Häst med stor personlighet söker sin människa

 • Annonsid: 1420749
 • 2 månader sedan
 • 2661 Visningar
 • 48 Favoritmarkeringar
58 000 kr

 • Inriktning:
  Working Equitation, Sällskap, Distans, Dressyr, Akademiskt
 • Ras:
  PRE
 • Mankhöjd:
  162 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2013
 • Färg:
  Skimmel
 • Namn:
  Dona ( uttalas Donna)
 • Ursprungsland:
  Sverige

Dona är en häst som tycker mycket om människor. Hon kommer i full fart i hagen när man ropar på henne och är positiv till det mesta. Hon trivs bra utan sällskap av andra hästar, både i stallet och på uteritt. Dona påbörjade sin inridning som tre-åring och har sedan dess främst blivit riden ut i skog och mark. Även miljötränats och tränats i frihetsdressyr från marken. Men har också de senaste månaderna tränats på banan uppsuttet. Hon är outbildad och grön inom dressyr, valpig i kroppen med sina långa rörliga ben. Hon är en underbar ridhäst ute, modig och tar sig fram överallt. Så trafiksäker som en häst kan bli. Hon rids bettlöst i alla gångarter och lyssnar på röstkommandon för skritt, trav, galopp, sakta av samt göra halt både uppsuttet och i longering.
Hon har mycket energi, är pigg och framåt i ridning både på uteritt och på banan. Låg i rang och snäll mot andra hästar.

Säljes endast på grund av att ägare inte känner att hon har tid för den stimulans och motion som Dona behöver.

2018 gick Dona olyckligt omkull i hagen, resultatet blev en fraktur och ligamentruptur i höger knä. Hon sattes försiktigt igång igen 2018 enligt veterinärens rekommendationer och har sedan ett år tillbaka varit i full gång utan att visa minsta besvär av skadan. Enligt veterinären läkte skadan förvånansvärt bra. Den 28 februari 2020 var vi på en hälsokontroll hos veterinären. Veterinärens bedömning är att Dona är smidig, rör sig jämn och fint, med lätthet och störs inte av sin tidigare skada.

Dona är en häst med stor och underbar personlighet. Hon är med på det mesta om man presenterar det på rätt sätt. Men är inte “felfri” Hon ogillar att bli borstad under magen och kan då lägga öronen bakåt. Hon tycker att det är lite jobbigt när hovslagaren spikar i bakskorna. Men det funkar fint om man tar det försiktigt och erbjuder slicksten eller annan distraktion. Hon går på transporten utan konstigheter, men vill inte gärna bli instängd och behöver mer träning på detta.

Dona är känslig och söker dig som är mjuk och inkännande, både från marken och uppsuttet. Du bör ha ett intresse för att rida ut i skogen då det är vad Dona verkligen älskar. Dona vill motioneras flera gånger i veckan och gärna gå i stora hagar där hon får röra sig ordentligt. Lösdrift är ett stort plus. Hon passar inte som nybörjarhäst eller barnhäst, hon behöver en erfaren ryttare på grund av sin höga energinivå. Det är också ett plus om du har viss grundläggande kunskap om gymnastiserande träning för att få en liksidig och välmående ridhäst.
Dona säljes inte till någon typ av verksamhet.

First ad
Kontakta annonsör

 Göteborg, Västra Götalands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad