Speciell häst söker gott hem

 • Annonsid: 1572386
 • en månad sedan
 • 1815 Visningar
 • 10 Favoritmarkeringar
Inget pris

 • Inriktning:
  Sällskap
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2006

Tiffany är en väldigt speciell, lyhörd, känslig, vänlig , kärleksfull och väluppfostrad häst som har hunnit bli 15 år, sto, fux, korsning PRE/hbl och ca 150 cm i mankhöjd. Hon har tidigare varit en sådan som ofta kallats ”problem-häst” och har därför en tung ryggsäck med sig, vilket ofta är bra att ha i åtanke. Jag har ägt Tiffany sen 2014 och vi har genomgått en lång resa tillsammans. Idag är Tiffany inte alls särskilt komplicerad. Hon är lyhörd, lyssnar på små signaler, älskar uppmärksamhet och mår mentalt bra av att tränas relationsbaserat. Tiffany tar sig in i och gör sig hemmastadd i ens hjärta. Hon kan ridas på om man är av mindre modell, hon älskar att få hänga med och vara delaktig men hon är inte längre någon ”ridhäst” då hon inte är helt ren på böjprov till följd av hennes trassliga bakgrund. Min veterinär bedömer böjprovet som ett kroniskt besvär men som inte stoppar henne från att göra det som hon själv tillåter.
Saker som kan vara lite besvärliga är att hon är en sann flockledare och som därmed tycker det är lite jobbigt att bli lämnad helt ensam av sin flock. I flocken ingår även hennes människo-flock och därför går det bra att kompensera en hästkompis mot en människo-kompis vid dessa tillfällen men som för smidighetens skull inte ska vara för många. Hon är dessutom en vaken och ibland spänd häst som hon kompenserar med att vara väldigt väluppfostrad. Hon är exempelvis inte rädd för något särskilt men känner direkt av om man beter sig annorlunda.
Tiffany söker ett hem som är tryggt och lugnt, där hon får gå i flock och vara ute länge i stora, fina hagar. Hon önskar en hästmänniska som har goda hästkunskaper, som är tydlig och lugn i sin ledning och som inte kompromissar med skötseln utav hästen. Hon kräver regelbunden skoning/hovvård och tandvård, kvalitativt foder och fri tillgång till rent vatten året runt. Hon behöver också en person som sätter hästens bästa framför sina egna önskningar och som tar till vara på de fina egenskaper hon besitter.
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om denna vackra häst men lämnar resten för vidare tillfällen. Tiffany är inte till salu utan hemmet jag letar är ett foderhem under väldigt lång tid om inte för resten av hennes liv.
Hör gärna av dig om du tycker att hon låter intressant. Det går bra att ringa/smsa eller skriva vidare via Hästnet. Mitt nr är 070-3110290. Tiffany finns i Vetlanda.
Mvh Lisa Ljungberg

First ad
Kontakta annonsör

 Vetlanda, Jönköpings län, Sverige


Fler annonser från säljaren (2)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad