Annons

Medryttarhäst sökes  

/   Antal: 259
Premium

Medryttare sökes till 9-årigt fullblodsvallack i Djursholm

  • Stockholms län, Sverige
  • Medryttarhäst
2 000 kr

Medryttare sökes till 9-årigt fullblodsvallack uppstallad på Djursholms Ekeby inne i Stockholm. Folke som han heter är 170 cm hög. Han är väluppfostrad och extremt snäll och tillgiven i sin personlighet. Han har tidigare i sin karriär gått som galoppör på Jägersro i Skåne med mycket goda resultat, men är nu pensionerad från galoppen och omskolad till hopphäst sedan tre år. Han är mycket trygg och lugn och inte en häst som varken bockar eller far omkring, men han har är pigg och fortfarande ett fullblod. Han är helt orädd när man rider ut och fullständigt trafiksäker med både bussar traktorer och motorcyklar. Finns nästan inget som skrämmer honom. Jag söker en vuxen (runt 18 år och över) medryttare som vill hjälpa mig med ridningen. Du bör inte väga mer än 75 kg då det är en ganska ädel häst. Det rör sig om minst två fasta dagar i veckan, men kan bli mycket mer för den som är intresserad. Vore underbart med någon som har möjlighet att rida både på förmiddagar och eftermiddagar då han bara mår bra av att komma ut och röra sig flera gånger om dagen förutom hagvistelsen. Skulle även vara roligt med någon som tycker det är kul att följa med på träning och tävling då och då. Jag söker någon som är ansvarsfull och engagerad och med relativt stora kunskaper om häst. Dina ridkunskaper är mindre viktiga bara du är mjuk och balanserad. Det viktigaste är att det är någon som älskar ridning och hästar och verkligen tycker att det är avkopplande och utvecklande att hålla på. Stallet är nybyggt och modernt med alla faciliteter vilket gör att det är lättskött och enkelt att hålla på. Det står 27 privathästar i stallet så det är gott om trevligt folk att umgås med. Det finns 20-60 ridhus med fibersand och utebana med samma mått. Det rör sig i första hand om motionsridning, men ridning i ridhus och på banan kan också bli aktuellt beroende på intresse och kunskapsnivå. Du kan även få lektioner på banan då och då. Det finns fantastiskt preparerade ridvägar i hela Djursholm/Danderyd eftersom det är mycket hästar i kommunen. Hör av dig om det låter intressant så berättar jag mer.

1 4

Medryttarponny sökes!

  • Uppsala län, Sverige
  • Medryttarhäst
Inget pris
13 h

Hejsan! Jag är en glad 14 årig hästtokig tjej som är på jakt efter en medryttarponny. (Alla videor är från vårterminen 2022. Den första är för ca 5 månader sen, dom två i mitten är sista ridlektionen och den sista är från 6 månader) Stallplats: Jag vill helst att det ska finnas bussförbindelser till stallet annars så kan jag se om det finns tillgång till skjuts från föräldrarna. Jag bor i Knivsta och vill att det helst ska finnas max runt 20 minuter därifrån, kan hända att 30 minuter skulle gå också. Hur stallet ser ut, ridhus eller inte ridhus så är inte det det viktigaste alls. Vad jag söker: En C-ponny eller D-ponny, spelar ingen roll. Jag vill gärna få hoppa lite då jag tycker det är roligast, men dressyr, markarbete och uteritter går superbra också☺️ Jag är mer van, och föredrar, att rida lite känsligare hästar men blir glad om jag bara får rida oavsett temperament på hästen. Om mig: Jag har ridit i drygt 5 år på ridskola, rider just nu på Sigtunabygdens Ryttarförening. Som ryttare är jag mjuk i handen, har god balans, blir bestämd om det behövs och tycker allt är roligt och vill alltid göra så bra jag kan ifrån mig. Jag har tagit Grönt Kort och ifall möjligheten finns så skulle jag gärna få tävla lite😊 Jag skulle kunna komma ut och rida 1-2 dagar eller mer beroende på min vecka. Kan även hjälpa till någon extra dag om det skulle behövas. Dom dagarna jag är i stallet är det självklart för mig att jag ser till att hästen mår bra. Detta skulle jag göra under min/mina dagar med din häst: visitera innan och efter ridning, rida, mocka, fodra eve hjälpa till med utsläpp och insläpp om jag är där när det ska göras. Om du önskar att jag gör något mer så säg till, så ska jag se om jag kan göra det. I dressyren kan jag skänkelvikning, fram och bakdelsvändningarna är lite svårare för mig men jag vet egentligen hur jag ska göra. Halva brukar bli det ena och sen halva resten, detta är något jag jobbar på. Hoppningen är min absoluta favoritsak att få göra till häst. Jag har hoppat upp till ca 60 cm, bana, och vill gärna få utvecklas inom hoppning. Jag har aldrig kört fälttävlan men vill det gärna så om möjligheten finns skulle jag bli jätteglad. Om det finns möjlighet för att rida för tränare eller tillsammans med någon/några så skulle det vara en stor bonus. Då mina föräldrar inte är hästvana och det vore bra om det är någon hästkunnig vuxen med när jag ska rida. Jag är ca 154 cm lång och tror jag väger runt 50 kg, osäker då jag inte mätt mig på längd och vikt på ett tag. Så ifall din häst är viktbärande kan jag se till att kolla upp mer exakt ;) Pris: Jag kan tänka mig betala en mindre summa, eller betala om jag eventuellt går på träningar/tävlingar. Men helst vill jag inte betala:) Hoppas detta var bra med information, tveka inte att höra av dig, svarar gärna på frågor om man har några☺️ Om du vill höra av dig till mig kan du antingen: Skicka DM här på Hästnet Skriva DM till min Instagram: @equi._.linden Eller skicka ett SMS till 076-313 08 36

1 2

Träningskompis sökes!

  • Stockholm
  • Medryttarhäst
Inget pris
9 aug

VAD JAG LETAR EFTER: - En häst framförallt att träna dressyr för tränare med - eller för dig som ägare - NIVÅ: Gärna välutbildad inom dressyr, men bör åtminstone kunna skolor och byten - Inte FÖR het, svår, bråkig, etc. MEN vill utvecklas mig så lite knepig får den gärna vara - Finns möjlighet hoppar jag gärna ibland också (själv eller för tränare), men det är inget måste - Finns möjlighet att tävla vore det kul, men det är inget krav - HELST max 30 minuter från Stockholm City, men kan åka längre för rätt möjlighet OM MIG: - Red mycket som yngre, tog upp ridningen igen för ett tag sedan och känner mig nu tillbaka där jag slutade - Tidigare tävlat LC-LB hopp/dressyr - Rider öppna, sluta, diagonalsluta i alla gångarter, skänkelvikningar, enkla byten och har provat på seriebyten - Har haft medryttarhästar, en del helt som mina egna, och vet vad det innebär att ta hand om en privathäst och rida på egen hand - anpassar mig självklart efter hur du anser att din häst bör skötas och ridas MINA MÅL: - Långsiktigt: bli svinbra på att rida ;) - Kortsiktigt: Bli stadigare i handen och bättre på att rida med mindre hjälper, bättre på att rida hästen mellan hand och skänkel, bättre känsla för när tempot är rätt, när rörelser utförs rätt m.m. ÖVRIGT: - Optimalt upplägg vore 2 dagar per vecka, 1 för tränare och en ridning på bana på egen hand - Kan tänka mig rida ut, men då utöver de 2 dagarna eller bara ibland - Bil finns BETALNING: - Kan självklart betala för mig, summa beroende på utbildningsnivå m.m. - Låt oss diskutera upplägg Låter det intressant? Skicka ett meddelande!