Annons

Medryttarhäst finnes  

/   Antal: 557
2

Super snäll dam söker medryttare

  • Sexdrega
  • Medryttarhäst
Inget pris
2 dagar sedan

Jag har ett äldre kallblodssto, som finns tillgänglig ifall någon skulle vilja rida lite eller bara pyssla. Hon är en snälla dam, som tar det mesta med ro. Trafiksäker och funkar bra även till barn. Är man mer erfaren och skulle vilja jobba lite med hästen, har hon potential för det med. Hon är runt 150-155 och viktbärande. Hon tycker om turer i skogen, men något pass på banan då och då skulle vara okej. Hon har lite svårt att bära sig i galoppen och hoppningen, men jobbar man på det kommer hon säkert klara det galant med. Jag rider henne barbacka och bettlöst i alla lägen, men hon rids av ett par tjejer med bomlös sadel och bett, så det har hon och är van vid det med. Hon är körd, men jag har ännu inga grejer till det, men i framtiden skulle det även gå bra att köra henne. Jag har haft hästar i åtta år, och har ridit så länge jag kan minnas. Är ni erfarna och vill rida själva går det bra, annars har jag ofta möjlighet att följa med, och kan även "hjälpa" er lite att utvecklas om det önskas. Hon går på lösdrift hos mig i sexdrega, finns bra bussförbindelser från Borås med omnejd, och busshållplatsen ligger ca 10 minuter från mig. Jag söker allt från någon som bara vill rida i skogen, till någon som vill utvecklas med henne. Det viktigaste är att ni är måna om hästen och är ansvarstagande. Det är även viktigt att ni förstår vikten av att låta hästen vila, och variera ridningen. Någon som endast galopperar och hoppar en timme varje gång är inte intressant. Ni ska vara envisa, men ha tålamod och inte bli arg på henne när hon inte gör rätt. Hon har haft det tufft, och kräver någon som ser vilken stjärna hon är, och accepterar att hon inte är felfri. Visa henne hur hon gör rätt, istället för att straffa henne för att hon gör fel. Hon är världens snällaste häst, i alla lägen. Hon tycker bra om barn, och har gått på ridskola och 4H gård förut, där hon var mycket omtyckt. Jag ser gärna att det är något långvarigt, men även enstaka gånger skulle gå bra, då hon är van vid olika ryttare. Jag hoppas verkligen det finns någon där ute som skulle vilja ge henne lite extra uppmärksamhet och kärlek, då hon är en helt underbar häst som alla borde få lära känna. Det finns paddockar ca 500 meter från oss, och en hel del fina ridvägar. Låter hon som en häst ni skulle vilja veta mer om, är det bara att pma eller höra av er till 0725479839.

1

Kallblodssto med mycket power söker Dej som vill ut på äventyr!

  • Götene
  • Medryttarhäst
Inget pris
1 apr

Hästen jag söker medryttare till är ett 11 årigt kallblodssto (med travstam), ca 155 hög och relativt grov och viktbärande, med enormt mycket power och energi. Hon kan ha en del åsikter när hon känner sej osäker men är inte svår att övertala om du visar ett bra ledarskap och ömsesidig respekt. Detta är en smart individ och hon behöver arbeta med skallen, alltså är arbete från marken lika viktigt som att jobba uppsuttet. Hon är inte utbildad i någon högre skala och hon föredrar att arbetas med inriktning mot western/akademiskt har jag märkt, men oavsett inriktning behöver du vara mjuk och följsam. Ser gärna att du är villig att rida lektion och kanske delta i diverse aktiviteter när hon känns redo. Det är en häst med lite i bagaget och kräver att Du har tålamod och överseende med att hon har svårt för tilliten till människor. Snäll och lyhörd vid hantering. Går att ridas ensam som i grupp, kliver fram överallt och det är inte mycket som skrämmer denna dam men hon har fart under sulorna och det jobbar vi på att tagga ner i nuläget. En mångsidig och flexibel häst som gärna går distans, jobbar trail/WE el annat skoj. Ingen nybörjarhäst och kräver en ryttare med pondus och humor, helst över 20 år. Det tar både tid och energi att hitta rätt person, så jag vill att du noggrant tänkt igenom att du har tid och ork för ett längre samarbete minst 2 dagar i veckan! Vi finns strax utanför Götene.

1

Äldre sto söker medryttare

  • Södra Vram
  • Medryttarhäst
300 kr
1 apr

Hej, Det kommer vara en månadskostnad på 300kr för kostnaden av skor. Om du fortfarande är intresserad, vänligen läs annonsen nedan: Vi finns på en gård mellan Billesholm och Kågeröd, precis utanför Södra Vram (Helsingborg). Bussen stannar 600m från gården och går ca en gång i timmen på vardagar. Vi söker en till medryttare till vårt 24 åriga sto, Bolita. Hon är ca 160cm. Då vi redan har en medryttare som kommer ca 2-3 dagar/veckan, så måste du som ny medryttare kunna vara flexibel med dagarna du vill vara i stallet. Du får själv bestämma hur ofta du vill komma ut, om det är en eller tre dagar/veckan. Vi vill inte ange en åldergräns, då det är väldigt individuellt hur mycket man ridit och hur erfaren man är. Vi söker en ansvarsfull och noggrann ryttare som sätter Bolita i fokus. Du ska ej vilja träna/tävla. Utan vi letar efter en som vill ha en skogsmulle-häst, då hon älskar att få sträcka på benen i skogen. Ett pass på ridbanan då och då tycker hon är helt okej. Däremot älskar hon bommar och att hoppa och hon tvekar aldrig på hinder. Bolita är världens snällaste och en riktig läromästare. Hon är en lugn och stabil häst, men väldigt pigg för sin ålder. Hon är en bestämd dam, så man måste kunna visa vart gränserna går för ibland testar hon gärna dem. Hon är trafiksäker och går fram överallt, går att rida ut själv på och i grupp. Bolita blir sällan rädd, men hon kan absolut titta och reagera, men det är inte mer än att hon snabbt stannar till, sen släpper hon det och går vidare. Vi har ca 20 minuters skrittväg till skogen och ridbanan, men man rider på en mindre grusväg så man möter väldigt lite trafik på vägen dit. De dagar man är i stallet hjälper man till med stallsysslor, så som mocka box/hage, byta vatten och packa höpåsar etc. Har ni frågor eller funderingar så tveka inte på att skicka iväg ett meddelande. Är svår att nå på telefon dagtid, så ser helst första kontakt via meddelande. Är du intresserad av att bli medryttare till Bolita, så hör gärna av dig! Så länge annonsen finns kvar, finns det möjlighet att bli medryttare till världens goaste häst. Hälsningar, Melanie och Bolita

Halvblodssto söker medryttare

  • Stockholm
  • Medryttarhäst
1 400 kr
31 mar

Innan du svarar på annonsen: Läs gärna igenom ordentligt vad jag söker och känn efter om det stämmer överens med dig själv :) Halvblodssto ca 162 i mkh, ganska nätt modell men samtidigt mycket häst att rida. Utb Msv C dressyr och 140 hoppning. Jättesnäll och lätthanterlig på marken, däremot kan hon ha en räv bakom örat vid ridning men är inte dum - snarare glad på livet! En häst med nerv och det måste man ha i åtanke vid framförallt uteritt, ej nybörjarhäst och ingen man far runt i skogen med. Behöver jobba med huvudet inte på farten. Väldigt rolig att rida när man hittat knapparna. Du som ryttare är vuxen och en lugn, konsekvent ledare med mjuka händer och som kan rida med hjälp av vikt och sits. Hon är välriden men känslig för ryttarens balans och signaler, kan bli stressad om hon inte förstår vad du vill. Du förstår innebörden av att ha ansvar över en häst och vilket arbete och tid det kräver, att man känner efter dagsformen och arbetar efter det. Anpassa sig efter vad hästen trivs med och inte bara vara inrutad på "såhär har jag alltid gjort". Hon är ganska tydlig med vem hon gillar och är en underbar kompis med rolig personlighet om hon väljer en. Du får gärna vara dressyrintresserad, varvat med att rida ut och arbeta i skog och mark. Hon tränas allsidigt men söker ingen för hoppning, mer än bomarbete. Jag rider för instruktör som arbetar utifrån den klassiska ridstilen, vilket min häst trivs väldigt bra med, sen är jag själv ingen renodlad klassisk ryttare men använder mig mycket utav redskapen därifrån. Ser gärna att du som medryttare vill rida lektion emellanåt så att vi båda inverkar på hästen likadant. Ca 2 dagar i veckan behöver jag hjälp med, främst vardagar men är flexibel. På dom dagarna gör man tillhörande sysslor såsom mockning, foder osv. Vi står i ett lättarbetat stall med många bekvämligheter både för häst och ryttare. Ridhus, ridbana, galoppbana och bra med uterittsmöjligheter (bland annat i Tyresta naturreservat). 1400:-/mån vare sig man rider 2 ggr eller fler vissa veckor (om man vill vid intresse eller behov). Jag pluggar heltid så ibland har man lite extra i skolan och händer att jag är borta kortare resor emellanåt. Vi finns i Gudö och körkort är att föredra.