Annons

Lösdrift finnes  

/   Antal: 93
Premium 3

Ledig plats på lösdrift/boxplats med mycket utevistelse

  • Askeröd
  • Lösdrift
1 800 kr

Då vår nuvarande inackordering snart kommer flytta till en egen hästgård, kan vi nu välkomna en ny hästkompis till vår gård i Askeröd (knappt 20 min från Flyinge, 25 minuter från Lund). På gården finns plats för totalt fyra hästar, ett nyrenoverat stall med dubbla skötspiltor varav en spolspilta med varm- och kallvatten. Låst rymlig sadelkammare med bl.a. egen garderob och två sadelhängare. Upplyst dränerad ridbana med en mindre uppsättning hinder. Sommarhagarna byggs med inspiration från paddock paradise/vandringshage, vilket ger hästarna stimulans och uppmuntrar till rörelse. Har du en lättfödd häst eller en häst som lätt blir för tjock av att gå på vanligt bete, så passar detta koncept extra bra. Vintertid använder vi en större gräshage. Hästarna har även tillgång till ett vindskydd, så vi låter dem gärna gå ute dygnet runt under större delen av året. Till vår betes- och hösilagevall har vi valt ut en artrik gräs- och örtblandning med lågt socker- och stärkelseinnehåll för bästa hästhälsa. Vi pressar eget hösilage från denna vallsådd, och man kan köpa så mycket man behöver. Priset kan anpassas efter vad man vill ska ingå. Prisexempel: 1800 kr per månad, och då ingår halm, alla in- och utsläpp samt fyra fodringar per dag under vintertid. Om du bor i närheten och vill ta vissa in- eller utsläpp kan vi ordna ett lite lägre pris. Behöver du istället extra hjälp så kan vi ordna även det. Vi brukar turas om att mocka åt varandra, så att man inte *måste* åka ut varje dag. Tränare kommer regelbundet till gården, se https://horsezense.org. Vi välkommnar en trevlig och pålitlig person vars häst har gott uppförande tillsammans med andra hästar.

4

Lösdriftsplats för valack i Tullinge.

  • Botkyrka
  • Lösdrift
3 680 kr
11 maj

Från 1 september kommer vi ha möjlighet att ta emot en valack på vår lösdrift som är anordnad i anslutning till vårt utestall. Din häst har fri tillgång på halm och fodras med analyserat hösilage 3ggr/dag (morgon – em- kväll). Maxgiva hösilage är 13 kg häst/dag, 9 kg ponny/dag. Du väger själv upp och förbereder din hästs mat. I lösdriftshyran ingår salt/mineralsten samt upptorvad ligghall och skötbox, Tjänster kan köpas till enligt ö. k. Lösdriftshagen är ca 1 ha och har en 40 kvm upptorvad ligghall med godkända mått för stor häst. Vintertid används uppvärmda Thermobars som vattenbaljor. Sommartid öppnas en större gräshage (ca 1 ha) upp i anslutning till lösdriftshagen. Sjukhage finns på gården. Din häst ska vara välhanterad utan olater och kunna gå med andra hästar i en blandflock med f.n. 3 halvblodsston (varav 2 stallas in nattetid) och 2 valackar i åldrarna 1-19 år. En välfungerande lösdrift kräver engagemang av hästägarna och här är vi ett välfungerande team som fyller på vatten och mockar på bestämda ansvarsdagar. Om helgerna sköts hela stallanläggningen kollektivt av hästägarna, enkla pass med rullande schema var 3:e eller var 4:e helg, max två pass per helg. Utestallet har 2 skötboxar/sjukboxar samt en mindre uppvärmd sadelkammare (larmad) där du har tillgång till egen garderob, sadelupphängning för 2 sadlar träns m.m. samt möjlighet att förvara kraftfoder, täckesförvaring m.m. På gården har vi ett huvudstall med högt i tak och god ventilation som inrymmer 6 boxar, uppställningsplatser och uppvärmd sadelkammare (larmad) med kylskåp och micro. Där finns spolspilta (varmt & kallt vatten), toa, torkskåp för täcken, My Groom tvättmaskin m.m. Lösdriftshäst har tillgång till stallets faciliteter samt skötbox/sjukbox. Hos oss har vi mycket goda uterittsmöjligheter, många av vägarna är bilfria. Det finns en belyst ridbana (22 x 48 m) med hindermaterial. Närmsta större anläggningar med ridhus är Runsten Equestrian samt Botkyrka Ridsällskap. Fautras Oblic+2 hästsläp invägt på 2000 kg finns att hyra på gården. För att komma till oss är egen bil att föredra, det är 1400 m. till närmsta busshållplats och begränsad turtrafik. Då vi själva bor på gården är vi mycket måna om att god ordning och stämning råder. Våra stallkamrater har pysslat med allt från promenadridning, körning, NH, akademisk ridning, dressyr, hopp och fälttävlan. Pris stor häst 3880 kr inkl. moms/månad, ponny 3680 kr inkl. moms/månad. OBS! Detta är med gällande stråfoderpriser och prishöjningar kan komma att ske till hösten. Erforderliga tillstånd från Länsstyrelsen finnes. Anläggningen är registrerad hos Jordbruksverket. Vid frågor kontakta Anna, tfn: 0723111838.

Lösdriftsplatser för valacker i Vallentuna

  • Frösunda
  • Lösdrift
1 100 kr
9 maj

Fogelsunda Gård har 2 lediga platser för valacker som kan gå på fullt bete sommartid Gården är på 54 ha varav ca 20ha är betesmark fördelat på både åker o skogsmark. Hagarna är 1-4ha/hage. Det finns även 2 st sjukhagar med trästaket. Ridbana 20x40 med belysning. Rundkorall med belysning. Liten hinderpark samt fasta hinder uppbyggda i en av sommarhagarna. Ridhus finns inom rid/traileravstånd från oss. Vi har foderrum, tvättmaskin, varm och kallvatten och toalett. Fikarum och omklädningsrum med kyl o frys, micro och vattenkokare finns. På gården tar vi in eget producerat ekologiskt hö Kostnad för åtgång av hö och strö delas av de som har hästar i lösdriften. Fylla på vatten, packa höpåsar och mockning sköts gemensamt enligt ett upprättat schema och varje hästägare har 2-3 pass/vecka samt 1-2 fodringar/vecka beroende på antal hästar i flocken. Vintertid har hästarna ett isolerat badkar som fylls med slang från stallet. Eventuellt kraftfoder köps in av hästägarna själva som också fodrar detta själva. På sommaren flyttas hästarna till gårdens olika beteshagar. För plats i lösdriften ingår egen box som kan användas vid behov, t ex vid extra utfodring, skada, sjukdom och dylikt, garderob i uppvärmt utrymme, sadel och tränshängare i sadelkammaren. Kostnad för plats i lösdrift: 1100:-/månad exkl hö och strö. Det finns plats för 4 hästar i lösdriften. Bil är att föredra! Referenser krävs

4

Lösdrift i Ödenäs

  • Ödenäs
  • Lösdrift
1 000 kr
24 apr

Vi hyr ut en plats i vår lösdrift vid litet och lugnt stall till ordningsam person. Väl skyddad ligghall med dubbla ingångar och delvis grusad hage samt uppvärmd flottörvattenkopp. Belyst väldränerad paddock drygt 25*50 m med hindermaterial, fina ridvägar. Tillgång till box vid behov (garanterar dock ej egen) samt uppvärmd sadelkammare och täckestork. Toalett finns ej. Magert sommarbete i stora hagar. Grovfoder och strö tillhandahålles till dagspris. Passar bäst till en lättfödd ponny eller häst upp till ca 160 cm, helst valack. Vi ger begränsad giva hösilage med foderautomater 4 gånger/dygn. Vi har i dagsläget 1 b-ponny och en d-ponny och söker en kompis som är snäll i hagen både mot våra hästar och barn. Den ska kunna hanteras av alla samt klara att bli lämnad ensam i hagen. Själva är vi hobbyryttare som gillar att ha mysigt och kul tillsammans med våra hästar. Vi rider ut mycket och varierar med träning i dressyr och hoppning på lättare nivå. Var och en ansvarar för sitt men vi prioriterar en glad och hjälpsam stämning i stallet. Ingen service utöver tillsyn ingår i grunden, vi har dock en lättskött lösdrift där det räcker att man är på plats en gång om dagen och vi kan hjälpa varandra vid behov. Vi önskar hjälp med våra hästar när vi är bortresta några veckor om året. Pris i dagsläget per månad: 800 kr för A- eller B-ponny, 1000 kr för C- eller D-ponny, 1200 för häst upp till 160 cm. Priset inkluderar moms, kostnad för grovfoder och strö tillkommer. Vi finns i Ödenäs/Olofsered ca 1 mil från Hindås och 2,5 mil från Alingsås. Dåliga bussförbindelser så bil och körkort krävs. Välkommen att höra av dig med frågor och funderingar! Maila gärna som första kontakt och berätta lite om dig själv till hannabennegard@gmail.com.