Trevligt sto till hobbyridning

 • Annonsid: 1265839
 • 4 dagar sedan
 • 741 visningar
 • 7 följare
20 000 kr
Sammanfattning
 • Ras:
  Fullblod
 • Mankhöjd (cm):
  157
 • Inriktning: Övrigt,Sällskap,Allround
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2006
 • Hästens namn:
  PS

Efter att jag ramlade av en annan häst och bröt benet i höstas måste jag nu inse att jag har blivit rädd för att rida och behöver därför hitta en lösning åt min fina lilla häst. Hon är ett fullblodssto född 2006, ca 157 cm i mankhöjd och nätt i typen vilket inte gör henne väldigt viktbärande (maxvikt på ryttare ca 70-75 kg). Grundutbildad i dressyr. Älskar att hoppa och tar sig över allt du styr på, dock inte hoppad mycket i min ägo (3 år) då jag föredrar dressyr. Orädd och trygg ute i skogen både ensam och med sällskap. Är snäll mot andra hästar och har gått med både sto och valack. Passar allra bäst på lösdrift eller i stall med mycket utevistelse. Enkel i hanteringen.

Säljes inte som nybörjarhäst då hon både är ett fullblod och ett sto, vilket innebär en del känslighet och humör. Hon testar genom att försöka skrämmas, framförallt i dressyren då hon tycker att det är onödigt jobbigt och tråkigt. Har aldrig stegrat eller stuckit med mig men sparkar bakut när det inte passar. Det är inget en van ryttare inte klarar av och försvinner om hon hålls igång av en och samma ryttare. Den perfekta ryttaren till henne behöver inte nödvändigtvis vara "välutbildad," men måste uppskatta en häst man snarare diskuterar med än läxar upp. Innan jag blev skadad var tanken att hon skulle få stanna hos mig livet ut, men hon drar tyvärr nytta av att jag för tillfället är svag och obalanserad i mitt ben. Rids just nu av mina medryttare och är i full ridhästkondition.

Har en del skadehistorik som jag gärna berättar mer om. Det är inget som påverkar henne som hobbyhäst, men passar inte någon med högre tävlingsambitioner. Hade även magsår när jag köpte henne vilket är i stort sett "botat" nu, men hon kommer alltid ha en känslighet och jag önskar en person som inte struntar i mina foderråd.

Hästen ligger mig otroligt varmt om hjärtat och jag har inte bråttom med att hitta rätt hem. Jag tror hon hade passat utmärkt till skogsmulle eller hobbyhäst till någon som vill ha en bästa vän att göra allt möjligt med. Hon är lite av en enmanshäst men när hon väl släpper in dig är hon otroligt vänlig och tillgiven. Pris diskuterbart. Säljes i första hand men jag kan tänka mig att låna ut på långtidsfoder om jag hittar rätt person.

Tveka inte att höra av dig vid frågor! Finns bilder och filmer för den seriöst intresserade.

First ad
Kontakta annonsör

 Karlstad, Värmlands län, Sverige


Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad

loading...