Annons

Ridresor och Ridläger finnes  

/   Antal: 19
2

Guidad av hästar - en unik sommarvecka 27 juni - 1 juli

  • Uppsala län, Sverige
  • Ridresor och Ridläger
9 900 kr
Igår

Vill du fördjupa din relation med hästarna? Är du nyfiken på vad hästarna kan lära dig? Äntligen kan vi erbjuda er en exklusiv och härlig vecka då vi utforskar och guidas av hästarna genom olika upplevelser och reflektioner. I Fjärdhundraland bara en timme från Stockholm hittar du natursköna Nötbackens TerapiDjurgård där vi kommer att vara under veckan. Vi kommer att vara i en mindre trygg grupp på mellan 4–10 deltagare. Du kommer att erbjudas guidning av hästar och av oss Lena, Anne och Karin i • Värdegrunder • Hur möter vi hästen • Närvaro – att bara vara • Läsa av hästen • Flockdynamik, individer och tillhörighet i flock • Trygghet – hur skapar vi trygghet? • Beröring • Vi börjar varje morgon med att vara här och nu genom att meditera med hästarna • Som extra bonus ingår en energibehandling för dig. Ni blir bortskämda och servade med hemlagad och god mat. På morgonen väntar dig en härlig frukost. Lunchen och senare en två rätters middag är tillagad med kärlek och gör att du får ny energi. Däremellan bjuds det på fika. För övernattning finns en 4-bäddsstuga med bastu eller 2-bäddsrum. Det finns också möjlighet för dig som vill tälta och ställa upp eller husbil. Vi har exklusivt tillgång till hela gården Nötbacken, två hästflockar och hundar. Här finns allt som kan önskas för att skapa givande möten med djuren. En mysigt inredd loge med underbar atmosfär och så Sinnenas plats högst uppe i skogen bland hassel och ekar med anor från brons- och järnåldern. En grillplats under ekarna med utsikt över åkrar och sjö, en härlig naturslinga genom skog och runt hagar. Vi som håller i guidningen förutom hästarna är: Lena Åkesson som driver Nötbackens TerapiDjurgård, utbildad coach med samtalsmetoden MI och i ridterapi, stresshantering med qi-qong, meditation och mindfulness, Reiki Healing nivå 1 för människa och häst. Genomgår nu utbildning som healingterapeut och i djurkommunikation. Medförfattare i boken Hästarnas Visdom. Anne Kosby som går femte året hos Emelie Cajsdotter, MIO-terapi en utbildning med fokus på en fördjupad empatisk kommunikation över artgränserna och en icke-hierarkisk samexistens. Har gått Telepatisk Djurkommunikation, grundutbildning och healing – helande djurkommunikation, samt Reiki Healing nivå 1 för häst och människa. Genomgår nu utbildning som Healingterapeut. Karin Sjögren på Medvetenhet i fokus är utbildad KBT-terapeut, seniorcoach och Access bars behandlare (energibehandlingar). Hon har förutom hästarna ett stort intresse i matlagning och är den som lagar den fantastiskt goda maten och det hembakade brödet du bjuds på under veckan. Naturligtvis ingår alla måltider och övernattning. Anmälan och frågor till mail guidadavhastar@gmail.com Det är ingen traditionell ridning och du behöver ingen tidigare erfarenhet av hästar. Vi har lång erfarenhet av hästar och ser fram emot att få utforska och dela vårt intresse med er! Varmt välkomna!

6

Ridläger på utbildningsstall

  • Norrköping
  • Ridresor och Ridläger
Inget pris
22 feb

På Myckelby säteri, en liten gård strax utanför Norrköping, arrangeras ridläger i alla åldrar och nivåer både med och utan egen häst/ponny. På gården drivs lantbruk och utbildningsstall. Det finns härliga ridvägar ute samt en damm/sjö där eleverna brukar bada emellan ridpassen. Övernattning sker i ett iordninggjort mysigt stort rum uppe på en loge precis intill stallet. Jag som håller i ridlägren är 23 år och har många års erfarenhet av olika slags hästar. Både med inridning, vidareutbildning, tillridning samt projekthästar. Är väldigt pedagogiskt, lugn, säker men konsekvent i min ridning samt hantering vilket gör att hästarna förstår mig väl. Gick på realgymnasiets hästutbildning 2016-2018 och därmed jobbat samt haft praktik i olika utbildningstall. Jag har sen några år tillbaka drivit utbildningsstall där jag tar emot hästar för inridning och tillridning osv samt mindre privat ”ridskola” här på gården. Jag har bla några få egna ponnys som jag har lektioner på. Eleverna kommer och rider en och en för mig där vi gör iordning hästen ihop både innan och efter ridpasset. Jag lär ut på ett sätt som är väldigt pedagogisk, tydligt och enkelt att förstå vilket gör att eleverna känner sig väldigt trygga med mig. Erfarna ryttare rider två ridpass om dagen där vi varierar markarbete, hoppning och uteritter. Där emellan käkar vi god mat, hittar på häst samt icke hästrelaterade aktiviteter och arrangerar små tävlingar. Mindre erfarna rider ett till två pass om dagen varierat med banjobb med bommar och ev små hinder samt uteritt i skritt. Tveka inte att höra av dig för frågor eller mer info😊 0723963667 Olika alternativ på ridläger. 5 dagars dygnläger 3500kr egen häst, 4000kr hyra häst 4 dagars dagridläger med hyra av häst 3000kr. Egen häst 2700kr 4 dagars dygnridläger hyra av häst 3300kr 4 dagars dygnläger egen häst 3000kr 3 dagars dagridläger 2300kr Priser kan komma att ändras något.

5

Sommar-ridning hos D'Lyon Stud & Sporthorses!

  • Karlshamn
  • Ridresor och Ridläger
395 kr
21 feb

Sommarridning i Karlshamn! D'Lyon Stud & Sporthorses välkomnar er till sommarridning! Jag som håller i lektionerna heter Olivia Dahlroth och är 25 år gammal. Jag har ridit i hela mitt liv och tävlar aktivt i hoppning. Jag har bland annat ridit MSVB på ponny, elitserien, ungponny SM och 1,30m på stor häst, med mål och visioner att komma betydligt längre än så. Utöver detta är jag utbildad seminassistent, har hästskötarexamen och är i Juni utbildad verksamhets ledare inom hästrelaterade näringar samt ridlärare. Sedan sommaren 2018 har jag erbjudit privatlektioner under somrarna på mina hästar vilket har varit väldigt populärt. Jag har fått möjlighet att undervisa många elever och de har alla varit väldigt nöjda och glada. Sedan dess har jag fortsatt att ta emot elever. Mitt mål med mina lektioner är att man ska känna att man kommer framåt med sin ridning varje gång och kommer lite närmare sitt mål för varje ridlektion. Mina lektioner är således inte som traditionella ridskole-lektioner, utan hos mig rider ni i små grupper med mer fokus på dig och "din häst". På så sätt får du möjlighet att utveckla din ridning i raketfart. En vanlig kommentar som jag brukar få av mina elever är att mina lektioner ger så mycket mer. Prova du också! Gruppträning 3 dagar i veckan. Ni är tre ekipage i varje grupp. Utöver dessa grupper finns en uterittsgrupp på fredagar där vi rider ut. Hoppspecial måndagar och tisdagar. Varannan gång hoppning, varannan gång bommar/cavaletti. Grupperna drar igång vecka 26! Grupp 1. Rutinerade. Grupp 2. Mindre rutinerade Måndagar 12.00-13.30. 13.30-15.00 Tisdagar 09.00-10.30. 10.30-12.00 Torsdagar, dressyr/markarbete. Grupp 1, lägst LB nivå. Grupp 2. Mindre rutinerade Torsdagar 09.00-10.30. 10.30-12.00 Fredagar: 17.00-18.30 Uterittsgrupp. Priser gruppträning: Hoppspecial 450kr/gång Torsdagsgruppen 395kr/gång Uterittsgruppen 300kr/gång Priser privatlektioner: Dressyr/markarbete 595kr Hopplektion 650kr Två gånger i månaden rider vi långritt! 3 timmar inkl. fika! 1000kr inkl. fika. 6 platser. Anmäl intresse så skickar jag ut förslag på datum. Passar inte tiderna för gruppträningen för dig? Anmäl ditt intresse med förslag på tid så kan fler grupper sättas ihop vid förfrågan. Välkomna att boka via mail eller ring Olivia 0734426302