INTRESSEKOLL! världens snällaste ponny.

 • Annonsid: 1375151
 • 2 månader sedan
 • 1601 Visningar
 • 84 Favoritmarkeringar
60 000 kr

 • Inriktning:
  Hoppning, Allround
 • Ras:
  Haflinger
 • Mankhöjd:
  146 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2008
 • Färg:
  Fux
 • Namn:
  Non Stop F
 • Hoppning:
  100 cm

ENBART EN INTRESSEKOLL!
Det är nu med gråten i halsen jag skriver detta, men jag har nu insett att det kanske snart är dags att sälja min fina ponny.
Non Stop F, eller Nonne som han kallas har varit i min ägo i fem år. Han är en renrasig Haflinger e: Liz Nachtmann. Jag köpte Nonne som sexåring, då näst intill bara inriden och mest riden dressyr. Han reds in som 4-åring så är sent tagen. Jag har utbildat honom i dessa fem år och skolat om till hoppning vilket han tycker är väldigt kul! Han är världens snällaste i all hantering såsom lasta, spola, sko, klippa osv. Kan stå själv både inne på box, på stallgång, ute och i transporten utan problem. Helt underbar att ha med sig på tävling, lugn på nya platser!
Startad upp till LC+ pga mitt mående, har kapacitet för högre höjder. Tränar banor på 110cm utan problem. Har startat ca 50 starter ink. Pay & jumps och har varit felfri i näst intill alla. Fin teknik i sprången, vill inte riva. Har aldrig stannat på hinder under dem åren jag haft honom, hoppar alltid allt hur dåligt man än kommer. Han räddar en alltid om man skulle tappa distansen eller liknande. Nonne är speciell, vill man ha en ponny som man kan trimma på banan dagen innan tävling så är Nonne kanske inte rätt ponny. Nonne är en ponny som inte riktigt funkar att rida på banan 7 gånger i veckan utan behöver komma ut och springa av sig i skogen då och då. Inte jätteutbildad i dressyren men kan det lätta såsom skänkelvikning, öppna etc. påbörjade byten (han kickar i bytena men byter allt som oftast alltid rent). Går i form helt av sig självt i alla gångarter. Även om han är världens snällaste så är han INTE en nybörjarponny! Är väldigt stark och kan bli het på hinder så kräver därför modig ryttare som inte är rädd för fart. Är väldigt envis och kan kicka när det blir lite för tråkigt eller lite för roligt i hans åsikt. Väldigt pigg och glad ponny som ibland busar till det, man måste alltid vara beredd då han alltid kan ha en räv bakom örat. Känslig ponny så stillsam och balanserad ryttare är ett krav. En helt underbar ponny som charmar en direkt. Medverkade på invigningen av EM i Göteborg 2017 och skötte sig exemplariskt på både som flagghäst och på ABBA-showen, fick mycket beröm! När man lärt känna honom så kommer han för alltid ha en speciell plats i hjärtat.
Och nu till det tråkiga- han fick tyvärr tarmvred i slutet av december 2018 och fick då akut buköppnas. Allting gick jättebra och han var helt återställd på bara några få månader. INGET alls som påverkar honom idag, men han får en halv dl loppfrön om dagen för att allt ska glida på bättre i magen. Han har även patella, men det är heller inget som påverkar honom alls. Så länge han rör på sig så mycket som möjligt så är det inget som ens märks.
Hem är otroligt viktigt då han ligger mig väldigt nära. jag ser helst att han kommer till någon tjej eller kille som vill fortsätta och tävla honom och ha kul.
Fler bilder och videor finns vid seriöst intresse!

First ad
Kontakta annonsör

 Axvall, Västra Götalands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad