Söt litet sto letar efter ett nytt hem (ingen ren barn ponny)

 • Annonsid: 1729106
 • en månad sedan
 • 2221 Visningar
 • 38 Favoritmarkeringar
20 000 kr

 • Inriktning:
  Western, Allround
 • Ras:
  Övriga
 • Mankhöjd:
  129 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2007
 • Färg:
  Skäck
 • Namn:
  Texas Rose
 • Ursprungsland:
  Danmark

Texas Rose har varit min ponny sedan hon var 9 år. Hon hade då bott i flock i en Dansk Naturreservat som vild ponny. Men tyvärr pga ändrade privat situationen har jag inte tiden eller finansiella kassan att ha mina hästar kvar. Ett bra hem går för allt annat!

Hon är från början tränad inom NH, hon är från början också mycket tränat från marken och med mycket miljöträningar. Hon rids bäst bettlöst och jag önskar att hon också kommer att fortsätta så hos dig. Det är därför viktigt att du som person ser vikten av hästens naturliga behov och strävar efter detta.

Hon är ingen ridskolan ponny, nybörjar ponny eller barn ponny. Hon älskar barn och barn kan oftast göra mest med henne. Men då hon har levt i 9 år som vild häst finns det lite av det kvar i henne (jag valde det själva). Det är därför ytterst viktigt att jobba med henne genom att läsa av henne och kommunicera med henne på hennes språk. Om du gör det, då gör hon allt för dig.

Jag själv är 1.69 lång och väger 65kg och hon går bra att rida lättare pass med. Hon är fantastisk att rida ut med, betlöst och lång tygel!

OBS. hon är inte alls van med den "vanliga" engelska sätt att jobba med hästar och kommer att motsätta sig mot det. Kolla på filmen för att förstå vad jag menar hur man skall bemöta henne: https://youtu.be/afkr-1STg74

Hon är van att stå med sto och valacker och trivs att vara ute, men vill ännu mera komma in i sin box på kvällen. Jag har också en häst som letar efter ett nytt hem som hon är van med att stå med. Tar man med sig båda två, då blir ju priset lite mindre med. https://hastnet.se/sv/annons/social-valack-med-bus-i-ogonen-1729103

Med henne följer alla hans grejer, bland annat: Western sadel, träns(er), täckar, benskydd och mycket mycket mera.

PM för mer infor och bilder
https://youtu.be/csjN_hxE9vg
https://youtu.be/afkr-1STg74

Frågor som jag får ofta:
- Kan du tänka dig att låna ut henne istället?
Nej, annars skulle jag inte behöva att sälja henne.
- Kan man rida ut ensam med henne?
Beror på hur du mår och reagerar. Han är ju en häst som är ett flockdjur. Om du börjar bli osäker och ger blandade signaler, då blir hon ju självklart också osäker. Bryr man sig inte om något, då är hon världens tryggaste och bästa ponny att rida ut med. Jag kan rida ut med henne efter hon inte har ridit i flera veckor/månad helt ensam, bettlöst och på lång tygel!
- Kommer han att passa till mitt barn/ungdom som första ponny hon ser ut så sött?
Visst ser hon ut jättesött. Men han har varit en "vildhäst" i en flock (i Danmark i en naturreservat) i 9 år och jag har aldrig krävt mycket av henne och bara bemöt henne på ett naturligt sätt. Hon är jättekänslig, man behöver bara spänna skänkel och då reagerar hon. Samt måste man kunna läsa av hästar och känna av innan de gör något. T.ex. jag känner av att hon vill bocka innan hon gör det och då tar jag upp tyglar och hon lugnar ner sig och inget händer.

First ad
Kontakta annonsör

 Linköping, Östergötlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (2)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad