Underbar häst med mycket motor

 • Annonsid: 1718616
 • en månad sedan
 • 4631 Visningar
 • 105 Favoritmarkeringar
45 000 kr

 • Inriktning:
  Övrigt, Dressyr, Western, Allround, Hoppning
 • Ras:
  Övriga
 • Mankhöjd:
  160 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2002
 • Färg:
  Skimmel
 • Namn:
  Orlando
 • Ursprungsland:
  Belgien

Orlando eller Olle som han kallas är en väldigt snäll och rolig häst som är lättlärd och vill göra rätt. Han kan gå upp lite i stress när han inte förstår vad du vill uppe på ryggen och kräver en mjuk hand och tydliga hjälper. Förstår han vad du vill så är han väldigt känslig för hjälperna. Han är väldigt pigg och framåt i ridningen. Gör aldrig något dumt, har aldrig sparkat eller stegrat eller bockat mm. Jag känner att med rätt person kan han gå långt och har mycket potential.
Han förtjänar någon som har kunskap och tid för honom.
Olle vill ha en lugn person som är rutinerad och vet vad dom håller på med då han är lite grön i utbildningen. Han skulle passa till dom flesta sporter man vill hålla på med.
Har ridit han både i westernsadel och dressyrsadel, barbacka, utan bett, utan träns och i repgrimma/ vanlig grimma osv.

Han är mest riden på uteritter senaste tiden då det är det vi har tillgång till här. Han är väldigt trafiksäker och brukar inte reagera på något fordon alls, möjligtvis om det är en stor traktor som låter högt när den kör förbi men han gör inget värre än att kanske öka takten lite eller gå åt sidan med rumpan (bort från det läskiga).
Fasaner kan han dock hoppa till lite för, dom kan vara väldigt läskiga när dom springer fram från ingenstans.
Annars är han van vid traktorer på gården och sambon brukar även följa med ibland på cykel eller på fyrhjulingen utan problem. Han är även van vid att jag har med handhäst ibland när jag rider honom.
Han kan tycka det är lite stressande på nya platser i början men ju oftare man rider där ju lugnare blir han med tiden och även ju mer tillit han har till dig.

Här går han på lösdrift och det vill jag helst att han ska få fortsätta med. Han kan stå på box med en kompis jämte men han tycker inte det är jättekul. Men det kan funka om man ger det lite tid och han får in nya rutiner.
Han behöver träna på lastningen men ger man det tid och tålamod så fungerar det bra där också (har video på senaste lasttränignen om man vill se). Han är väldigt matmotiverad så det fungerar lugnare än att använda tryck!

Det enda som jag egentligen räknar som nackdelar är att han har svårt att vara ensam, blir han lämnad helt ensam utan kompisar så blir han otroligt stressad och springer runt i hagen eller boxen. Men att rida ut eller åka iväg med honom själv är inga problem alls.

Han är igång för tillfället men behöver mer muskler mm då han bara rids ca 2-3 gånger i veckan.
Han älskar att hoppa och har fin bjudning till hindrena. Har dock inte hoppat särskilt mycket eller högt med honom då vi inte riktigt har någonstans att träna det.
All utrustning som du vill ha följer med, såsom träns, dressyrsadel, schabrak, regntäcken, barfotaboots osv…

Smsa eller maila gärna då jag jobbar och sover oregelbundet.
Beskriv vad du har att erbjuda/ hur han kommer ha det framöver hos er.

soffan.westerlund@hotmail.com
Eller
0705770472

Mvh Sofia

First ad
Kontakta annonsör

 Falkenberg, Hallands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad