flertalet ridhus med transport och skrittavstånd(ca. 25 min). Det finns härliga rid- och promenadvägar för både längre och kortare rundor i direkt anslutning till gården. Exempelvis ta en ridtur till havet på sommaren. Utöver det, så finns det även boxar för lösdriftshästarna för anvädning vid behov. Detta möjliggör att alla hästarna som går på lösdrift kan komma in om det så behövs. Exempelvis nyårsnatten eller vid skada/sjukdom. På sommaren går hästarna ute på bete i stora hagar. Vi som driver gården har god hästvana och är måna om att hästarna ska ha det bra. Referenser finns och kan fås vid önskemål :) Vi innehar F-skatt sedel, verksamheten drivs vitt och vi skriver kontrakt med alla. * Priset beror på storlek på häst samt när på säsongen det är. Varmt välkommen med en första kontakt här via Hästnet vid intresse :)

2

Stor lösdrift med boxplats i naturskönt område

  • Genarp
  • Lösdrift
Inget pris
1 apr

Nu har vi en ledig plats på var lösdrift från 1/5. Vi har en härlig liten flock ston i olika ålder och inriktning. Vi har stor och varierande mark med både öppen betesmark och kuperad skog samt en ligghall med halmbädd. Alla har tillgång till stall och egen box, uppvärmd sadelkammare och möjlighet till att spola hästarna. Hästarna går på fri tillgång på hösilage med slowfeedingnät under vinterhalvåret (okt-april) och får begränsad mängd under sommarhalvåret. Alla hästägare delar på mockningen och vi följer ett veckoschema samt ser till att hästarna har vatten. Alla hästar har tillgång till en box och hästarna är inne vissa nätter under året då det är riktigt dåligt väder. Vi tar också in dom vissa varma dagar på sommaren. In- och utsläpp sköts då av stallägaren. Vi som bor pågående har lång erfarenhet av häst och hästarnas bästa kommer alltid först. På gården har vi en enkel gräsbana och vår närmsta granne har ridhus med möjlighet att köpa ridhuskort där det hålls både hopp- och dressyrträningar. Man kan gå genom hagen till ridhuset. Det finns oändligt med uterittsmöjligheter med Häckeberga naturreservat precis runt hörnet. Priset är 2500 kr/månad för månaderna september till och med maj, och 1500 kr/månad för juni, Juli och augusti och då ingår allt hö/hösilage, strö, hantering av gödsel etc. Vi är ett härligt gäng som står här idag och tycker alla om att vara aktiva med sin häst på olika sätt, med allt från ridpass i ridhuset, långe uteritter och arbete från marken. Hör gärna av dig till mig på 0707-920722.