Goaste killen söker nytt hem

 • Annonsid: 1734480
 • 20 dagar sedan
 • 2046 Visningar
 • 50 Favoritmarkeringar
Inget pris

 • Inriktning:
  Allround
 • Ras:
  Svensk Ridponny
 • Mankhöjd:
  156 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2014
 • Färg:
  Skimmel
 • Namn:
  Lito
 • Ursprungsland:
  Sverige

Intressekoll!

På grund av förändrade familjeförhållanden har jag så smått börjat se mig om efter ett nytt hem till den här pärlan. Lito är registrerad svensk ridponny (men en maffig sådan!) med mamma connemara och pappa angloaraben Zalmiac.

Lito är en otroligt snäll och kommunikativ häst. Det bästa han vet är att stå tillsammans i hagen och bli kliad i timmar. I ridningen har han mycket motor, power och vilja med en vägvinnande skritt, mjuk trav och en stor, härlig galopp! Det går inte att köra över Lito och det vill jag inte heller att han ska utsättas för. Den som tar sig tid att lära känna honom och låter honom vara med och bestämma har en bästa vän för livet. Hos tidigare ägare, som hade Lito sen han var föl, tränades han med en mix av tryck-eftergift, med inriktning mot logisk ridning, och positiv förstärkning med matbelöningar. Sen han kom till mig för sex månader sedan är han tränad och riden belöningsbaserat, men någon färdig klickerhäst har han inte hunnit bli.

Det är inte roligt att sälja Lito, men jag behöver minska ned antalet hästar. Att det blir just han beror till stor del på att han blir stressad av förändringar i flocken och tar ut det genom att valla de andra. Han behöver en annan eller mer stabil flocktillvaro än jag kan erbjuda. Lito var hingst till han var fyra och har en hel del "hingstbeteenden" kvar. Är stona inbjudande händer det att han klättrar. Framförallt tycks han känna stort ansvar över "sina" ston och blir stressad när han inte har koll. Jag tror därför att han skulle bli mer harmonisk i en valackflock.

Lito blev inkörd som tvååring, men är sen dess inte körd mycket. Tidigare ägare har haft honom som en lyxig hobbyridhäst som fått följa med på kurser, träningar och långritter. Hos mig har han mest fått fokusera på att lära känna människor och hästar. Sedan ett av mina ston fick föl har han haft svårt att slappna av och låser sig lätt i träning och ridning. Om du vill komma och titta på Lito bör du därför vara beredd på att det inte bara är att sitta upp och rida. Provridning kan bli aktuellt först längre fram i en process där du lärt känna honom och han är trygg med dig.

Just nu är Lito barfota och rids bettlöst, har även ridits en del i halsring. Han har dock haft både skor och bett tidigare, och har funkat bra på det. Han är fullt frisk, skadefri, vaccinerad och avmaskad enligt rekommendationerna, har starka, oömma hovar och tandkollades och besiktades utan anmärkning i höstas. Jag söker ett hem där naturlig hästhållning och mjuka träningsmetoder är en självklarhet, där han får gå på lösdrift och där det finns förståelse för att han behöver tid att landa då det har varit många förändringar för honom det senaste halvåret.

Skriv och berätta vad du kan erbjuda Lito! Meddelanden där avsändaren uppenbart inte läst hela annonsen kommer inte att besvaras. Foder eller lån ej aktuellt. Pris ej spikat än, men mer än 50, mindre än 100.

Fler bilder och lite filmklipp finns på www.instagram.com/clickersandra

First ad
Kontakta annonsör

 Linköping, Östergötlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad