Foderhäst sokes  /   Antal: 240

Foderhäst sokes  Antal: 240

Snäll D-ponny eller liten storhäst sökes

Snäll D-ponny eller liten storhäst sökes

  • Örebro
  • Foderhäst
Inget pris
Igår

Jag är en tjugotreårig tjej som efter några års uppehåll från ridningen känner att hästarna saknas i mitt liv och letar därför efter en trygg läromästare att låna på foder. Jag har ridit större delen av mitt liv och bortsett från alla år på ridskola och en mängd medryttarponnys jag har genom åren, har jag även haft foderhäst förut. Hade väldigt tät kontakt med ägaren, så om det skulle bli aktuellt får man mer än gärna tala med henne om man vill ha en referens och mer information om mig. I dagsläget studerar jag på högskola. Börjar till hösten mitt tredje och sista år och känner verkligen att jag har väldigt mycket tid och kärlek att ge. Jag är som ryttare väldigt mjuk och inlyssnande. Lite feg när det kommer till hoppning, men älskar ändå att variera ridningen. Tycker verkligen det är viktigt att hästen inte bara ska nöta på banan, utan prioriterar skogsturen och mysiga promenader, såväl som att träna för tränare och känna hur vi utvecklas som ett team. Om hoppning är någonting hästen verkligen älskar, har jag absolut inga problem med att hoppa någon gång i veckan på lite lägre höjder. Jag är 165 cm lång och väldigt nätt, vilket innebär att jag utan problem kan rida ponny såväl som mindre hästar. I och med att jag haft ett par års uppehåll (på grund av att min förra medryttarhäst gick bort kombinerat med studier och flytt) så är jag lite ringrostig, och jag söker därför efter en trygg och snäll ponny/häst. Gärna en läromästare som kan bli min bästa vän. Tanken är att ponnyn/hästen skulle stå på lösdrift i Örebro. Mejla gärna mig som första kontakt! :) Hälsningar, Wilma

2

Söker foderhäst minst 1 år framåt

  • Sverige
  • Foderhäst
Inget pris
Igår

Jag söker en foderhäst då min nuvarande häst går med föl efter en större senskada på stora böjsenan . Jag tränade regelbundet för tränare 1-2 gånger i veckan innan dess både dressyr och hoppning, har dock varit gravid emellan men börjar komma igång igen på en medryttarhäst. Jag lämnar gärna min tränares nummer om du vill ha referenser. Jag kan erbjuda stallplats på egen gård där det till hösten kommer stå ett hbl.sto -08, skettisvalack -00, hbl.hingst -19(skall kastreras efter nästa års hingstbete). De har stora fina sommarhagar samt en lagom stor vinterhage som är ca 40x60 där halva kommer vara uppgrusad och till den finns ligghall på ca 30kvm . Vi kommer dock ev dela av den så stona går för sig och de andra två för sig så ca 20x60 beroende på hur fölet beter sig . Stallet är på 3 storhästboxar ( 10 kvm, 16kvm samt 9,5kvm) sen ska en skettisbox byggas till hösten . Ny fläkt för upp till 6hästar så väldigt bra luft, dock är takhöjden inte jättehög pga bärande bjälkar, men har stått hästar upp till 176cm utan att de har varit några problem då hästarna inte står inne halva dygnet (kommer in 22 ut 05.30) eller har gått på lösdriften där ligghallen är spånad och mockad varje dag. Thermobar vintertid. Vi tar eget hösilage med analys, och förra årets skörd hade så bra värden att kraftfoder inte behövdes mer än till hon som var dräktig bara för att hon skulle få i sig tillskotten . Jag som person är 167cm och väger ca 75kg, har ett större intresse för hoppningen men börjar tycka dressyren är lika rolig :)

B- eller C-ponny sökes

B- eller C-ponny sökes

  • Stockholm
  • Foderhäst
Inget pris
19 jul

Vi är en familj som letar efter en B-ponny åt vår ambitiösa 11 åriga dotter. Vi letar i första hand efter en ponny att ha på foder under höst, vinter och vår. Detta eftersom vi vill att vår dotter verkligen ska förstå vad det innebär att ha en egen häst även när det är mörkt och kallt, innan vi köper en ponny. Skulle vi och ponnyn trivas bra ihop skulle vi väldigt gärna få möjlighet att få köpa ponnyn. Dottern är en tuff liten ryttare som rider mjukt och fint, hon har ridit på ridskola i 6 år samt varit medryttare. Hon har även tävlat klubbtävlingar i både hoppning och dressyr och ridit några pay and jump. Ponnyn vi letar efter bör vara snäll i all hantering, ha egen motor, samarbetsvillig och tycka om varierat arbete, då hennes ambition är att fortsätta utvecklas både inom hoppning och dressyr. Vi skulle tycka att det vore väldigt roligt att komma ut och tävla lätta klasser i både hoppning och dressyr så småningom. Vi är en glad, trevlig hästvana familj som bor i Älvsjö, vi har redan en häst som jag tränar och tävlar så smått. Under sommaren har vi även haft en B-ponny på foder, vilket har fungerat mycket bra. Vi har stallplats i Huddinge (uteboxar), daglig utevistelse i stora hagar med hästkompisar. Stallet består av 9 boxar och det är en lugn, fin och stressfri miljö för både hästar och ryttare. Vi har nära samarbete med både dressyr och hopptränare. Vi erbjuder ett kärleksfullt och ansvarsfullt hem med varierad ridning. Fina referenser finns! Hör gärna av er om ni tycker att det låter intressant eller om ni har frågor eller funderingar.

1

Foderhäst/ponny sökes med krav!

  • Staffanstorp
  • Foderhäst
Inget pris
14 jul

Hej! Jag heter Tea Forsberg och fyller 17 år i höst, är en liten ryttare på ca. 158 cm. Efter sommaren börjar jag i årskurs 2 på Sveriges Ridgymnasium i Svedala. Söker alltså en fodervärdshäst/ponny som ska stå på skolan och vara med i min utbildning, gärna tills jag tar studenten om allt funkar. Har två träningar för tränare i veckan (en hoppning, en dressyr). En möjlighet hade varit, OM ägaren även vill rida hästen, är att ha hästen uppstallad på min skola (då själva stallplatsen är gratis) och att jag har med den i min utbildning (alltså att jag rider den under ridlektionerna och flera dagar i veckan) men att du, ägaren, även rider hästen några dagar i veckan. Jag fixar all stallskötsel, men ägaren får betala halva delen av stallhyran. Berättar gärna mer om hur det funkar att ha häst där, osv. Jag har ridit i ca. 8 år och min första medryttarhäst var en ponny som jag tävlade hoppning med en enstaka gång. Efter det blev jag medryttare på en ponny som tävlat SM. Sedan gick jag vidare och började hjälpa till med att vidareutbilda två unghästar. Därefter började jag rida en storhäst och samtidigt tog hand om en unghäst. Alltså har jag erfarenhet av ansvaret och det tuffa arbetet, har absolut inget emot att göra stallarbete. Jag är väldigt mån om att behålla hästens hållbarhet och välmående, hästen kommer alltid först! Har vana av stora "långa" hästar såväl som kompakta hästar, även väldigt känsliga hästar (får många gånger beröm för min mjuka hand). Det jag söker efter först och främst är en storhäst, men ponny är också aktuellt. Ingen het häst, har mer erfarenhet vid sega och lugna hästar. Jag är mest intresserad av dressyr, men hästen ska kunna hoppa lägre hinder utan problem då jag blir osäker i hoppningen. Hästen ska vara en läromästare, söker ingen outbildad unghäst utan en äldre häst hade varit mer passande. Har inget intresse av en häst som bockar eller hittar på hyss, men förstår självklart att hästar kan göra några glädjeskutt ibland. Jag är dock envis och ger inte upp. Är personligen inte intresserad av att tävla, vill istället utvecklas på hemmaplan. Kön spelar ingen roll men får inte vara hingst, har vana vid ”surare” ston. Kallblod är inte av intresse! Hästen ska vara säker och trevlig i all hantering, är däremot van vid hästar som blir sura vid sadling samt de som tar upp huvudet vid tränsning. Det jag önskar av ägaren är att betala en del av stallhyran, så som hovslagare eller annat. Är man dock intresserade av mitt förslag ovan kräver jag att ägaren betalar halva stallhyran. Ekonomin är mitt enda problemet, men tiden samt medvetenheten om ansvaret finns. Har ännu en annons där jag däremot letar medryttarhäst/ponny, här är länken: https://hastnet.se/sv/annons/liten-ryttare-soker-medryttarhast-ponny-1317236 För vidare kontakt, maila mig på: tea.forsberg@hotmail.com Hoppas Ni har något som passar mig! (Har tyvärr inga nyare bilder på när jag rider)