Annons

Foderhäst sökes  

/   Antal: 141

Viktbärande ponny/mindre häst sökes

  • Alingsås
  • Foderhäst
Inget pris
Igår

Finns vår lycka här? Vi söker en ponny/häst (gärna ponnystorlek) som mor/dotterhäst. Viktbärande ca 85-90 kg, gärna kallblodstravare, större islandshäst, fjording eller liknade, även korsning. Rasen är mindre viktig så länge den är viktbärande. Min dotter (12 år snart) har ridit mellan 2-4 dagar i veckan i 6 år. Dels på ridskola och samtidigt dels på medryttarponny. Hon har god balans, rider lika gärna barbacka som med sadel. Gillar uteritter och hoppning, börjar gilla dressyr allteftersom hon börjar kunna mer. Vi önskar ponnystorlek då hon gärna vill ha möjlighet att börja tävla lite smått, inget avancerat. Jag har haft egna hästar och är alltid med dottern i stallet och när hon rider. Jag gillar dressyr och uteritter. Vi båda är intresserade av trickträning. Tanken är att hästen främst ska ridas av min dotter men jag vill ha möjligheten att sitta upp nån gång i veckan eller om dottern är sjuk. I övrigt önskar vi att hästen kan gå på gräsbete, är trafiksäker, har en tydlig broms och gärna gillar att bli pysslad med. Ålder spelar inte så stor roll men inriden. Det vi kan erbjuda är god omvårdnad, varierad träning, positiv förstärkning och massa kärlek. Främst söker vi en foderhäst en längre period (från april/maj/juni tills över sommaren eller helst ännu längre) men om det är rätt häst kan vi tänka oss köp senare. Vi har eget bete hemma och kan även ta två hästar i sommar om ni har två kompisar ni vill låna ut.

2

Söker D, eller storhäst

  • Olofström
  • Foderhäst
Inget pris
21 mar

⭐️Fodervärd,⭐️ Är i ett mellanläge ( för att vi blev blåsta i ett köp av häst, betalat men de kom ingen häst) så letar antingen D- maxad viktb C ponny till dottern eller storhäst ,( 150-165 cm) till mig (mamma) . Vi delar idag på en D ponny (146 cm) men vill ha varsin häst. C-D ponny till : 11 årig dotter som ridit i flera år till och från, startat ngn lokal start i hoppning. Försiktig av sig i bemärkelse att gör inget ogenomtänkt. Men tuff nog att säga till om hästen gör fel eller hittar på hyss/testar. Vill inte ha en överhet ponny, men gärna en med egen motor. Önskar komma ut på träning/ tävling på låg nivå ( LE-LC) samt rida WE. Snäll trevlig i alla hantering, gilla omväxlande träning både skog och bana. Eller Liten storhäst till: Mamma tävlat upp till 140 innan första barnet kom för 20 år sedan. Önskar nu träna WE ( & tillhörande dressyr). Samt lite hoppning på mycket låg nivå 80- 90 cm men inget måste. Mycket skogsridning, noga med ridning på varierat undelag. De bästa som finns är barbackaturer i skogen. Trygg, trevlig I hantering , lättlastad och snäll att rida ut på själv och I grupp. Ej explosiv o flykt benägen. Erbjuder bla över 40 års erfarenhet av egna hästar och tävlingar. Eget stall, mycket utevistelse, bra kontakt med hovslagare, massör o veterinär. Varierad ridning och mycket kärlek. Berättar gärna mera vad vi kan erbjuda vid visat intresse. Fodertid efter överenskommelse.

1 2

Juniorkille söker foderhäst

  • Strömsholm
  • Foderhäst
Inget pris
19 mar

Läromästare sökes till Oscar! Har du den perfekta hästen till Oscar som fyller 13 i år, är runt 160 cm och börjar växa ur ponnysarna. Men du känner att du inte vill sälja din älskling? Vi kan ta hand om henne eller honom på foder😊 Vi söker en trevlig och frisk häst, som är lätt och snäll att rida både på banan och ute i naturen. Önskvärt att den går/ har gått minst 120 med bra resultat, så den sakta men säkert kan lotsa Oscar in i storhästvärlden på ett fint sätt. Kanske mellan 160-170 i mankhöjd? Tanken är att den kan vara Oscars tränings- och tävlingskompis (hoppning), kombinerat med att jag kan rida den några gånger i veckan. Oscar har ridit ponny hela sitt liv och tränar sedan flera år tillbaka regelbundet för instruktör. Tävlat sparsamt. Han rider lätt och följsamt. Se video Jag tränade och tävlade medelsvår hoppning back in the days innan barnen. Numer rider och tränar jag mest. Vi garanterar ett gott och kärleksfullt hem i ett lugnt litet stall på gården utanför Strömsholm. Just nu finns 3 hästar på gården. Hästarnas väl går i första hand. De går ute dagarnas ljusa timmar med kompisar. Fina gräshagar när gräs finns och bete sommartid. Hästarna går tillsammans i en harmonisk grupp. Inga problem att dela av hagarna om nya konstellationer blir bättre med den nya hästen! SMSa gärna i första hand (har dålig täckning ofta) om du har, eller kan tipsa om någon som har, vad vi söker!

Premium 1

En trygg och stabil foderhäst sökes

  • Halmstad
  • Foderhäst
Inget pris

En trygg och stabil allround häst sökes Vi söker nu en trygg och stabil foderhäst åt min dotter på snart 17 år där även jag som hästvan mamma alltid är med. Vi söker en foderhäst för långvarit samarbete där det även eventuellt är möjligt för senare köp. Min dotter har ridit i 10 år och vi har tidigare haft sköthästar, medryttarhästar och foderhäst. Det vi nu söker är en Storhäst (allround häst) gärna över 160 i mankhöjd som både tycker om dressyr och hoppning på bana samt långa uteritter i skogen. Hästen måste vara trygg och stabil samt trafiksäker, gärna en läromästare eller åtminstånde vara orädd och kunna grunderna utan problem. Min dotter är en tjej som älskar hästar på djupet och ser inte bara ridningen utan ser individen och ser till hästens bästa i alla lägen och är väldigt mån om att hästen ska må bra och inte pressas över dens kapacitet. Hon tycker inte att en häst ska gå på bana för mycket utan tycker att en häst ska gå varierat med mycket uteritter. Hon har tränat både dressyr och hoppning regelbundet vilket hon kommer fortsätta med och målet framöver kommer vara att fortsätta utvecklas i både dressyr och hoppning och så småningom få komma ut på någon riktig tävling! Hon har varit ute på några Pay and jumps där hon hoppat 60-70 cm men hoppat 90 cm under träning. Vi är just nu medryttare hos min vän som jobbat som beridare och kommer även ha henne omkring oss utöver våran egen kunskap. Hästen som kommer till oss kan räkna med ett hem med extremt mycket kärlek och omtanke. Om du har hästen som du tror passar oss eller undrar något mer så är du mer än välkommen att höra av dig på 0734098931! Gärna första kontakt på sms! Mvh/Rebecca

3

Har du pusselbiten till min trio ?

  • Arvika
  • Foderhäst
1 kr
17 mar

Hejsan! Michaela heter jag! Jag och min familj bor på en gård utanför Arvika, Värmland. Tillsammans med våra 3 hästar, en ponny på 10, ett varmblodstravarsto på 23 och en Welsh cob dam på 27 år. Men våran trio är inte komplett längre efter att vi fick ta bort vårat kallblodssto i början på året💜 flocken har blivit grupperad och ponnyn blir utanför tyvärr..😔 Så vi söker efter en ny kompis som kan komma till oss på foder för senare köp, till främst mig men ska även kunna passa resten av familjen! Då min sambo och bonusdotter (varmblodet ör hennes) hanterar hästarna samt gärna rider. Spelar ingen roll om hästen är utbildad eller någorlunda grön i ridningen då jag gärna fortsätter utvecklingen! Helst ingen som är över 14 år samt inte yngre än 6 år. Ingen hingst! Men jag har hållit på med hästar sedan jag va 5 år ca, är nu 28. Har ridit dom flesta hästar och mitt kallblodssto va en häst med mycket egen vilja samt motor😅 vi är en häst erfaren familj! Hos oss kommer hästen få gå på lösdrift i en stor vinterhage med fri tillgång på hösilage! På sommaren kommer den få gå i en gigantisk sommarhage ! Vi har många fina ridvägar runt oss och även en ridbana en bit bort. Jag har inga ambitioner på att tävla men åker gärna iväg på träningar och hittar på massa roligt tillsammans med hästen! Vi ser främst att hästen ej har någon skadehistorik som påverkar ridningen, samt ej någon fång eller eksemhäst (ponnyn har knottallergi så det räcker med en😅) Om detta låter som något för er så hör gärna av er ! Hoppas vi hörs!😁