Stall Lussenburg

Vi på stall Lussenburg importerar begagnade hästvagnar, selar, körartiklar samt nya vagnsdelar från Holland och Belgien. Vi tar emot sökuppdrag att leta efter just den vagnen som passar dig! Vi tar även emot reparations- och serviceuppdrag för reparation eller service av din häst vagn.
Vi är ett litet stuteri med avel och uppfödning av Tinker/Irish cob.
 
Öppettider
Måndag16:00 - 21:00
Tisdag16:00 - 21:00
Onsdag09:00 - 21:00
Torsdag16:00 - 21:00
Fredag16:00 - 21:00
Lördag10:00 - 20:00
Söndag10:00 - 20:00

Stall Lussenburg Annonser

Tinker stoföl Elsa van Lussenburg

  • Allround
  • Tinker
25 000 kr
3 feb

Namn: Elsa van Lussenburg Född: 2020-04-25 Mankhöjd: Förväntad ca. 150 cm Stam: U: Dempsey E: Muskerro van De Bonte Parels. Reg. som: Tinker Färg: Sabino röd Karaktär: Elsa är ett väldigt vackert stoföl. Hon är nyfiken hon kommer gärna fram om man inte är för vild. Hon är lite försiktigt, men när hon förstår att det inte är farligt så vill hon gärna mysa. Elsa tycker om uppmärksamhet när hon känner för det. Om man går tycker hon att det är tråkigt och följer efter. Hon är en liten dam som vet vad hon vill och bestämd som ett riktigt sto. Elsa är uppvuxen i en stofolk med 9 hästar och går vid mammas sida. Hon är van med andra hästar och är social. Hon kan hästreglarna och visar respekt när hon behöver. Både Elsas föräldrar samt syskon finns hos oss på gården och går att hitta under fliken ”uppfödning” Hantering/utbildning: Vi har tränat med grimma, vilket Elsa tycker att det är lite jobbigt. Vi har tränat lite med att gå i grimma samt att vi har tränat att lyfta hovarna. Elsa har mycket kvar att lära sig. Hälsa: Elsa är och har alltid varit frisk, hon går på lösdrift dygnet runt, året runt utan täcke. Går barfota hos oss. PSSM n/n. Svenskregistrerad hos Svenska Tinkersällskapet. Elsa är försäkrad A1 hos Folksam. Pris: 25.000 kr Möjlighet till delbetalning: Månadsbelopp vid delbetalning 24 mnd räntefritt 1.087 kr pm hos Wasa Kredit. Vi finns i Gölingstorp, Tranemo kommun, Västra Götaland.

  • attr150cm
  • Sto
  • 1 år

Fint tinkersto Brenda

  • Allround
  • Tinker
35 000 kr
3 feb

Namn: Brenda Född: 2011-05-15, i Nederländerna Mankhöjd: 135 cm Stam: U: Okänd E: Okänd Reg. som: Tinker Karaktär: Brenda är ett mjukt, lyhört sto. Hon är försiktig med nya människor, men ändå nyfiken och kommer gärna fram. Hon är låg i rang och går helst undan när det blir konflikter i flocken. Bandet med Brenda bygger på förtroende och respekt. Hon tycker att det är jobbigt med att ta på sig grimma, men om man gör det lugnt om långsamt går det jättebra. Hon är framåt och pigg, hon är snabbaste hästen i flocken. Ingen nybörjare häst! En vacker häst med stor potential. Hon älskar att bli ompysslad och vill gärna vara med. Brenda går i dagsläget i en flock med ston och föl. Vi säljer Brenda, eftersom vi köpte henne från Holland för att sälja henne vidare i Sverige och hitta ett bra hem till henne. Hantering/Utbildning: Hos oss har Brenda mest gått i flock. Vi har inte gjort så mycket med hennes utbildning och hon behöver utvecklas och lära sig mycket. Brenda är ej inriden och ej inkörd. Vi har tömtkört Brenda några gånger och hon verkar ett smart sto som lär sig snabbt. Visar ingen rädsla för trafik. Hon är väldigt lättlastad och går på utan problem. Brenda är ett sto som vill arbete mer än vad vi har tid för. Hon känns som en häst som vill jobba och utveckla sig. Hon skulle passa bra hos någon som ger henne ensam uppmärksamhet och kan utbilda henne vidare. Brenda har haft stora problem med att lyfta hovarna. Det har varit en lång tillits resa. I dagsläget kan vi försiktigt och långsamt verka framhovarna, men vi jobbar fortfarande på bakhovarna, det går lite bättre nu. Hälsa: Brenda är frisk, hon har haft blodmask för 2 år sedan, men fick då behandling mot det. Hon återhämtade sig helt. Hon går på lösdrift dygnet runt, året runt utan täcke. Hon är PSSM testad, n/n. Brenda är svenskregistrerad hos Svenska Tinkersällskapet. Brenda är försäkrad A1 hos Folksam. Föl: Brenda har varit hos oss sedan maj 2017 och har haft 2 föl, ett i 2017 samt ett i 2019. Pris: 35.000 kr Möjlighet till delbetalning: Månadsbelopp vid delbetalning 24 mnd räntefritt 1.503 kr pm hos Wasa Kredit. Vi finns i Gölingstorp, Tranemo kommun, Västra Götaland.

  • attr135cm
  • Sto
  • 10 år